Header afbeelding

Sri Lanka: de nieuwe hotspot van Azië!

Door: Sandra Bulksen

Sri Lanka: de nieuwe hotspot van Azië!

Nadat ik een aantal keer richting in Zuid-Amerika ben geweest, ben ik dit voorjaar voor het eerst op vakantie gegaan naar Azië. Mijn keuze was gevallen op Sri Lanka, dat ook wel de parel van de Indische Oceaan wordt genoemd en dat wat mij betreft de nieuwe hotspot van Azië is! Hieronder deel ik graag mijn originele reisroute door Sri Lanka.

Startpakket sri lanka

Week 1: Het ongerepte noorden van Sri Lanka

Ik begon mijn reis in Negombo, vlakbij de hoofdstad Colombo, maar een stuk rustiger. Leuk om hier als Nederlander te beginnen, omdat hier de VOC-geschiedenis duidelijk te zien is aan de Amsterdam achtige grachten in het centrum. Ik verbleef hier twee nachten in het Marine Tourist Guesthouse. De twee persoonskamer was hier erg fijn en ik kon hier goed acclimatiseren!

Na twee dagen reisde ik naar het noorden van Sri Lanka. Dit is nog niet de meest gebruikelijke route en daarmee kom je in een meer authentiek stuk van het land aan, bij Jaffna. Dit is een hele leuke stad die je gemakkelijk op de fiets kan verkennen. En ja, ook deze stad heeft een Nederlandse geschiedenis. Dit kan je zien aan het voormalige fort van de VOC. Wat deze stad ook bijzonder maakt is de cultuur. Het hindoeïsme is hier de grootste religie en daarom lijkt het hier het meest op India. Er zijn genoeg hindoetempels die je kan bezoeken, de tuk tuk weet wel waar deze zijn!

Kitesurfen op Mannar

Op het uitgestrekte schiereiland Manna kwam ik dan eindelijk aan bij mijn kitesurf school, Vayu resort, waar ik vrolijk met een biertje werd verwelkomd. Op deze fantastische plek heb ik 4 dagen doorgebracht in een tent en heb ik een hele leuke groep mensen leren kennen! Ook als je nog een beginnende kiter bent kan je hier prima heen!

sri lanka

Week 2: Avontuur in het binnenland van Sri Lanka

Vanuit Jaffna ging ik naar Trincomalee, waar je ook heerlijk op het strand kunt chillen bij Marble Beach. Ook hier is er geen massatoerisme en kan je geniet van de lokale bevolking.  De lokale markt is een beleving en heeft allerlei leuke eettentjes waar je kan zitten. Ook kan je hier de ferry pakken naar Pigeon Island om te duiken als je dat wilt! Ik had ondertussen genoeg aan het strand gezeten en wilde graag naar het binnenland. Daarom ging ik richting Sigiriya.

Sigiriya en Dambulla

Vanuit Sigiriya of Dambulla kan je een hike doen naar Lion’s Rock, op deze rots heb je heel mooi uitzicht en kan je dan ook het beste doen voor zonsopgang. Hier stond ooit de hoofdstad van de koning Kassapa. Op de laatste treden van de trap staan indrukwekkende leeuwenpoten. Een hele bijzondere ruïne om te bezoeken en een gemakkelijke hike!

Hierna verbleef ik in Dambulla, waar je de beroemde grotten en de golden tempel kan bezoeken. Slapen kan je fijn in Dambulla City hostel.

De trein van Kandy naar Ella

En toen begon de beroemde treinreis van Kandy naar Ella. Vanuit Kandy vertrekt de trein drie keer per dag, zorg ervoor dat je overdag in de trein zit en in de deuropening voor het beste uitzicht! 😉

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. sri lanka de nieuwe hotspot van azie
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.