Singapore: de stad van de toekomst!

Singapore Changi Airport & Cloud Forest

In november 2019 ging ik samen met mijn vriend naar Singapore. Deze bijzondere stad had ik al meerdere malen voorbij zien komen in documentaires en op social media. Na het zien van de film ‘Crazy Rich Asians’, die zich in Singapore afspeelt, wist ik het zeker; hier wil ik heen!

singapore sky line

Singapore skyline

Dus in november was het zover, we gingen naar Singapore! De vluchttijd van Amsterdam naar Singapore is erg lang, namelijk 12,5 uur. Maar zodra je op het vliegveld aankomt, is deze lange vlucht het helemaal waard. Dit vliegveld is geen standaard vliegveld zoals je gewend bent en dat komt voornamelijk door de gigantische indoor waterval! Op dit vliegveld is al snel te zien dat Singapore echt gericht is op de toekomst!

Tip: boek je hotel  hier eenvoudig en voordelig!

Changi Airport is het meest indrukwekkende vliegveld wat ik ooit heb gezien! Zodra je bent geland in Singapore en het vliegveld binnen loopt weet je niet wat je ziet! Om te beginnen; echte planten en bomen in het vliegveld! Het thema van Changi airport is natuur. Ze willen de rust en kalmte van de natuur terug laten komen in het vliegveld en dat lukt ze heel erg goed! Terwijl je tussen de bomen en planten loopt, ruikt het niet alleen heerlijk fris, maar hoor je op de achtergrond ook nog eens rustgevende natuurgeluiden. Als kers op de taart is daar dan The Rain Vortex. Dit is de grootste indoor waterval ter wereld en die is dus te vinden in dit vliegveld. Met zijn 40 meter hoogte is deze waterval heel erg indrukwekkend om te zien!

singapore rain vortex

The Rain Vortex @ Singapore Changi Airport

Naast de indoor waterval en prachtige natuur heeft Changi Airport maar liefst meer dan 300 winkels en restaurants. Dit maakt het vliegveld op zich al een hele beleving waar je je zeker een halve dag kan vermaken. Vertraging op een vliegveld als deze is dan ook zeker geen straf!

Cloud Forest is ook een hotspot in Singapore waar wij echt van onder de indruk waren! Een entreekaartje kost 28 SGD, maar met dit kaartje heb je ook toegang tot de Flower Dome. Een aanrader voor deze bezienswaardigheden is om vroeg te gaan! Gedurende de dag wordt het steeds drukker, en dat maakt de ervaring en foto’s een stuk minder leuk. Wij waren er om 9 uur 's ochtends en toen was het nog erg rustig! Het gebouw van Cloud Forest is van buiten net zo mooi als van binnen. Het hele gebouw is van glas, waardoor het binnen heel licht is en je overal naar buiten kan kijken. Je ziet vanuit Cloud Forest bijvoorbeeld het wereldberoemde hotel Marina Bay Sands.

singapore cloud forrest

Cloud Forest

Zoals op de foto hierboven te zien is, heeft ook Cloud Forest een grote indoorwaterval. Deze is maar liefst 30 meter hoog, dus niet zo groot als die in het vliegveld, maar nog steeds heel indrukwekkend. Cloud Forest is gemaakt met als reden om bezoekers verschillende bloem- en plantsoorten te laten ervaren. Ook zijn er exhibities waar wordt uitgelegd wat er met de aarde gebeurt als dit soort planten zouden verdwijnen. Singapore is heel bewust bezig met de klimaatverandering en bezoekers bewust maken van de gevolgen. Bijna alle bezienswaardigheden in deze stad zijn gericht op de toekomst! Singapore is echt een stad die zich onderscheidt van andere steden. Een stad die gericht is op de toekomst en bewust omgaat met de natuur en het klimaat. Een stad die je steeds weer blijft verbazen door alles om je heen. Een stad waar je geen afval op straat zult vinden. Maar vooral een stad die wat mij betreft 100% zeker een aanrader is!

Mis nooit meer een topdeal!