Header afbeelding

Rondreis Verenigde Staten

Tips & tricks

In mijn vorige blogs voor Weflycheap schreef ik al over mijn reis door Oost-Europa en Scandinavië. Ik denk dat je wel zou kunnen stellen dat het maken van roadtrips mijn favoriete manier is om een gebied te verkennen op een avontuurlijke manier. Afgelopen zomer had ik de tijd van mijn leven tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten. De meeste Nederlanders zien deze reis als dé ultieme ‘once in a lifetime’ vakantie en ik kon daarom ook echt niet wachten om dit zelf te ervaren. Ik heb mijn eigen draai gegeven aan de typische/cliché trip die de meeste mensen maken en het pakte enorm goed uit. In deze blog zou ik je graag meer willen vertellen over mijn reis en geef ik je een aantal tips mocht je ook een keer een soort gelijke reis willen maken. Lees snel verder!

Dit was niet de eerste keer dat ik de Verenigde Staten bezocht; New York City heb ik al eerder van mijn bucket-list af kunnen strepen. En ik kan je vertellen; dat smaakte naar meer! Ik wist altijd al dat ik een roadtrip in de USA wilde maken, maar de vraag was wanneer het goede moment was. In de zomer van 2019 besloot ik om ervoor te gaan. In eerste instantie bezocht ik een reisbureau en vertelde over mijn wensen: ik keek uit naar een avontuurlijke roadtrip met de auto en verblijf in hotels (die luxe stel ik erg op prijs; het is nota bene wel vakantie!). Ook wilde ik graag naast de ‘obvious’ locaties wat andere plekken bezoeken. Niet veel later kreeg ik per email een plan opgestuurd. Ik was eerlijk gezegd totaal niet onder de indruk. De afstanden tussen de plekken waren lang, de verblijfsduur in de locaties waar zo veel te zien was vond ik erg kort en het niveau/de klasse van de hotels was ook lager dan verwacht en de prijs aan de hoge kant. Je zou kunnen zeggen dat ik aardig teleurgesteld was.

Ik bedacht me dat er eigenlijk maar een manier was waarop ik deze reis helemaal perfect zou kunnen maken; namelijk door zelf de complete reis uit te stippelen. Wat een tijdrovende klus! Uiteindelijk ben ik wel enorm blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Als je dan een keer een grote en bijzondere reis zoals deze gaat maken, dan wil je natuurlijk dat ieder detail aan je wensen voldoet.

Tips van kennisen die in de Verenigde Staten zijn geweest

Een aantal kennissen van mij hebben al eens eerder een reis zoals deze gemaakt. Ik besloot daarom om met hen af te spreken en hun plan goed door te nemen. Hoe hebben zij dit aangepakt? Hebben ze alles zelf gepland of schoot een reisbureau hen te hulp? Hoe lang duurde de reis? Welke plaatsen zijn er bezocht? Wat waren de highlights? En wat zijn dingen die je de volgende keer anders zou doen? Dit zijn cruciale vragen wanneer je een alles overtreffende trip wilt gaan maken. Ken je dus mensen die de reis al hebben gemaakt of veel van specifieke plaatsen op de route afweten, onderschat dan niet de waarde van hun tips en tricks: dit hielp enorm bij het plannen van mijn eigen reis. Een van mijn kennissen vertelde mij dat de Nationale Parken Yosemite en Sequoia ten opzichte van de andere steden en parken vrij ongunstig liggen. Zij vond deze Nationale Parken op zich wel mooi om te zien, maar als je kijkt naar het feit dat ze super lang moest rijden om er te komen, waren deze parken het niet waard volgens sommigen. Dit zijn tips waar je veel aan hebt, als je het mij vraagt!

Naar aanleiding van dit gesprek heb ik besloten om deze Nationale Parken inderdaad over te slaan en daardoor kon ik iets meer tijd besteden in de plaatsen waarvan ik het gevoel had dat er erg veel te doen en zien zou zijn. Omdat ik deze parken in het noorden van de westkant van de Verenigde Staten dus niet zou gaan bezoeken, werd het idee om een volledige rondreis te maken ook onlogischer. Velen die mij voorgingen vlogen bij het maken van deze reis op één van de drie grootste steden in de westelijke helft van Amerika: San Francisco, Los Angeles of Las Vegas. Vervolgens zouden ze verschillende staten gaan ontdekken en weer eindigen in de stad waarin het avontuur begon.

Golden Gate Bridge San Francisco
Golden Gate Bridge San Francisco

Ik besloot het anders aan te pakken, ik vloog vanaf Amsterdam naar Chicago om daarna door te vliegen naar het indrukwekkende Las Vegas. Ik reed eerst in zuidoostelijke richting door het land heen om vervolgens naar het westen af te buigen en te eindigen in de stad van San Francisco. Vanaf deze bestemming vloog ik weer terug naar de luchthaven van Schiphol. Op deze manier zou je zomaar wat geld kunnen besparen aangezien je nu namelijk geen retourticket hoeft te boeken; echt enorm veel mensen maken een reis zoals deze vanuit Nederland en kopen een retourtje naar een van de bovengenoemde steden. Het is dan ook niet zo vreemd dat luchtvaart maatschappijen hierop in zijn gaan spelen en daarom een retourticket vaak ietsjes duurder maken. Door dit trucje ben je niet altijd goedkoper uit, maar het zou zeker zo kunnen zijn! Neem daarom tijdens het boeken van je reis een aantal minuutjes extra om dit te onderzoeken. Daarnaast vond ik het zelf ook fijn om alle plaatsen maar één keer te bezoeken. Op deze manier hadden we lekker een paar relaxte dagen in San Francisco waarna we makkelijk een Uber konden nemen naar het vliegveld.

Natuurlijk moet je wanneer het over reizen gaat ook je eigen hart volgen ook al zegt iemand anders dat ze het je niet aanraden. Zo vond mijn kennis de stad Palm Springs drie keer niets en vertelde ze mij dat ze deze stad geen plekje waardig vond in ons reisplan. Ik had echter veel over deze plek gehoord en wilde het graag met mijn eigen ogen zien. Ik ben dus toch naar Palm Springs afgereisd en was helemaal dol op deze plek! Ik vond het juist een enorm gezellig en knus stadje dat zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens een reis zoals deze. Meningen verschillen natuurlijk. Het is altijd een goed idee om de tips van anderen te overwegen, maar blijf vooral ook luisteren naar je eigen gevoel!

Palm Springs Verenigde Staten
Palm Springs Verenigde Staten

Tips voor het huren van een auto in de Verenigde Staten

Wanneer je ervoor kiest een auto te huren in Amerika, zijn er een paar gemene en vooral dure verkooptrucjes die toeristen aangesmeerd worden. Zo huur je een auto met niets erop of eraan (dit alleen is al best duur) vervolgens heb je de optie om verschillende extra’s toe te voegen zoals bijvoorbeeld een navigatiesysteem. Zodra ik aankwam bij de autoverhuur op het vliegveld zag ik dat er geen navigatiesysteem in de auto aanwezig was. Als ik zou willen zou ik er nu ter plekke één bij kunnen huren (het maakt qua prijs niet uit of je dit van te voren al als criteria aan vinkt of dat je dit bij het ophalen van de auto aanvraagt) voor maar liefst $400,-. Ik schrok behoorlijk van deze prijs! Laat je niet alles aansmeren en gebruik gewoon een kaarten app die je offline kunt gebruiken. Dit is slechts een voorbeeld van ‘overpriced’ extra’s die je aangeboden worden, onthoud dat er vaak een veel makkelijker en goedkoper alternatief is ;)

Wanneer je als laatste een grote stad bezoekt en ook vanaf deze stad terugvliegt naar huis, is het handig om de huurauto meteen bij aankomst in de stad in te leveren. Dit bespaart je een aantal dagen huurkosten en het is handig dat je niet over het parkeren van de auto na hoeft te denken. Bovendien loop je in steden toch veel en is een ticket voor het openbaar vervoer erg goed te betalen!

Tips voor je verblijf in de Verenigde Staten

Zoals ik al eerder even kort vermelde, vind ik enige vorm van luxe wel belangrijk wanneer ik op vakantie ben. Ik houd van avontuur in de zin van ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen, maar drie weken lang kamperen is niet helemaal mijn ding. Zeker niet als ik hoor wat voor een soort dieren er in sommige plekken leven... Ik merkte dat ik het heerlijk vond om na een lange dag van ontdekken en/of reizen terug te keren naar mijn hotel en in een opgeruimde/schone kamer tot rust te komen zodat we de volgende ochtend weer fris konden beginnen en het maximale uit onze dag konden halen. Het nadeel is alleen wel, zeker in grotere steden of juist hele kleine stadjes waar het aanbod gering is, dat hotels vaak een vrij hoog nachttarief hanteren. In bepaalde plekken heb ik daarom gekozen voor een AriBnb. Zo had ik in Joshua Tree National Park een groot huis met zwembad, bubbelbad, woonkamer, mooie keuken en 3 aparte slaapkamers. En dit was zelfs nog goedkoper dan hotels in de regio met kamers van niet meer dan 20 vierkante meter. Bekijk dus zeker af en toe deze site en vergelijk de prijzen en reviews. Het huis waarin wij verbleven zorgde ervoor dat we even wat meer vrijheid hadden en het gevoel hadden dat we even leefden als ‘echte Amerikanen’: zo cool!

Joshua Tree National Park Verenigde Staten
Joshua Tree National Park Verenigde Staten

Ook hebben we een nachtje aan ‘glamping’ gedaan in de Grand Canyon. Dit houdt in dat je verblijft in een luxe tent onder de sterrenhemel, wat bijzonder om mee te maken! Dit was niet per definitie goedkoper dan andere opties, maar we kregen wel meer waar voor ons geld! Het was zo fantastisch om zowat vanuit je tent de Melkweg, miljoenen sterren en verschillende planeten te kunnen bewonderen.

Grand Canyon Verenigde Staten
Grand Canyon

Ik hoop dat deze tips en informatie nuttig waren. In mijn volgende blog zou ik je graag meer willen vertellen over de exacte plaatsen die ik heb bezocht tijdens deze ‘awesome’ reis.

Tot de volgende!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. tips en tricks rondreis verenigde staten
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.