Tips voor goedkope vliegtickets!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Tips voor goedkope vliegtickets!

De beste tips om zelf een goedkoop vliegticket te boeken

Vluchten zoeken is al een heel werk op zich, laat staan zoeken naar een goedkoop vliegticket. Reizen kan aardig oplopen in de kosten; je hebt een vliegticket nodig, een slaapplek is misschien wel handig en wat dacht je van eten & drinken en de bestemming zelf ontdekken? Deze tips zullen je een eind op weg helpen om een zo goedkoop mogelijk vliegticket te boeken!

Wees flexibel

Flexibel zijn is the key om een goedkoop ticket te vinden. De ticketprijzen zijn afhankelijk van hoog- en laagseizoen, weekenden, feestdagen etc. Dus begin alvast met deze data te vermijden. Er is veel onderzoek gedaan naar de goedkoopste vliegdagen en gebleken is dat de goedkoopste vertrekdagen dinsdag, woensdag & zaterdag zijn. 

Er bestaan meerdere websites waar je bijvoorbeeld op een hele maand kunt zoeken, zo krijg je snel een overzicht welke dag het goedkoopst is binnen jouw gewenste periode. Ben je flexibel in de bestemming? Enkele van deze sites hebben een functie ‘zoek overal’, zo krijg je een lijst met alle bestemmingen vanaf jouw vertrekluchthaven gesorteerd op prijs.

goedkope vliegtickets

Zoek naar tarief errors

Iedereen maakt wel eens fouten en dit gebeurt net zo goed bij airlines. Een fout in het systeem, de wisselkoers die niet klopt of simpelweg een menselijke fout. Hier kan jij natuurlijk stellig gebruik van maken! Een tarieferror is makkelijk te herkennen; wanneer je naar een specifieke bestemming aan het zoeken bent en de vliegtickets zijn op de meeste vertrekdata rond de €200,- en ineens zie je er 1 die maar €20,- is. Direct boeken natuurlijk! Je kunt het zoekwerk ook laten doen, er zijn websites diverse websites die regelmatig goedkope vliegtickets en tarief errors op hun website plaatsen. Hou er wel rekening mee dat de vliegmaatschappij het recht heeft je geboekte error fare te annuleren. Oja, bel vooral ook níet de airline voor informatie of iets bij te boeken, het zou zonde zijn als je hier toch betrapt wordt!

Overweeg een andere route

Vind je het niet erg om een paar uur langer onderweg te zijn om zo geld te besparen? Een andere route naar dezelfde bestemming zoeken kan in sommige gevallen ook behoorlijk in prijs schelen. Stel je hebt een ticket naar San francisco, USA gezien waar een tussenlanding in Atlanta, USA wordt gemaakt voor €800,-, maar is een retourticket naar Chicago, USA maar €350,-? Wanneer een retourticket van Chicago naar SF ook nog eens voordelig is, kan je gerust deze route boeken om geld te besparen!

Kimberley3

Maak gebruik van acties en aanbiedingen via nieuwsbrieven & social media

Het kan nooit kwaad om je aan te melden voor de nieuwsbrief bij verschillende vliegmaatschappijen. Meld je bijvoorbeeld aan voor de nieuwsbrief van WeFlyCheap.nl om zo de beste deals per email te ontvangen. Het is ook handig om diverse airlines via social media te volgen, soms wordt er via deze weg een kortingscode bijvoorbeeld verspreidt!

Kan jij nog meer handige tips gebruiken? Bekijk dan ook deze tips eens!

Mis nooit meer een topdeal!