Header afbeelding

Rondreis langs de westkust van de Verenigde Staten van Amerika!

Rondreis langs de westkust van de Verenigde Staten van Amerika!

Vijf jaar geleden waagden we ons met z’n vieren aan een groots avontuur, een zomerse rondreis van meerdere weken langs de westkust van de Verenigde Staten van Amerika! Met een huurauto doorkruisten we Californië, Arizona, Nevada en Utah, overnachtten we op campings midden in nationale parken en leerden we kennismaken met the American way of life. In deze post vertel ik je met veel plezier over enkele van de nationale parken die we bezochten in tijdens deze trip en waar we tot op vandaag nog steeds mooie herinneringen aan over houden. Veel leesplezier gewenst!

Joshua Tree National Park, Californië

Het eerste nationale park dat wij bezochten, was Joshua Tree National Park, dat zich in het zuiden van de staat Californië bevindt. Vooraleer je het park binnen mag, ben je verplicht een voorraad drinkwater in te slaan want tijdens de zomermaanden bedragen de temperaturen minstens tussen de 35-40° Celsius, niet mals dus! In het Visitor’s Centre kan je vervolgens een toegangspas kopen, ofwel voor dit ene park ofwel een all-round pas waarmee je alle andere nationale parken kan bezoeken.

Wij opteerden voor de all-round pas en dat kostte ons 80 USD/pp. Joshua tree is een immens grote woestijn met een ongelooflijk grote afwisseling van rotsen, cactussen, palmbomen, struiken en uiteraard vooral Joshua Trees. Laatstgenoemde wordt ook de ‘tree of life’ genoemd omdat elk deel van de boom bruikbaar is, zowel voor mens als dier. De temperaturen in het park kunnen hoog oplopen maar dat neemt niet weg dat het park dienst doet als woonplaats voor vele dieren in het wild. Voorbeelden van diertjes die Joshua Tree park hun thuis kunnen noemen zijn onder meer de coyote, de lynx, tarantulas, de goudarend, aardeekhoorns, uilen en zoveel meer.

Overdag is de kans klein dat je een van deze dieren zal spotten omdat ze zich op de heetste momenten van de dag schuilhouden in de schaduw, al hadden wij het geluk een kudde Big Horn Sheep tegen het lijf te lopen die op hun dooie gemakje aan het grazen waren, wat er in deze hitte te grazen viel. Zodra de zon verdwenen is, komt het nachtleven van deze parkbewoners in beweging en krioelt het van dieren die op zoek gaan naar een lekkere snack. De nationale parken zetten vaak hoog in op ecologie en keuren het achterlaten van afval dan ook ten zeerste af. Om de vele parkbezoekers te laten herinneren dat ze in een beschermd ecosysteem wandelen, zie je vaak volgende slogan boven de ingang van de parken: “Leave only footprints, take only memories”. 

Death Valley National Park, Californië - Nevada

Op onze route van Las Vegas richting Yosemite National Park, brachten we een bezoekje aan Death Valley, het laagste punt onder de zeespiegel op het westelijke halfrond. Daarnaast is het ook de plaats op aarde met de warmste gemiddelde jaartemperatuur en toen wij er waren, bedroeg de temperatuur niet minder dan 50° Celsius!! Net zoals in Joshua Tree National Park, word je ook hier gecontroleerd op voldoende hoeveelheid drinkwater, logisch wel want in de verste verte is er geen druppel water te bespeuren, behalve het zweet dat op onze voorhoofden parelde door die immense hitte.

De natuur in dit nationale park dat nog het beste te vergelijken valt met een hete oven in openlucht, was toch indrukwekkend en verrassend afwisselend. Zo reden we de ene keer voorbij een kleine oase, dan weer langs uitgestrekte zoutvlaktes, prachtige rotsformaties in allerlei kleuren etc. Bij Badwater Basin stapten we even uit onze auto en maakten we meteen kennis met de drukkende hitte, alsof we in een hete sauna zaten!

We waagden ons aan een ultra korte wandeling over de zoutvlakte maar hielden het na een tijdje niet meer uit, hup de auto met airconditioning in, oef! We vervolgden nieuwsgierig onze weg door de woestijn, kwamen hoge zandduinen tegen en konden onszelf toeschouwers noemen van enkele kolkende zand tornado's, wat een avontuur! Na valavond kwamen we met onze huurauto aan in Mammoth Lakes, een bergdorp dat in de winter een zeer geliefd skigebied is. De temperatuur bedroeg hier ‘slechts’ 20° Celsius, waardoor we op enkele uurtjes tijd een temperatuurverschil van 30 graden Celsius hadden meegemaakt, say what?!

Grand Canyon National Park, Arizona

Na heel wat tussenstops sinds ons bezoek aan Joshua National Park, arriveerden we bij de Grand Canyon, wellicht het meest bekende nationale park van de Verenigde Staten. Op heel wat Amerikaanse campings geldt het principe ‘first come, first serve’, waardoor je vaak even moet zoeken vooraleer je een plaatsje kan bemachtigen. Nadat we de tenten hadden opgezet, zetten we koers richting het nationale park Grand Canyon, waar we het park binnen reden via de South Rim. Deze zuidelijke rand van de Grand Canyon bevindt zich in de omgeving van een nabijgelegen villa dat dezelfde naam draagt.

Net zoals vele andere parkbezoekers hebben wij voor de South Rim gekozen omdat de uitzichten op de Grand Canyon vaak indrukwekkender zijn dan vanop de North Rim. De Grand Canyon zelf is tussen de 430 en 450 km lang maar varieert erg in hoogte. Dit onwaarschijnlijke natuurfenomeen verplicht je om onder de indruk te zijn en doet je nog maar eens beseffen hoe klein we allemaal maar zijn. Wij maakten een wandeling via een aangelegde trail langs de canyon waarbij achter elke bocht een compleet nieuw uitzicht op je wachtte. Uiteraard konden we dit adembenemende nationale park niet verlaten vooraleer we konden genieten van een zonsondergang. Tegen valavond zochten we ons een plekje om de sunset te zien over Grand Canyon, onvergetelijk! 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. rondreis westkust
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.