Header afbeelding

Mijn reisroute door Mauritius

Prachtige bezienswaardigheden zoals de 7 Coloured Earth!

De vakantie waar we al jaren naar uit hebben gekeken staat voor de deur, wij gaan naar het mooie en groene Mauritius! Deze vakantiebestemming is nog relatief onbekend en wij gaan dit onontdekte – althans voor Nederlanders – pareltje ontdekken. Als we aan Mauritius denken dan denken we aan prachtige witte zandstranden met de mooiste palmbomen, maar tijdens onze reis zijn wij erachter gekomen dat Mauritus zoveel meer te bieden heeft. Wat ons direct opviel, is dat Mauritius een bijzonder landschap heeft. Puntige, groene bergen die hoog boven het land uitkomen met op de achtergrond de azuurblauwe zee en witte zandstranden, dit landschap is uniek!

Waar ligt Mauritius? 

Samen met de eilanden La Reunion en Rodrigues Island vormt Mauritus de eilandengroep de Mascarenen in de Indische Oceaan. Mauritius ligt zo’n 800 kilometer ten oosten van Madagaskar en 1800 kilometer vanaf het Afrikaanse vasteland. Mauritius is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. Doordat het een klein eiland is, hebben wij ervoor gekozen om met de huurauto rond te rijden over het eiland. Op deze manier kun je gemakkelijk vanaf één of twee plekken het eiland ontdekken. Wij kiezen ervoor om op één plaats te verblijven, maar wel rond te gaan reizen over het eiland om de highlights te zien.

Bij aankomst in ons hotel worden wij door het vriendelijke personeel begroet en naar onze kamer gebracht. Vanuit onze kamer zien wij het prachtige unieke landschap wat wij al eerder zagen bij aankomst op het groene eiland Mauritius. De zee is werkelijk waar prachtig, azuurblauw en kraakhelder. Verderop op zee zien wij veel kitesurfers. Dit eiland is een waar paradijs voor de ervaren kitesurfer. Na een lange vlucht is het tijd voor ontspanning en nemen we een duik in het zwembad. Morgen gaan we onze huurauto ophalen om te touren over het eiland.

De volgende dag starten we met een goed ontbijt en halen we onze huurauto op. Het rijden is wel even wennen, want het verkeer in Mauritius rijdt voor ons aan de 'verkeerde' kant. Mijn advies is om geen handgeschakelde auto te huren, maar een automaat. Dit maakt het net een stuk makkelijker met rijden. Vandaag blijven we in de buurt van het hotel, we gaan het zuiden ontdekken van Mauritius en zien de mooiste stranden welke nog niet toeristisch zijn. Benieuwd welke hoogtepunten je gezien moet hebben in het zuiden? Ik laat je er een aantal zien.

La Vallee Des Couleurs Nature Park

Vandaag rijden we vanaf Le Morne naar Chamarel National Park. Dit prachtige park heeft twee bijzondere bezienswaardigheden. De highlights van het park zijn de Chamarel waterval en de 7 Coloured Earth. Wij wandelen door het park heen via de gebruikelijke looproute en komen langs de waterval waar je meerdere fotomomenten hebt. Als laatst komen we aan bij de 7 Coloured Earth. Als de zon schijnt is dit echt een prachtig natuurverschijnsel met, zoals de naam al zegt, zeven verschillende kleuren aarde.

Chamarel waterval

Chamarel waterval

Voor de echte waaghalzen zijn er ook nog diverse activiteiten in het park te doen en deze kunnen wij uiteraard niet overslaan. We gaan ziplinen en quad rijden! Ik heb nog nooit op een quad gereden, dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Precies op het moment dat wij naar buiten stappen met onze helmen op, begint het te regenen. De instructeur begint te lachen en vertelt dat dit het leukste is van alles; lekker door de modder heen racen! We starten de motors en gaan er vandoor en inderdaad, ik ben blij dat ik schone kleren heb meegenomen, want de modder zit van boven tot onder. Maarrrrr, wat is het leuk; echt een ervaring die je niet mag missen. We rijden ongeveer één uur op de quads rond en halverwege begint de zon te schijnen en komen we op een prachtig uitzichtpunt waar je de groene natuur van bovenaf aanschouwt.

Het quad rijden zit erop en we gaan ons omkleden om fris aan de lunch te zitten. We genieten van een lekker lunchbuffet in een van de restaurants op het park. De buikjes zijn rond en nu beginnen we aan de spannendste activiteit, althans, ik vind het erg spannend! We gaan ziplinen, vanaf “The Initiator”. Dit is één van de 5 ziplines die ze hebben in het park. The Initiator is de kortste zipline, voor beginners en 500 meter lang. Eenmaal bovengekomen is het toch wel erg spannend en kijken we de diepte in. Wat is het mooi, je ziet vanaf dit punt de 7 Coloured Earth en de watervallen. Klaar om te ziplinen, met een vaart zippen we vanaf het uitzichtpunt naar de overkant en de adrenaline giert door onze lijven. Echt een unieke ervaring die je zeker niet mag missen!

Tamarin Bay & Flic Flac

Na deze activiteiten rijden we richting de openbare stranden. Het is een plaatje om te zien. Parelwitte zandstranden én het leuke eraan is: er komen hier heel veel locals. Wil je het echte leven van een Mauritiaan ervaren, dan zijn deze plekken zeker een must-visit! Wanneer de zon ondergaat, komen hier veel families samen om te barbecueën en te surfen. Het strand van Tamarin Bay is niet zó wit, maar wel de perfecte spot om te kitesurfen.

parelwit zandstrand

Parelwit zandstrand

Bij het strand Flic Flac kun je heel goed dolfijnen spotten. Voor vandaag slaan we dit over, want we gaan aankomende week nog met een catamaran het water op en varen dan ook naar Flic Flac.

We komen weer terug in het hotel in Le Morne en hebben besloten om een paar dagen van het strand te genieten. We gaan ook een keertje suppen, een hele leuke activiteit. 

Catamaran

Na een paar dagen te hebben genoten aan het strand, stappen we aan boord van een prachtig grote catamaran en gaan we langs de zuidkust varen, deze kustlijn is prachtig en heeft een uitzicht op de grote berg van Le Morne Brabant. Dit beeld zie je vaak wanneer je zoekt op Mauritius. We varen richting Flic Flac en zien tientallen dolfijnen om de catamaran heen zwemmen, wat een bijzondere ervaring is. Halverwege de middag gaat de barbecue aan en genieten we van een heerlijke lunch. Daarna duiken we het water in om de mooie onderwaterwereld te ontdekken van Mauritius en zien we de meest kleurrijke vissen in het azuurblauwe water.

 Le Morne Brabant

De grote berg van Le Morne Brabant

Het noorden van Mauritius

Een nieuwe dag breekt weer aan. Het is weer tijd om de huurauto in te stappen en op pad te gaan naar het noorden van Mauritius. Ondanks dat het eiland net zo groot is als de provincie Utrecht doe je er vanaf het zuiden naar het noorden toch ruim 2 uur over vanwege het heuvelachtige landschap. Soms kom je niet al te beste wegen tegen, maar het rijden gaat ons goed af. We komen als eerste aan bij Cap Malheureux; een kerkje op het noordelijkste punt van het eiland. Deze plek wordt gezien als de meest romantische en pittoreske plek van het eiland. Dit kan zeker kloppen, want op het moment dat wij aankomen zien wij 2 pasgetrouwde stelletjes in het kerkje met het rode dak. Op de achtergrond zien we wiebelende bootjes in de zee en hier en daar een visser. Verder zien we kleine eilandjes voor de kust liggen, een prachtig gezicht.

Cap Malheureux

Cap Malheureux

We stappen weer in de auto en gaan door naar Pamplemousses. Hier ligt één van de mooiste en soortenrijke botanische tuinen ter wereld. Deze botanische tuin is voornamelijk bekend om de prachtige grote waterlelies en zijn echt mega! We laten ons vertellen dat ze een gewicht kunnen dragen van 45 kilo. Nadat we een wandeling door het park hebben gemaakt, lopen we weer richting de auto en gaan we naar de hoofdstad van Mauritius, Port Louis. De hoofdstad van Mauritius is niet anders dan andere hoofdsteden. Het is hectisch, druk en je kunt er uitgebreid shoppen. Wel moet je oppassen in welke wijken je komt, want niet in elke wijk zijn ze even vriendelijk. Wij rijden direct door naar Fort Adelaide, dit Fort heeft een uitzichtpunt over de stad heen en was oorspronkelijk een verdedigingsfort wat werd gebouwd door de Engelsen. Vanuit hier krijg je een geweldig uitzicht over de stad en haven. Wanneer we naar links kijken, zien we een heel groot veld liggen maar we kunnen niet plaatsen waar dit voor is. We spreken een lokale bewoner aan en deze vertelt ons dat dit de oudste paardenrenbaan ter wereld is. De baan is nog steeds in gebruik en loopt het paardenrennenseizoen van mei tot december. In de overige maanden wordt de baan gebruikt voor tentoonstellingen en concerten. Aansluitend gaan we toch een kleine shoptrip wagen en dat doen we in het moderne shoppingcenter Caudan Waterfront. Zeker een leuke afsluiting van de dag, want hier zijn genoeg boetiekjes, restaurants en terrassen met uitzicht op een deel van de haven. Gokje wagen? Er is zelfs een casino!

Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Le Morne. Morgen hebben we nog een kleine trip op de planning staan en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan, maar niet voordat we een aantal souvenirs hebben meegenomen voor onze familie thuis.

Rumfabriek in Chamarel

Op onze een na laatste vakantiedag gaan we een rumfabriek bezoeken. Deze fabriek ligt ook in Chamarel waar we al eerder zijn geweest. We nemen een andere weg en genieten onder het rijden van het spectaculaire landschap. We passeren weelderige bomen en genieten van de natuur. Na 4 kilometer door de bergen rijden met flinke slingerbochten (reistabletjes zijn een aanrader!) komen we aan bij Rhumerie de Chamarel. Deze rumfabriek ligt verscholen tussen suikerriet- en ananasvelden. Tijdens de rondleiding van ca. één uur zien we hoe het proces van het rum maken verloopt. Natuurlijk mogen we ook een aantal verschillende soorten rum proeven, wij vonden de rum met een vleugje chocoladesmaak het lekkerste en deze hebben we dan ook meegenomen voor onze familie én, niet te vergeten, voor ons zelf!

In de loop van de middag zijn we terug bij ons hotel in Le Morne en gaan wij nog anderhalve dag genieten van het mooie en groene Mauritius.

Dit eiland hadden wij niet willen missen, het is een uniek eiland met een nog bijzonderder landschap, maar bovenal; vriendelijke bevolking en voor ieder wat wils. Het is een perfect eiland voor de reiziger welke graag ondernemend is, maar ook wil relaxen en genieten van al het moois.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. rondreis door mauritius
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.