Heerlijke steden buiten Europa

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

steden buiten europa

Heerlijke steden buiten Europa

Heerlijke steden buiten Europa

Steden buiten Europa | En? Die stedentrip al geboekt naar aanleiding van mijn vorige blog? Niet? Kijk uit hoor, want van uitstel komt afstel. Als je prioriteit nu ligt bij het plannen van een rondreis, naar bijvoorbeeld Zuid Afrika of de USA, moet je zeker even verder lezen. Kaapstad en San Francisco maken namelijk mijn top 5 favoriete steden compleet. Volgens mij zijn dit de steden die je absoluut niet over mag slaan.

Kaapstad

Eerder al vertelde ik in een blog over Zuid Afrika dat Kaapstad the total package heeft. Dat maakt het extra lastig om kort en bondig te vertellen waarom ik vind dat je Kaapstad nooit mag overslaan als je een rondreis naar Zuid Afrika plant. De gezelligheid, de zee, het Bourgondische leven, de omgeving, de fijne bevolking, deze stad heeft het allemaal. Ga die heerlijke vibe maar eens ervaren!

Must see – Natuurlijk ga je cultuur snuiven in deze prachtige stad, dus kies wat leuke routes uit de Lonely Planet bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat je Victoria & Alfred Waterfront niet overslaat. Aan de waterkant is het onder het genot van een hapje en drankje enorm genieten van het uitzicht op de Tafelberg, een bandje wat staat te spelen en de gezellige drukte om je heen.

Must do – Ga de stad uit… wel pas als je de stad goed hebt verkend, laten we dat met elkaar afspreken. De omgeving van Kaapstad heeft zoveel te bieden en maakt deze stad one of a kind. Ga bij goed weer de Tafelberg op en sluit de middag af aan het strand. Huur een auto en ga naar Kaap de Goede Hoop. Niet alleen de bestemming, maar ook de route is fantastisch. Rij langs de kliffen en als je goed kijkt zie je misschien nog een vin van een walvis. Geniet van het uitzicht en houd de nieuwsgierige apen op afstand ;-). Als je het binnenland in rijdt duurt het niet lang voordat je de wijnranken ziet. Bezoek een wijnhuis en proef de heerlijke wijnen.

Must eat – Het is al eens gezegd en ik zeg het gewoon weer: voor sushi ga je naar Willoughby’s & Co, bij Victoria & Alfred Waterfront. Probeer ook zeker een visrestaurant in het centrum. Let op: voordat je het weet zit je weer aan een driegangen maaltijd, gewoon omdat je je niet kunt bedwingen, teveel lekkers.

Kaapstad Tafelberg
Kaapstad Kaap de Goede Hoop
Kaapstad de Stad

San Francisco

Onze rondreis door USA eindigde in San Francisco en dat is zeker een klapper om mee af te sluiten. Een grote stad, maar zo gemoedelijk en gezellig. Niet altijd gemakkelijk te bewandelen, met de unieke parallel lopende steile straten, maar dat is op te lossen door af en toe een typisch oud trammetje te nemen.

Must see – Ga zeker langs de Painted Ladies in het Alamo Square Park. Nee geen dames, maar een rijtje prachtige Victoriaanse huizen. Op de achtergrond ligt de hele stad, dus ook een perfect fotomomentje. Bezoek ook de oudste wijk van San Francisco, The Mission. Muren vol kleurrijke graffiti, kleine koffiehuisjes en vintages winkeltjes bepalen het straatbeeld. Boek in Nederland je tickets voor Alcatraz, want deze gevangenis is echt indrukwekkend. Ja, de audiotour is lekker toeristisch, maar als je je een beetje wilt inleven, moet je dat echt gewoon doen.

Must do – Laat de hop-on hop-off bus voor wat hij is en pak de fiets! Kriskras door te stad, langs het water en dan de Golden Gate Bridge over. Ik ben eerlijk, het is echt geen bloedmooie brug, maar toch zeker een must do en het brengt je naar het pittoreske plaatsje Sausalito. Een rustig plaatsje waar het echt om sfeer proeven gaat. Bekijk de leuke huisjes, zit op een bankje en geniet van het uitzicht. Check voordat je gaat wel even het weerbericht, de brug en Sausalito liggen soms in de mist.

Must eat – Aan de westkust hebben we kennis mogen maken met een aantal leuke fushion restaurants, zo ook in San Francisco. Genoeg te kiezen uit verschillende landen, dus leef je uit! Een bezoekje China Town gaat ook absoluut gepaard met eten, de geuren zijn niet te negeren.

SF Alcatraz
SF de straten
SF Painted Ladies

Mis nooit meer een topdeal!