Header afbeelding

Tips voor de mooiste vakantiefoto's

Yay! Met deze tips maak je nog mooiere foto's!

Op vakantie maak je geweldige herinneringen en bezoek je fantastische plekken. Hoe leuk is het om dat te kunnen vastleggen voor later? De een maakt foto’s om zelf terug te kijken en de ander wil ze graag delen. Het maakt niet uit of je een fotoboek maakt, foto’s print voor aan de muur of ze plaatst op instagram. Wij hebben 5 tips om jouw vakantiefoto’s naar een hoger niveau te tillen!

Foto van weerspiegeling van de bergen in het water

1. Camera

Misschien wel het allerbelangrijkste wanneer je foto’s wilt gaan maken. Wat voor camera ga je gebruiken? Je hebt voor goede vakantiefoto’s gelukkig helemaal geen dure camera nodig. Ook met je telefoon of een compacte camera kan je prachtige foto’s maken. Kies vooral wat het beste bij jouw past. Wil je je telefoon gebruiken voor vakantiefoto’s? Let dan wel goed op de kwaliteit van de camera. De ene telefoon heeft een betere camera dan de ander.

Wil je meer uit je telefoon of camera halen? Ontdek dan de verschillende instellingen op je camera of telefoon. Er zitten vaak extra functies op waarmee jij je foto’s naar een hoger niveau kan tillen. Zo kan je bepaalde kleuren beter laten uitkomen wanneer je de witbalans anders instelt. Ook het licht speelt een belangrijke rol bij het maken van foto’s. Stel je ISO waarde hoger of lager in wanneer je foto’s maakt wanneer het licht fel of juist donker is. Probeer hier eens mee te spelen. Het verschil zal je nog verbazen!

lichtinval in de Antelope Canyon Amerika

Lichtinval, Antelope Canyon

2. Compositie

De compositie kan veel uitmaken bij een foto! Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten om de compositie bijzonder te maken. Probeer eens om je onderwerp niet precies in het midden op de foto te plaatsen, maar juist een beetje meer naar links of naar rechts. Zo voorkom je het typische vakantiekiekje die iedereen heeft. Denk er ook aan dat je niet teveel lucht op de foto zet. Dit maakt al super veel verschil in je foto! 

Vermijd de standaard foto’s! Je kent het wel de foto waarbij je tegen de toren van Pisa leunt. Natuurlijk is het leuk om hier een foto van te maken, maar wil je een professionelere foto maken, probeer dan juist iets anders uit. Wees hierbij vooral lekker creatief!

Foto met compositie buiten het midden van Burj al Arab

Compositie, Burj al Arab

3. Perspectief

Een perspectief is vanaf welk standpunt je de foto neemt. Het meest bekende perspectief voor vakantiefoto’s is vanaf ooghoogte. Hierbij maak je gewoon een foto wanneer je staat, vaak heb je dan een vooraanzicht op bijvoorbeeld een mooi gebouw. Het is ook leuk om een keer andere perspectieven te proberen! 

Zo heb je het vogelperspectief, je fotografeert dan van bovenaf. Denk maar aan een vogel die overal op neerkijkt. Klim bijvoorbeeld op een paar rotsen om vanaf daar een foto te maken. Ook heb je het kikkerperspectief. Dit is wanneer je van onderaf naar boven een foto maakt. Je kan bijvoorbeeld door je hurken gaan om een foto te maken. Wij raden je aan om de verschillende perspectieven vooral zelf uit te proberen!

Foto van kikkerperspectief van Kathedraal van Milaan

Kikkerperspectief, Kathedraal van Milaan

4. Cultuur

Ik hoor je al denken, wat heeft cultuur nou weer te maken met het maken van een goede foto? Dat zullen we je uitleggen. Als je op vakantie gaat naar een nieuwe bestemming krijg je natuurlijk te maken met hele andere culturen dan in Nederland. Dat wil je juist laten zien op de foto! Elke cultuur heeft wel typische kenmerken of tradities. Ontdek wat typisch is voor de vakantiebestemming waar jij naartoe gaat en maak daar een foto van!

Het is fantastisch om foto’s te maken van mooie natuur of steden. Vergeet alleen niet ook foto’s te maken van mensen! Niets zegt zoveel over het land of de plek als de mensen die er wonen. Hoe leuk is het om een foto te maken van de bewoners in hun natuurlijke habitat. Zelfs de simpelste dingen zoals het doen van boodschappen, het eten van een ijsje of het ophangen van de was kan al voor hele leuke foto’s zorgen. Een leuke uitdaging is om ook te letten op de emotie van de mensen!

Foto van de bevolking van Peru

Cultuur, Peru

5. Foto’s met diepte 

Om je foto wat interessanter te maken, is het leuk om te spelen met de voorgrond en de achtergrond. Zo kun je verschillende objecten in de voorgrond zetten om zo diepte te creëren in je foto. Die objecten kunnen echt van alles zijn. Denk aan bomen, mensen, planten, borden, gebouwen etc. Je kan het zo gek niet bedenken. je foto wordt een heel stuk minder saai wanneer je diepte creëert!

Foto met voorgrond en achtergrond van een Baai in Thailand

Diepte, Thailand

  1. Home
  2. blog
  3. tips voor de mooiste vakantiefotos
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.