5 tips voor vliegen in de herfst!

5 tips voor vliegen in de herfst

Voorlopig genieten we nog even van een zachte intrede van de herfst, maar als Nederlanders weten we maar al te goed dat hier snel verandering in gaat komen. En wat doe je dan? Juist, je ontsnapt het liefst met het vliegtuig naar een warm en zonnig oord, of plant juist een heerlijke Citytrip om de regen in Nederland te ontsnappen. Hoe dan ook, vliegen in de herfst brengt ook weer de nodige risico’s met zich mee. Om je goed voor te bereiden op je vlucht geeft EUclaim je tips!

#1 Ochtendvluchten en het weer

Passagiers zijn geneigd om voor de eerst mogelijke vlucht van de dag te kiezen. Heel begrijpelijk want het is dan nog niet druk op het vliegveld en je wilt het liefst de hele dag op je bestemming kunnen doorbrengen. Toch raden we dit niet aan. De eerste vlucht van de dag is vaak vroeg in de ochtend, wanneer de weerscondities in de herfst niet optimaal zijn. Vooral mist komt vaak voor. In het geval van mist is er sprake van beperkt zicht en is de kans groot dat de vlucht wordt vertraagd of geannuleerd tot het weer en zicht verbeterd is.

#2 Bereid je voor op weersomstandigheden

Het weer in Europa kan richting de herfst snel omslaan. Ook al ga je een weekje richting de zon, in Nederland ligt regen, koud weer en storm op de loer. Neem dus ook altijd een jas en geschikte kleding mee voor het Nederlandse herfstweer. Mocht je vlucht vertraging oplopen hoef je geen kou te lijden. Ook in Zuid-Europa komen steeds vaker herfststormen voor. Denk dus ook aan het inpakken van een trui en regenjas. Dat is zeker geen overbodige luxe.

#3 Boek bij de juiste luchtvaartmaatschappij

Er zijn luchtvaartmaatschappijen die een bepaalde bestemming meerdere keren per dag aanvliegen. Het is verstandig om hier rekening mee te houden. Mocht je vlucht geannuleerd worden heb je de grootste kans om alsnog dezelfde dag op bestemming aan te komen en niet pas één of twee dagen later.

#4 Kies je vliegveld slim

Ben je niet afhankelijk van een bepaalde luchthaven? Kies er dan voor om vanaf een vliegveld te vliegen die níet aan de kust ligt. Vliegvelden die aan de kust liggen zijn een stuk vatbaarder voor weersveranderingen, mist en hevige stormen.

#5 Ken je rechten als vliegtuigpassagier

Zeker in het najaar is de kans op vertragingen en annuleringen in het vliegverkeer reëel. Wanneer je vlucht meer dan drie uur vertraagd is heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon voor het tijdsverlies. Dit geldt echter niet voor een buitengewone omstandigheid zoals slecht weer. In dit geval heb je nog wel recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting. Heb jij nog tips voor vliegen in de herfst? Laat het ons weten!

Mis nooit meer een topdeal!