Santorini | Weflycheap

Santorini

Santorini

In de vroege ochtend zet ik voet op Santorini, het Griekse eiland dat ergens bovenaan mijn lijstje stond. Zo vaak zie je foto’s van deze plaats in tijdschriften en op internet en ik kan niet wachten om het in het echt te zien. Samen met mijn vriend en schoonouders verblijven we op een geweldige cruiseboot en Santorini is een van de bestemmingen die we zien tijdens deze waanzinnige reis.

santorini

We gaan in op het aanbod van een rasechte Griek met zongebruinde huid, een sigaret in zijn mond en liefde voor zijn vaderland. Hij zal ons meerdere plaatsen op Santorini laten zien, waaronder het oude Santorini en het bekendste plekje van het eiland: Oia.

santorini

Oia

Oia, het plaatsje van de ansichtkaarten en reisgidskaften. Oia, het plaatsje waarvan de naam doorgaans verkeerd wordt uitgesproken. Oia, daar waar de kerkjes wit zijn en de daken blauw. Het oude Santorini trekt me. Het is er rustig en mooi. Het is en wit en koffietentjes en verborgen kerkjes. Het is er blauw en doolhofachtig en bloedheet. Terwijl we verder over het eiland rijden speelt de zelf gebrande CD van onze gids opnieuw en opnieuw. Traditionele, Griekse muziek. We rijden langs een kerkje en onze gids verteld in zijn -gelukkig goede- Engels dat hij hier emotioneel van wordt. Zo trots op zijn land en alles wat erbij hoort, bewonderingswaardig.

santorinisantorinisantorini

Idyllisch, wit, blauw en zonnig

Santorini was zoals ik me had voorgesteld. Idyllisch, wit, blauw en zonnig. Maar ik denk, misschien door de vele (bewerkte) foto’s die je dagelijks langs ziet komen op internet, dat ik Santorini misschien een beetje geromantiseerd heb. Santorini is prachtig, echt ontzettend mooi. Maar zo, zo, zo ontzettend veel toeristen. Ondanks dit heb ik een geweldige dag gehad en ben ik blij dat ik dit bijzondere eiland heb mogen ontdekken.

Meer zien? Kijk dan op de website van Mel in the Middle!

santorini

Mis nooit meer een topdeal!