to do praag mooiste bezienswaardigheden en tips

To do in Praag –de mooiste bezienswaardigheden en tips!

To do in Praag –de mooiste bezienswaardigheden en tips!

Laatst ben ik een paar dagen in de mooie stad Praag geweest. Echt een prachtige stad waar je geweest moet zijn. Maar waar moet je naar toe? Wat moet je zien en wat moet je doen? Lees snel dit blog met een lijstje van de mooiste bezienswaardigheden van Praag!

Oude stadsplein

Het oude stadsplein van Praag zie je op alle to do lijstjes voorbij komen. Ik vond het er wel erg toeristisch, maar je moet er wel even geweest zijn. Het astronomisch uurwerk van Praag vind je ook op dit plein. Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden van Praag. Elk uur verschijnen er twaalf apostelen op de klok. Maar laat de klok nou net naar een atelier zijn gebracht voor restauratie op het moment dat wij in Praag waren. Vanaf september 218 zou hij weer terug moeten zijn. Een reden dus om terug te gaan!

De Praagse burcht

De Praagse burcht moet ook echt op het lijstje van bezienswaardigheden in Praag! Wij waren erg onder de indruk van de mooie gebouwen en de kathedraal. Ook leuk om te zien is de wisseling van de wacht. Dit gebeurt ieder uur en kun je gratis bekijken, maar om 12 uur vindt er een uitgebreidere ceremonie plaats.

Praag

Om de hele Praagse burcht te bekijken, kun je een kaartje kopen, maar wij hebben ervoor gekozen om dat niet te doen omdat je ook al veel gratis kunt bekijken. Het gouden straatje van Praag bevind zich ook binnen de muren van de Praagse burcht. Je kunt het straatje alleen bezoeken als je entreegeld betaald.

Praag

De Karelsbrug

Als je een citytrip naar Praag op de planning hebt staan, kun je niet om de Karelsbrug heen. Dit is de oudste brug van Praag en is echt een toeristische trekpleister. Dit is ook te merken aan de hoeveelheid toeristen die over de brug lopen. Ook mooi is om de brug ’s avonds te zien met de Praagse burcht op de achtergrond! 

Praag

John Lennon wall

Wat ik erg leuk vond om te bezoeken was de John Lennon Wall. Deze kleurrijke muur zit vol met graffiti en iedereen is vrij om hier zijn of haar kunstwerk aan toe te voegen. De muur is dus nooit hetzelfde. Het was eerder een ‘normale’ muur maar in 1980 begonnen jongeren de muur te bekladden met graffiti om hun verzet te tonen tegen het communisme. In 2014 is de muur helemaal wit geschilderd met enkel nog de woorden ‘wall is over’. Maar binnen een paar dagen stond hij weer vol met nieuwe tekeningen. 

Praag

Shoppen

Praag is ook de ideale stad om te shoppen dus mocht je tijd over hebben of een dagje regen (zoals wij) dan kun je heerlijk shoppen bij Palladium. Dit is een overdekt winkelcentrum in Praag met ruim 170 winkels. Genoeg dus om je een middagje te vermaken!

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!