Header afbeelding

Top 10 solo reis bestemmingen

Bekijk onze favorieten voor een vakantie in je eentje!

Alleen op reis gaan is een unieke ervaring die iedereen ten minste één keer in hun leven zou moeten proberen. Het biedt de vrijheid om je eigen plannen te maken, jezelf beter te leren kennen, en nieuwe mensen te ontmoeten. Of je nu een ervaren solo reiziger bent of net begint aan je eerste singlereis, wij hebben de top 10 soloreizen op een rijtje gezet!

  1. Lissabon, Portugal
  2. Mallorca, Spanje
  3. Berlijn, Duitsland
  4. Kopenhagen, Denemarken
  5. Madeira, Portugal
  6. Bali, Indonesië
  7. Chiang Mai, Thailand
  8. Marrakech, Marokko
  9. Sydney, Australië
  10. Cartagena, Colombia

5 soloreis bestemmingen binnen Europa 

1. Lissabon, Portugal

Lissabon is een levendige stad met een relaxte sfeer die ideaal is voor solo reizigers. De vriendelijke locals en de prachtige architectuur maken het een perfecte plek om alleen op reis te gaan. Bezoek het historische Alfama district, geniet van het uitzicht vanaf het Castelo de São Jorge, en proef de heerlijke lokale keuken.

2. Mallorca, Spanje

Mallorca is een populaire bestemming voor solo reizigers die op zoek zijn naar een mix van ontspanning en avontuur. Het eiland biedt prachtige stranden, schilderachtige dorpjes en een bruisend nachtleven. Bezoek de indrukwekkende kathedraal van Palma, wandel door de Serra de Tramuntana, en geniet van de lokale tapas in een van de vele gezellige restaurants. Mallorca is veilig en gastvrij, ideaal voor een single reis.

3. Berlijn, Duitsland

Berlijn staat bekend om zijn rijke geschiedenis, kunstscène en dynamische nachtleven. Het is een stad waar je als solo reiziger gemakkelijk nieuwe vrienden kunt maken. Bezoek de Berlijnse Muur, het Museuminsel, en ontdek de vele hippe cafés en bars in wijken zoals Kreuzberg en Neukölln.

4. Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen is een charmante en moderne stad die perfect is voor een single reis. De stad is bekend om haar fietsvriendelijke infrastructuur, wat het gemakkelijk maakt om de stad op twee wielen te verkennen. Bezoek de kleurrijke Nyhavn haven, het Tivoli pretpark, en het indrukwekkende Amalienborg paleis.

De Deense hygge cultuur zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt in de gezellige cafés en restaurants. Bovendien is Kopenhagen een veilige stad, wat het ideaal maakt voor solo reizigers.

5. Madeira, Portugal

Madeira is een adembenemend eiland in de Atlantische Oceaan en een perfecte bestemming voor solo reizigers die van natuur en avontuur houden. Het eiland staat bekend om zijn spectaculaire landschappen, van ruige bergen tot pittoreske kustlijnen. Solo reizigers kunnen genieten van prachtige wandelroutes, zoals de levada-wandelingen die langs oude irrigatiekanalen door de bergen slingeren.

Verken de hoofdstad Funchal, met zijn charmante straatjes, kleurrijke markten, en de beroemde botanische tuinen. Madeira is ook beroemd om zijn wijn, dus een bezoek aan een van de lokale wijnhuizen mag niet ontbreken. Het eiland is veilig en de vriendelijke bevolking maakt het een gastvrije plek voor een single reis.

5 soloreis bestemmingen buiten Europa

1. Bali, Indonesië

Voor een exotische solo reis buiten Europa is Bali een fantastische keuze.Dit eiland is erg populair onder de solo reizigers, dus hier maak je snel vrienden! Het eiland biedt prachtige stranden, rijstvelden en een gastvrije cultuur. Of je nu wilt surfen, yoga beoefenen of de lokale tempels wilt verkennen, Bali heeft het allemaal.

2. Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai is een culturele en spirituele hub in het noorden van Thailand. De stad staat bekend om zijn prachtige tempels, zoals Wat Phra Singh en Wat Chedi Luang. Voor solo reizigers is het een veilige en gastvrije bestemming waar je kunt deelnemen aan kooklessen, yoga retraites, en avontuurlijke tochten in de omliggende bergen.

3. Marrakech, Marokko

Marrakech is een prachtige bestemming vol kleuren, geuren, en geluiden. Bezoek de beroemde souks, de prachtige paleizen en tuinen, en het bruisende Djemaa el Fna-plein. Verblijf in een traditionele Riad en geniet van de rijke cultuur, het heerlijke eten, en de gastvrijheid van de locals.

4. Sydney, Australië

Altijd al naar Australië gewild? Dan is Sydney een goede keuze voor jouw solo ries! Zo heeft het prachtige stranden, een bruisend stadsleven en iconische bezienswaardigheden zoals het Sydney Opera House en de Harbour Bridge. Gek op actieve dagen? Neem dan surflessen op Bondi Beach of ontdek de wandelroute langs de kust van Bondi naar Coogee!

5. Cartagena, Colombia

Deze prachtige kuststad ligt aan de Caribische Zee. De oude stad is een doolhof van straatjes, kleurrijke gebouwen en levendige pleinen. Hier kun je de lokale cultuur ontdekken, genieten van het strand, en deelnemen aan diverse excursies. De perfecte mix tussen cultuur en relaxen!

Tips voor tijdens je solo reis:

Of je nou op rondreis gaat, of gewoon op één bestemming blijft. Het blijft spannend om voor het eerst alleen weg te gaan! 

Bekijk hier onze tips voor een solo reis

  1. Home
  2. blog
  3. soloreis bestemmingen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.