To do in Cartagena (Colombia): drie tips | Weflycheap

To do in Cartagena (Colombia): drie tips

To do in Cartagena: drie tips

Cartagena was een plek waar we vanaf het begin van wisten dat we er heen wilden gaan. Toch hoorden we niet hele positieve verhalen over de stad. Het zou er te toeristisch en te warm zijn en stinken naar afval. We besloten bijna niet te gaan, maar uiteindelijk hebben we toch naar ons eerste gevoel geluisterd. Daar hebben we zeker geen spijt van gehad. 

foto 1 (8)

Slenteren door het oude centrum en Getsemani

Het is wel best warm in Cartagena, maar dat maakt rustig slenteren door de straten van de stad juist wel lekker. We gaven ons over aan de warmte en namen uitgebreid de tijd om de vele kleurrijke gebouwen in ons op te nemen. Ondanks dat het nu vakantie is in Colombia, vonden we het niet te toeristisch. De lokale toeristen kiezen voor de omliggende stranden, die niet bepaald de mooiste van Colombia zijn. In de stad kom je ze daardoor niet veel tegen en als je ze wel tegenkomt dan groeten ze je vriendelijk en heten je welkom in Colombia. Van de afvalgeur hebben we ook weinig gemerkt. Ook de wijk Getsemani is heerlijk om doorheen te slenteren. In deze wijk zitten de meeste hostels en het is er iets rauwer. Op alle muren vind je de mooiste grafittikunstwerken en hoe vaak we door een straat liepen, elke keer zagen we weer wat nieuws. We waren helaas iedere keer te laat wakker om mee te kunnen op een tour langs de werken, maar ik denk dat dat zeker de moeite waard is. Trouwens, vergeet niet om een rondje te wandelen over de oude stadsmuur.

foto 2 (8) foto 3 (8)

Ijs eten bij Crepes and Waffles

Van al dat slenteren in de warme straatjes kregen we maar zin in een ding: ijs! Over het algemeen vind je al goed ijs bij de kleine lokale winkeltjes waar ze het schepijs bewaren in dozen in de vriezer, maar het beste ijs aten we toch bij de luxe uitziende Crepes and Waffles in de oude binnenstad(wel in Cartagena tenminste, in Pereira viel het ijs helaas een beetje tegen). De prijs viel echter erg mee en de smaken klopten precies.

foto 4 (8)

Nieuwe vrienden en oude bekenden ontmoeten op Plaza de la Trinidad

De avonden van Cartagena kun je als backpacker het beste droorbrengen op het Plaza de la Trinidad in Getsemani. Je vindt er prima streetfood en een biertje koop je er gewoon in de kleine tienda (winkeltje) op de hoek. De stoep zit vol locals en andere backpackers en er hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer. Wij kwamen er veel mensen tegen waar we eerder tijdens onze reis bevriend mee waren geraakt en ook leerden we nieuwe vrienden kennen. De meesten voelden als vrienden voor het leven en we maakten mooie plannen voor Europatripjes en wonen in Berlijn. Tussendoor konden we de vele straatoptredens bewonderen. Zo nu en dan werden we overspoeld door jongens die de mooiste liedjes met de mooiste stem zongen, maar soms konden we lachen om mannen die zich verkleed hadden als Shakira en even hun heupjes los gooiden.

foto 5 (4)

Mis nooit meer een topdeal!