Een rondje over Tenerife; rij je mee? | Weflycheap

Een rondje over Tenerife; rij je mee?

Een rondje over Tenerife; rij je mee?

Loro Parque, Siam Park, boot excursies, dolfijnen spotten, paragliden, je kent het wel die georganiseerde excursies en activiteiten. Er komt een reisleid(st)er in het hotel, hij of zij verteld heel enthousiast over allerlei excursies en bezienswaardigheden van het eiland. Alles maar dan ook echt alles is héél mooi, héél erg leuk of helemaal fantastisch… Wij besloten zelf een auto te huren en het eiland te ontdekken. Wat ik zo leuk aan een eiland vind, is dat je in een week tijd heel veel van het eiland kunt zien en een goed beeld krijgt van, in dit geval, Tenerife. 

Ons startpunt is Playa de Las Americas, vervolgens rijden we door naar Los Gigantes, Masca, Drago Milenario, Puerto de la Cruz en als laatst Santa Cruz.

Los Gigantes

Los Gigantes heeft een uitkijkpunt waar je mooie foto’s kunt maken, je kijkt er uit op de zee en een rotswand. Deze rotswand wordt vaak gebruikt als filmdecor, de films Clash of the Titans en Clash of the Red Rangers zijn daar beiden opgenomen. Ze hebben de mensen die daar normaliter varen voor hun werk gevraagd een maand niet te werken zodat de film daar opgenomen kon worden. Natuurlijk werden deze mensen daar rijkelijk voor beloond. Een maand niet werken en anderhalf keer je maandsalaris uitbetaald krijgen is niet verkeerd. Na de nodige foto’s zijn we weer de auto ingestapt op weg naar de volgende bestemming.

tenerife

Masca (bananen plantages)

Masca is een piratendorp en lange tijd onbereikbaar geweest voor auto’s. Inmiddels ligt er een bergweg door het groene gebergte van Masca. Deze weg gaat van links naar rechts en weer terug, geen pretje voor iemand met een gevoelige maag zoals ik. Overal langs de weg vind je bananenplantages. Bananen zijn hét exportproduct van het eiland. De bananen van Tenerife zien er niet zo mooi uit als in Nederland, maar smaken echter veel lekkerder. Het eilanddrankje is een bananenlikeur en bananenwijn, deze drankjes zijn een aanrader! Mocht je geen auto tot je beschikking hebben, maar toch de bananenplantages willen zien, dan kun je met een gratis bus naar de Bananera.

tenerifetenerifetenerife

Drago Milenario (drakenboom)

Op alle eilandkaarten wordt deze plek aangegeven als een must-see, dus dit moet wel een hele speciale boom zijn. Volgens de bevolking op Tenerife heeft deze bejaarde boom bijzondere krachten. De in de buitenlucht roodkleurige sap, afkomstig van de boom, heeft volgens de bevolking een geneeskrachtige werking. Wat echter nergens staat aangegeven is dat deze boom in het natuurpark Parque del Drago Milenario staat. Deze boom hebben we dus niet van dichtbij bekeken, toch heb ik hem wel kunnen zien boven de muren uit.

tenerife

Puerto de la Cruz

Omdat de zee in Puerto de la Cruz erg ruw is, heeft men een zwembadencomplex in de zee aangelegd (Lago Martianez). Dit mooie (althans dat vind ik) zwembadencomplex is geopend van 10.00-17.00. De entree prijzen vallen reuze mee: volwassenen €5,50 | kinderen (2-11) €2,50. Strandbedjes en parasols zijn te huur, eten en drinken kun je kopen aan een van de barretjes. 

tenerife

Santa Cruz (hoofdstad van Tenerife)

Oke, wat viel mij deze stad tegen zeg! Het is een grote stad met veel leegstand, vieze tegels en weinig bezienswaardigheden. Hier hebben wij dan ook weinig tijd doorgebracht en zijn we snel de auto ingestapt. 200 km, 420 minuten, 5 stops en veel nieuwe indrukken verder kwamen wij weer aan in Playa de Las Americas. Daar een leuk restaurantje aan de boulevard uitgezocht om te genieten met een Sangria Cava en spaghetti Carbonara. Life is good!

Mis nooit meer een topdeal!