Header afbeelding

Tenerife | El Teide by night!

On top of Tenerife, op 2200 meter hoogte kijk ik om me heen, adembenemend mooi. Bijna magisch gewoon. Kijkend naar de sterrenhemel besef ik mij hoe gelukkig ik ben als ik aan het reizen ben. Eén dag van onze vakantie hebben we besloten een excursie met gids te boeken. En daar hebben we ab-so-luut geen spijt van! Dankzij onze gids Luc hebben wij niet alleen de mooiste plekken van Tenerife gezien, maar ook heel veel over het eiland geleerd.

Los Gigantes

Om 14.00 uur zijn we opgehaald bij een hotel in de buurt. Na een rondje langs alle hotels zit de bus vol en zijn we klaar voor vertrek. Gelukkig zitten we geen lange stukken in de bus, om de 30-45 minuten is er een stop gepland om te genieten van het uitzicht of een terrasje te pakken. De eerste stop is Los Gigantes.

Restaurant El Rancho

Naast restaurant El Rancho zit een klein souvenir winkeltje. In dit winkeltje kun je echte Canarische delicatessen proeven zoals: honing, verschillende spreads, bananenwijn, banenlikeur en noten. De bananenlikeur en broodspreads vind ik erg lekker! Om thuis na te kunnen genieten van Tenerife hebben we een potje spread gekocht. Aangezien we een 45 minuten durende stop hebben is er genoeg tijd de tuin van het restaurant te bekijken en een drankje te drinken.

Uitkijkpunt 1

Onderweg wordt er gestopt bij een uitkijk punt zodat iedereen even foto’s kan maken en kan genieten van het mooie uitzicht. Het uitzicht is adembenemend mooi, maar helaas op een foto niet zo goed te zien als in het echt.

Lavatunnel

De volgende stop is een lava-tunnel. Aangezien Tenerife een vulkaaneiland is vind je overal resten lavastenen en lavatunnels. Van binnen ziet het eruit als een normale tunnel, toch is het wel speciaal te kunnen vertellen ‘ik heb in een lavatunnel gestaan’. Na deze bijzondere stop was het tijd voor de volgende verrassing. Hoe hoger, hoe kouder en hoe dichter bij de vulkaan we komen.

Uitkijkpunt 2

Inmiddels is het nog maar 12 graden, een heel verschil met de 30 graden in Playa de las Americas. Ook hier konden weer mooie foto’s gemaakt worden en val je van de ene verbazing in de andere. Wisten jullie dat Tenerife vaak gebruikt wordt als filmdecor? Als je deze trefwoorden invult op YouTube vind je een aantal making-offs.

Zonsondergang

Nog verder de bergen in is het amper 7 graden. Op deze plek gaan we de zonsondergang bekijken. De zonsondergang kon mij niet snel genoeg gaan want brrr wat is het hier koud, gelukkig zijn er dekens en cava, heel veel cava.

Tapas, maar dan anders…

De zon is onder, tijd voor eten! Met vier bussen rijden we richting het restaurant. Wij hebben tapas bijgeboekt en veel zin in al die kleine hapjes. Bij aankomst bleek het echter geen tapas maar iets totaal anders. Als voorgerecht een bord met kleine hapjes, als hoofdgerecht kikkererwten met konijn en als nagerecht een soort rijstpudding. Ik vond het geen succes en raad iedereen aan à la carte te bestellen.

Sterren kijken in het nationaal park

Na het eten is het tijd voor de laatste stop. De een vindt het bijzonder, de ander vindt het niets. Ikzelf vond het heel bijzonder, maar ontzettend koud! Je kunt de sterren en de Melkweg erg goed zien op deze plek. Een gids vertelt over de figuren die je moet kunnen zien in de sterren. Met heel veel fantasie en een flinke borrel op, in dit geval cava, kun je inderdaad al deze figuren in de sterren zien!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. tenerife el teide by night
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.