rondreis maleisie

Rondreis door Maleisië?

Welke plekken je niet mag missen

Maleisië is een bijzondere bestemming in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit twee delen: het vasteland en het eiland Borneo. Maleisië is aan de ene kant erg modern met haar grote shoppingmalls en vergaande technische ontwikkelingen. Maar aan de andere kant vind je er ook nog een aantal authentieke stammen die nog op traditionele wijze leven.

Maleisië heeft veel te bieden, onder andere de grote metropool Kuala Lumpur, prachtige natuurparken, de theeplantages, maar natuurlijk ook de geweldige stranden en prachtige eilandjes voor de kust.

Maleisië is veilig en goed georganiseerd. Je kunt er heel goed backpacken, maar je vindt er ook volop mooie resorts en luxe hotels. Het is een relatief goedkoop land; met een paar euro per dag kun je daardoor gemakkelijk rondkomen.

Droom jij van een reis door Maleisië? Sla dan zeker onderstaande plekken niet over!

Borneo, Maleisië - Batang Ai

Batang Ai is een mooi onderdeel van een reis naar Borneo. Dit komt door de diversiteit aan schitterende natuur, maar ook door de bijzondere traditionele stammen en het kunnen spotten van wilde dieren. In het natuurreservaat leven onder andere orang-oetans, gibbons en neushoornvogels. Een bezoek aan de traditionele Iban-stam is ook een aanrader! De Iban zijn de voormalige koppensnellers en leven gezamenlijk diep in de jungle van Borneo onder één dak: het longhouse. Om de Iban-stam te bereiken, ga je met longtailbootjes over de Batang Ai-rivier. Het is een prachtig gebied om doorheen te varen, dus alleen de reis er naartoe is de moeite al waard. Batang Ai is een geweldige plek om te genieten van de natuur en de authentieke cultuur van Maleisië!

Batang Ai National Park, Maleisië
Batang Ai National Park, Maleisië

Borneo, Maleisië - Kuching

Kuching is de grootste stad van de staat Sarawak op het eiland Borneo en wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Maleisië. Het grootste gedeelte van de bevolking is Chinees, waardoor je hier veel Chinese tempels zult zien. Breng hier zeker een bezoek aan het Semenggoh Wildlife Centre. Hier worden gewonde, achtergelaten en uit hun leefomgeving verdreven orang-oetans opgevangen. Daarnaast is het Bako National Park een onmisbare stop. Het park heeft een schitterende kustlijn met steile kliffen en mooie zandstranden. Dit park is een van de beste plaatsen om de ernstig bedreigde neusapen te spotten. Kuching is een veelzijdige stad en een mooi startpunt voor gave activiteiten in de omgeving!

Semmenggoh Wildlife Centre, Maleisië
Semmenggoh Wildlife Centre, Maleisië

Cameron Highlands

De Cameron Highlands vind je zo’n 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur op 1500 meter hoogte. De temperatuur is hier ook een stuk lager dan in de rest van Maleisië. De heuvels zijn bedekt met vele theeplantages en bieden daardoor een prachtig gezicht! Het is erg leuk om een rondleiding door de theeplantages te krijgen. Er is nog een reden om de Cameron Highlands te bezoeken: het Mossy Forest. Dit is een geweldig mooi en bijna magisch bos op weg naar de top van Mount Brinchang. Via kleine weggetjes klim en klauter je door het bos en geniet je van de bemoste bomen om je heen. Al met al is de Cameron Highlands dus een geweldige plek om te genieten van de natuur tussen de heuvels en theeplantages.

Cameron Highlands, Maleisië
Cameron Highlands, Maleisië

Kuala Lumpur, metropool in Maleisië

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en heeft zich ontwikkeld tot een diverse stad met veel contrasten. Je zult hier veel hoge en moderne gebouwen zien, maar ook vind je er een smeltkroes van culturen. Dit zie je terug in de verschillende religieuze gebouwen en een mix van verschillende keukens. Maak een stadstour langs de geweldige bezienswaardigheden van Kuala Lumpur, zoals de Twin Towers, het Istana Negara, het Sultan Abdul Samad Building en de vlaggenmast op Merdeka Square. Vanuit Kuala Lumpur kun je ook excursies maken naar de Batu Caves, de vuurvliegjes bij Kuala Selangor en Malakka. Kuala Lumpur is door alle diverse bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving echt een gave bestemming!

Lord Murugan, Maleisië.
Lord Murugan Standbeeld in Maleisië.

Langkawi

Langkawi is een prachtig tropisch eiland aan de westkust van Maleisië. Het is eigenlijk een eilandengroep van zo’n 100 kleine eilandjes, die dicht bij de grens met Thailand liggen. Langkawi heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld en wordt steeds beter gewaardeerd door toeristen. Toch is het er nog steeds niet heel toeristisch en kun je goed genieten van de rust en de schoonheid van het eiland.  Op het eiland kun je een aantal leuke excursies ondernemen. In 2007 werd het Geopark opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dit park is echt een bezoekje waard, dus maak hier zeker een mangrovetour! Langkawi is een heerlijk eiland om te relaxen en te genieten van de natuur en de prachtige zandstranden.

Penang, 'De parel van de Oriënt'

Penang is een eiland gelegen in het noordwesten van Maleisië. Het eiland wordt door de eigen bewoners ook wel ‘de parel van de Oriënt’ genoemd. Penang is een populaire bestemming door de smeltkroes van allerlei culturen, de gezellige sfeer en het heerlijke eten. De grootste bevolkingsgroep is Chinees en dat zie je terug aan de vele tempeltjes. Een hoogtepunt is de Kek Lok Si-tempel. Dit is de grootste boeddhistische tempel van Maleisië. Het is een groot complex, opgebouwd uit allerlei architectonische bouwwerken, zoals tempels, klokkentorens en een aantal mooie tuinen. Laat je zeker eens rondrijden een riksja (fietstaxi) en laat je verrassen door de stad. Ga op zoek naar de beste eettentjes en de indrukwekkende muurschilderingen!

Je ziet het… In Maleisië kun je op avontuur gaan in de jungle, een wandeling maken tussen de theeplantages, maar ook relaxen op één van de bounty eilanden of een bezoek brengen aan een van de grote en snel ontwikkelde steden. Kortom, echt voor ieder wat wils!

Bestemmingen

Waanzinnige Maleisië deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!