Roadtrip USA, unieke verrassingen! | Weflycheap

Roadtrip USA, unieke verrassingen!

Roadtrip USA, unieke verrassingen!

Roadtrip USA | Wat is het toch heerlijk om reisverhalen te mogen vertellen. De drukte van de dag even achter je laten, wegdromen en terugdenken aan de mooie reizen die je hebt gemaakt. Zwijmel maar even mee met de Roadtrip door de USA die we hebben gemaakt in 2012. Een bestemming die ik totaal niet op mijn bucketlist had staan, maar me enorm heeft verrast! Begonnen in 'you hate it or love it' Las Vegas... en ja we loved it... en geëindigd op kraamvisite bij lieve vrienden die onder San Francisco zijn gaan wonen. 

Highlights & highways

Onze huurauto heeft ons naar bijzondere bestemmingen gebracht. Over verlaten snelwegen waar je even kunt stoppen voor een foto. Het weidse en het oneindige geeft een intens gevoel van vrijheid. Ik had serieus regelmatig de neiging om m'n armen in de lucht te gooien en heel hard 'woehoe' te roepen, ook al hadden we geen cabrio... 

Las Vegas en LA moet je uiteraard bezoeken. Net als de Grand Canyon en Monument Valley, waar de landschappen overweldigend en bijna surrealistisch zijn. 

Highlights & highways

Unieke wandelingen 

Toch zijn er enkele plekken waar ik niet van had gedacht dat ze zo gaaf zouden zijn. Bryce Canyon is daar een goed voorbeeld van. Wandelen over de rode gravelpaden tussen enorme rotsformaties. Gelukkig kun je zonder al te veel inspanningen echt door het gebied heen lopen... anders zou je kunnen denken dat je aan de rand van dit natuurfenomeen naar een schilderij staat te kijken.

Unieke wandelingen

Een leuke tussenstop

Op de route van Bryce Canyon naar Monument Valley kom je het rustige plaatsje Page tegen. Hier kun je in de omgeving genieten van het prachtige Lake Powell met de Glen Canyondam, de Horseshoe Bend en Antelope Canyon. 

Een leuke tussenstop

Heerlijk tochtje

Na zoveel natuurpracht is het voor de afwisseling leuk om eens een stad binnen te rijden. Als je je ogen dicht doet heb je vast een beeld bij LA en Venice Beach. Ik zie ons dan weer op de fiets zitten... ja echt... heerlijk stukje door de stad en over het uitgestrekte fietspad die aan het strand ligt. Mensen kijken, van de zon genieten, het briesje en de zee. Goede fietsen zijn op veel punten te huur. Sluit je dag af bij een heerlijk ‘true food’ restaurantje vlakbij het strand.

Nog zo’n heerlijk tochtje is met de auto langs de kust naar je volgende bestemming. De Pacific Grove is bijvoorbeeld een prachtige route met regelmatig de zee aan de linkerkant. Zeker de moeite waar om af en toe te stoppen en van de uitzichten te genieten. 

Heerlijk tochtje

Groot, écht groot

Als je je weg vervolgd naar Yosemite, sla Sequoia dan zeker niet over. Wij hadden mist en vochtig weer, maar volgens mij heeft dit bos met elk weertype z'n charme. Het was magisch, de boomtoppen van de enorme bomen waren vaak niet eens zichtbaar. Omhels een boom en maak die foto, want het thuisfront gaat anders niet geloven dat ze echt zo groot zijn! 

Misschien stond de USA niet op mijn bucketlist, omdat het zoveel unieke verrassingen heeft. Een voorstelling ervan maken is bijna onmogelijk. Zelfs de vooroordelen kloppen lang niet allemaal. Ja, de In-N-Out Burger staat hoog in de ranking van Tripadvisor, maar serieus, je kunt echt heerlijk eten in de USA. Wij hebben onze reis afgesloten in en om San Francisco. Deze stad verdient een eigen blog, dus later hierover zeker meer. 

Kies wat mooie plekjes uit en ga op eerste ontdekkingstocht door de USA!

Onderaan pagina

 

Mis nooit meer een topdeal!