Vijf praktische tips voor een buitenlandse stage (op Ibiza)

Vijf praktische tips voor een buitenlandse stage (op Ibiza)

Vijf praktische tips voor een buitenlandse stage (op Ibiza)

‘Sanne, ik wil graag stage gaan lopen op Ibiza, waar moet ik rekening mee houden? Heb je nog belangrijke tips? Dit zijn vragen die ik vaak krijg. Het antwoord is ja! Ik heb zeker een aantal tips en kan wel een boek schrijven met tips, ervaringen en bezienswaardigheden. Maar laat ik het kort houden, ben je student en wil je een paar maanden op buitenlandse stage? Lees dan onderstaande tips om je verblijf nog aangenamer te maken.

Extra financiële middelen 

Een buitenlandse stage brengt de nodige kosten met zich mee. Ben je nog student en heb je recht op studiefinanciering, zorg er dan voor dat je een uitwonende beurs aanvraagt. Daarnaast kun je als HBO student je ov-kaart stop zetten voor het aantal maanden dat je in het buitenland verblijft. De vergoeding die je hiervoor ontvangt bedraagt €99,66 per maand. Wel moet hiervoor een verklaring worden getekend door je onderwijsinstelling. Tot slot heeft elke HBO student recht op een eenmalige Erasmusbeurs, hoeveel je per maand ontvangt hangt af van het land en het aantal studenten dat zich heeft ingeschreven. Bij mij lag dit bedrag rond de €350,- per maand.

NIE nummer aanvragen

Als stagiair(e) is een NIE nummer niet verplicht, wel handig. Mocht je zaken willen regelen zoals het kopen en op naam zetten van een auto, een telefoonabonnement afsluiten, een verzekering betalen of extra bijverdienen, dan dien je in het bezit te zijn van een NIE (número de identificación de extranjeros). Een NIE nummer verloopt na 3 maanden. Hoe dit precies in zijn werk gaat en wat je allemaal met een NIE nummer kunt staat overzichtelijk beschreven op de website van Ibiza Inside.

foto-nie-nummer

Handige apps en websites

Voordat ik naar Ibiza vertrok heb ik allerlei website bezocht om in te lezen over leuke activiteiten, feestdagen en bezienswaardigheden. De websites waar ik veel aan heb gehad, zijn ‘Idyllisch Ibiza’ en ‘Ibiza reisgids’. Op Facebook zijn veel groepen die te maken hebben met Ibiza waar je je kunt aanmelden. In deze Facebookgroepen worden activiteiten, feesten, tips en ander nieuws gedeeld.De apps die je zeker moet downloaden voordat je naar Ibiza gaat zijn ‘City maps 2 go’ en ‘Ibiza bus’. Via City maps 2 go download je de kaart van Ibiza, welke je daarna offline kunt gebruiken om zo je route te bepalen. De app Ibiza bus bevat de dienstregeling van de bussen en een overzichtelijke kalender met feestdagen en feesten.

Ontmoeten van mensen

Ik vind de mensen op Ibiza heel vriendelijk en gezellig. Het eiland staat bekend als feesteiland met veel toeristen. En dat klopt, in de zomer vliegen de vliegtuigen af en aan, stikt het er van de toeristen en is het eiland ontzettend vol. Naast alle toeristen zijn er ook veel studenten die stage op Ibiza lopen, iedereen zit in het zelfde schuitje en wil graag mensen leren kennen. Voordat ik naar Ibiza vertrok heb ik een Facebookpagina aangemaakt ‘Ibiza Interns 2016’. Via bovengenoemde Facebookgroepen heb ik mijn pagina gepromoot, zo konden bedrijven hun stagiaires daar aan toevoegen. Op deze manier heb ik veel leuke mensen leren kennen.

foto-mensen-leren-kennen

Kleding en schoenen

Tijdens mijn Ibiza verblijf heb ik ervaren dat alle schoenen en kleding ontzettend stoffig wordt door opwaaiend zand. Dit zand is bruin/oranje van kleur en blijft overal aan vast plakken. Vandaar dat ik iedereen zou aanraden niet al te dure schoenen en kleding mee te nemen. Wel heb je voor een aantal maanden veel nodig, zorg er daarom voor dat je efficiënt inpakt en nog een paar kilo over hebt om leuke dingen mee naar huis te nemen!

foto-kleding-en-schoenen

Mis nooit meer een topdeal!