Header afbeelding

Vakantie Servië

Groen, prachtige bergen, een schitterende natuur, nationale parken, culturele bezienswaardigheden & een hele betaalbare vakantiebestemming. Dat is waar een vakantie Servië bekend om staat. En jij moet er een keer zijn geweest: want Servië is écht indrukwekkend!

Boek een vakantie naar Servië bij de volgende aanbieders

Op vakantie naar Servië

Tijdens een vakantie naar Servië wordt je verrast met een bijzondere cultuur, natuur en historische bezienswaardigheden. In de zomer is het een perfecte bestemming voor een zonvakantie aangezien de temperaturen dan rond de 30 graden liggen. 

Stedentrip Servië

Ook in andere maanden is Servië perfect voor bijvoorbeeld een stedentrip. In de hoofdstad Belgrado spot je wandelend historische bezienswaardigheden. Geschiedenis vind je dan ook op elke hoek van de straat. Laat je aan het einde van de dag culinair verrassen door de heerlijke verse Servische keuken. 

Leukste steden van Servië

Servië heeft veel te bieden voor een onvergetelijke vakantie. Maak bijvoorbeeld een rondreis door de Balkan en kom langs de meest bijzondere steden, laat je betoveren door de schitterende natuur, struin door idyllische straatjes en drink het nationale Servische drankje slivovitsj. Maar waar moet je zeker zijn geweest tijdens een vakantie Servië? Wij hebben onze favorieten voor je op een rij gezet. 

Belgrado

Maak een stedentripje naar de hoofdstad Belgrado. Fiets langs de Donau, ga dineren in de romantische Boheemse wijk, doe een dansje op de dansvloer in een drijvende discotheek of struin door het fort van Belgrado. Een stedentrip naar Belgrado zal je doen verrassen, en het is ook nog eens heel voordelig! 

Novi Sad

Novi Sad zou je kunnen kennen van het bekende EXIT festival. Maar er valt nog veel meer te ontdekken in Novi Sad. Bijvoorbeeld het Fort van Petrovaradin, die vroeger werd gebruikt om de stad te beschermen. Ook het oude centrum van Novi Sad is een bezoekje waard. Wandel door de pittoreske straatjes met kleurrijke huizen, boetiekjes, winkeltjes en galarieën. 

Niš

De derde stad van Servië is Niš. Hier plof je neer op gezellige terrasjes, proef je een overheerlijke Börek, ervaar je de échte cultuur van Servië en struin je rond door het autovrije centrum van Niš waar je veel winkeltjes en restaurantjes zult vinden. 

Proef de cultuur tijdens een vakantie naar Servië

Cultuurliefhebbers zullen Servië geweldig vinden. Spot het Studenica Klooster of het Romeinse paleis Gamzigrad-Romuliana (die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan), prachtige kerken, bijzondere kloosters en begraafplaatsen met Middeleeuwse grafstenen. Met een beetje geluk spot je nog iemand met etnische klederdracht aan!

De oogverblindende natuur

De natuur van Servië is prachtig. Je vindt er geen zee, maar wel rivieren, blauwe meren, hoge canyons, en fantastische uitzichten. Schitterend!

Als je écht een stukje prachtige natuur wilt zien dan moet je Nationaal Park Tara bezoeken. Dit park staat bekend om hoge boomtoppen, watervallen, wilde dieren, meren, kloven en uitstekende wandelroutes.

Wintersportvakantie in Servië

Ook voor een wintersportvakantie is Servië een geweldige bestemming. Je kunt hier skiën in het prachtige natuurgebied Kopaonik, waar je betoverd zal worden door de witte omgeving. 

Een vakantie naar Servië boeken

Kies jij voor een autovakantie? Of ga je toch voor een stedentripje? Hoe dan ook wordt jouw vakantie naar Servië er één die je niet snel zult vergeten. Boeken maar! 

Jullie meest gestelde vragen over Servië

Waar ligt Servië?

Is Servië een leuk vakantieland?

Waarom op vakantie naar Servië?

  1. Home
  2. servie
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.