Een rondje Riviera Maya, por favor

Een rondje Riviera Maya, por favor

Allereerst.. Mijn excuus voor het uitblijven van een blog over mijn Mexicaanse avonturen de afgelopen weken. Maar dat had een bijzondere reden, want ik kreeg namelijk bezoek! Mijn moeder kwam langs en samen hebben we drie weken lang nog meer van de Riviera Maya mogen ontdekken.

Droomplekken

De afgelopen maanden heb ik hier natuurlijk al veel kunnen zien, maar samen met mijn moeder deed ik dat nog eens dunnetjes over. Cancun, Tulum, Isla Holbox, Akumal, Cozumel, Valladolid, Chichen Itza en natuurlijk Playa del Carmen.. Stuk voor stuk plekken met hun eigen charme, die wij in drie weken tijd allemaal bezocht hebben.

Onze favoriet: Isla Holbox. Een prachtig Mexicaans paradijsje, gelegen in de Golf van Mexico en zeker een aanrader! Wat je hier vindt? Helemaal niks.. Op een paar huizen, hotels en restaurants in het kleine dorpje na. Waarom zou je het dan moeten bezoeken? Omdat Isla Holbox de uitstraling van een tropische ansichtkaart heeft en nog niet overspoeld wordt met toeristen.

Tulum

Chichen Itza & Valladolid

Voor mij waren Chichen Itza en Valladolid nieuwe plekken. In Chichen Itza had ik mij vergist.. Na de ruïnes van Coba en Tulum gezien te hebben, had ik niet verwacht dat ik Chichen Itza zo indrukwekkend zou vinden, vooral omdat de plek overspoeld wordt met toeristen. Maar jemig, wat had ik het mis. Chichen Itza is zeker indrukwekkend! De ruïnes zijn enorm en de verhalen achter de Maya’s zijn heel bijzonder. Een aanrader dus. Maar ga wel vroeg, zorg dat je er bent voordat alle grote bussen vol toeristen aankomen.

Valladolid, gelegen in de buurt van Chichen Itza, was een ander verhaal. Ik was nieuwsgierig naar de stad omdat het een koloniale geschiedenis heeft en ‘anders’ zou aandoen dan veel andere steden in deze regio. Eenmaal daar aangekomen voelde het even alsof ik weer in Europa was. Kleurrijk, vol bogen en versieringen.. Voor mij was het net een dorp in Spanje.

Valladolid1Chichen Itza

Een krokodil

De Mexicaanse natuur is natuurlijk niet te vergelijken met de Nederlandse. Waar in Nederland hazen oversteken, zie je hier voornamelijk grote leguanen op straat rennen. Maar het gekste dat ik hier gezien heb.. Een wilde krokodil! Deze twee meter grote vriend lag lekker te zonnen tussen de bootjes in Cancun. Doodnormaal. Maar daar bleef het niet bij, want eenmaal op de ferry vanuit Holbox naar Chiquila zag ik een dolfijn de lucht in springen. Ik had ze wel eens eerder gezien, maar het blijft toch elke keer weer bijzonder. Om je een idee te geven van wat ik hier zoal (al dan niet dagelijks) zie: racoons, rode neuswasberen, apen, schildpadden, barracuda’s en soms een grote katachtige soort waarvan ik nog steeds niet zeker weet wat het is.

Contact

Zo nu en dan krijg ik berichten van mensen die naar Mexico op vakantie gaan en dat is hartstikke leuk! Dus heb jij een reis hier naar toe gepland, of heb je gewoon een vraag? Voel je vrij om contact met me op te nemen en ik geef je graag de beste tips voor Playa del Carmen en omgeving. Of ben je misschien gewoon nieuwsgierig naar hoe mijn leven er hier uitziet? Neem dan een kijkje op mijn instagram: instagram.com/roos_jansen.

Tulum1

Mis nooit meer een topdeal!