TICKETHACKS: Zo scoor jij die goedkope vliegtickets!

Tickethacks: Zo scoor je die goedkope vliegtickets!

We kennen het allemaal wel, zoeken naar goedkope vliegtickets. Uren struinen we het internet af naar die éne beste deal waarmee we zo goedkoop mogelijk naar onze bestemming kunnen vliegen. Hoe kom je nou aan de beste ticketdeal voor je vliegvakantie en waar moet je op letten? EUclaim, expert op het gebied van passagiersrechten, legt het uit!

1. Boek op tijd je vliegtickets

Het is aan te raden niet té lang te wachten met het boeken van je tickets. Ongeveer vijf tot zes maanden van tevoren krijg je de beste deals. Wil je nog niet zo lang van tevoren je reisplannen vastleggen of weet je nog niet waar je naartoe wilt? Dan is lastminute boeken alleen aan te raden voor Europese vliegvakanties. Vooral intercontinentale vluchten worden lastminute erg duur.

2. Overstappen is goedkoop

Ga je ver vliegen en maakt het je niet uit hoe lang je doet over je reis? Maak dan gebruik van één of meerdere overstappen. Hiermee kun je veel geld besparen. Je moet wel rekening houden met een lange reis waarbij je van vliegtuig moet wisselen. Dit is vaak wel wat minder ontspannend reizen dan wanneer je gewoon kunt blijven zitten, maar het scheelt ook flink wat geld! Let erop dat je vluchten met een overstap wel altijd over genoeg overstaptijd beschikken én dat de vluchten ook écht op elkaar aansluiten. Boek daarom je vluchten altijd gezamenlijk in één boeking. In dit geval heb je mogelijk ook recht op een vergoeding wanneer je de aansluiting niet haalt vanwege een vertraging op de eerste vlucht. Ook wordt je in dit geval kosteloos omgeboekt.

3. Verwijder je zoekgeschiedenis voordat je gaat boeken

Naarmate een website vaker bezocht wordt, zeker als het om het boeken van hotels of vliegtickets gaat, stijgt de prijs. Heel slim natuurlijk, maar er zijn trucjes om dit te voorkomen. Boek bijvoorbeeld vanaf een ander IP-adres of verwijder je browsergegevens en cookies. Wist je dat het zelfs uitmaakt vanuit welk land je boekt? De prijsverschillen kunnen enorm zijn!

4. Vergelijk de vergelijkingswebsites

Het kost misschien wat meer tijd, maar vergelijkingswebsites zijn niet altijd even objectief als je van ze verwacht. Bovendien zijn er websites die zelf ook boekingskosten rekenen. Ook niet elke ticketverkoper is te vertrouwen. Lijkt een deal ‘too good to be true’ en verschilt deze enorm in prijs van andere aanbieders? Dan is dit ook vaak zo.

5. Boek retourtickets en kies het voordeligste vliegveld

One-way tickets zijn altijd duurder dan retourtickets. Boek daarom altijd retourtickets in plaats van twee losse tickets. Ook kan het verschil maken op welk vliegveld je vliegt. Ga je een rondreis maken en maakt het niet uit wat het begin of eindpunt van je reis is? Dan kun je het beste even de ticketprijzen checken van verschillende luchthavens. Wist je dat, ongeacht de prijs van je ticket, je mogelijk recht hebt op een vergoeding tot €600 bij een lang vertraagde of geannuleerde vlucht? Bij EUclaim kun je snel en vrijblijvend je rechten checken!

Heb jij nog tips voor het scoren van een goedkoop ticket? Deel ze met ons in een reactie.

Mis nooit meer een topdeal!