Stage lopen in het buitenland | Stagiaire in het paradijs! | Weflycheap

Stage lopen in het buitenland | Stagiaire in het paradijs!

Stage lopen in het buitenland | Stagiaire in het paradijs

Sommige dingen leer je nu eenmaal niet in de buurtsuper om de hoek. En af en toe heb je gewoon behoefte aan een change of scenery, en eigenlijk ook wel aan een beetje zon.

Precies om die redenen vertrok ik ooit, op 18 jarige leeftijd, naar Curaçao. Om daar mijn meeloopstage te volbrengen. Ver genoeg om ruw onder moeders vleugels vandaan getrokken te worden, en wat meer van de wereld te zien. Maar dichtbij genoeg om geen andere taal te hoeven leren. Graag wil ik jullie wat tips meegeven voor wanneer je net als ik je stage in het paradijs wil doen!

stage-lopen-in-het-buitenland-3

Bij twijfel…

Altijd doen! Een buitenlandstage staat namelijk goed op je CV. Je kunt bijvoorbeeld aantonen dat je op eigen benen kunt staan en dat je internationaal ingesteld bent. Een stage op Curaçao daarentegen hoeft niet altijd een meerwaarde te zijn. Het is en blijft een partyeiland, het stikt er van de Nederlandse stagiaires op zoek naar de volgende happy hour, en de kans is groot dat je Gerard Joling of Geraldine tegen het lijft loopt. To be honest, ik heb vrij weinig geleerd op het gebied van communicatie, maar mijn social skills hebben toch echt een vlucht gemaakt. En dat is natuurlijk ook wat waard.

stage-lopen-in-het-buitenland-2

Neem een bureau in de hand.

Het kost je een paar centen maar dan heb je ook wat. Een stagebureau regelt alles voor je! Van je stage, tot aan je slaapplaats en je verblijfsvergunning. Mijn bureau toentertijd was Wereldstage. En wat was ik hier blij mee, toen ik op dag 3 al jankend met mama op Skype zat omdat m’n paspoort kwijt was, spijt dat ik ooit vertrokken was. Maar nog geen 2 uur later stond ik op Hato Airport om m’n geliefde paspoort weer in ontvangst te nemen. Cheers to that! 

stage-lopen-in-het-buitenland-4

Bon dia!

Hoewel toerisme en Nederlandse stagiaires toch de grootste bron van inkomsten is voor het eiland, heeft een groot deel van de bevolking toch een beetje een hekel aan alles wat met Nederland te maken heeft. En dan voornamelijk aan jou, als asociale stagiair. Geef ze eens ongelijk. Maar wanneer je een winkel binnenkomt met een “bon dia!” in de ochtend en weer verlaat met “ayo!” in plaats van “houdoe!” wordt dat gewaardeerd. Die ayo blijft bij thuiskomst ook zo lekker hangen, tot ergernis van je vrienden.

Tips?

Na zo’n half jaar van de oneindige zomer genoten te hebben kan ik wel stellen dat ik een ervaringsdeskundige ben. Heb jij dan ook nog vragen met betrekking tot een stage in het buitenland, in het bijzonder Curaçao? Stel ze dan op Facebook of hieronder, en ik beantwoord ze in mijn volgende Curablog!

Ayo, dushi!

stage-lopen-in-het-buitenland-1

Mis nooit meer een topdeal!