Roadtrip Italië

Roadtrip Italië

Het is al weer ruim 2 jaar geleden dat we deze roadtrip gingen plannen. De keuze voor Italië was al snel gemaakt, maar met alleen een stedentrip namen we geen genoegen. Dus we plakten er nog ruim een week aan vast. Vanuit Milaan met de auto naar alle andere toeristische trekpleisters. In deze vakantie gingen we meer Nederlanders dan Italianen zien, maar goed.. Ook de reiziger wil de toeristische dingen zien, af en toe.

italie

Milaan:

Onze reis begon met een 3 daagse citytrip in Milaan. Als ik hieraan terugdenk, denk ik steevast aan de meest fantastische crêpes die ik in mijn leven gehad heb! Ik zie nog zo voor me hoe we hier vanuit de Duomo naar toe liepen, dwars door de winkelstraat. Aan onze rechterkant bevond zich ineens een klein pleintje met een paar terrasjes. Als magneten werden we hier naar toe getrokken, niet wetende dat dit een ultiem geluksmoment zou opleveren. Die crêpes met aardbeien, nutella en slagroom.. alsof er een engeltje op je tong plast. Oh en we hebben natuurlijk de Duomo van binnen bekeken, zijn naar het AC Milan museum geweest, hebben gewinkeld en veel gegeten en gestruind.

italie

Gardameer:

Vanuit Milaan zijn we met de auto naar Peschiera Del Garda gereden. Nu zeg ik wel heel stoer ‘we’, maar deze held heeft het stuur niet aangeraakt. Mijn richtingsgevoel is te vergelijken met een verroest tuinhekje en daarom heb ik wijselijk besloten achterin te gaan zitten. We hadden particulier een appartement gehuurd en verbleven nog een week in de buurt van het Gardameer. We hebben maar liefst één keer naast half Nederland aan het Gardameer gelegen. Daarna maar besloten om gebruik te maken van ons (privé) zwembad. Los van dat het heel toeristisch is, heeft het stadje wel echt zijn charme. Ook Lasize is de moeite waard om een bezoekje te brengen. Beide plaatsen beschikken over allerlei marktjes in het hoogseizoen. Hier kun je de welbekende snuisterijen en souvenirtjes aanschaffen.

italie

Toerist 2.0:

Als je dan de gehele reis toch al übertoerist bent, dan pak je Verona en Venetië ook even mee. Nu moet ik zeggen dat met name Venetië toch veel indruk op mij heeft gemaakt. Dit is wel een stad waarvan ik hoop, dat iedereen een keer de mogelijkheid krijgt om deze te bezoeken. Een flinke smak geld leg je neer voor een tochtje in de gondel, maar het is het meer dan waard. Wil je tijdens deze prachtige boottocht ook nog wat muziek, dan betaal je al snel het dubbele. De smalle straatjes en steegjes nemen je verder mee in het pure Venetië. De vele shops staan wel in contrast met de bedelende mensen. Desondanks had ik dit voor geen goud willen missen. Venice is like eating an entire box of chocolate liqueurs in one go. Oh.. en voor de mensen die mij trouw volgen, hier het volgende Hard Rock Café weetje. In Venetië mocht ik voor de derde keer in mijn leven een bezoek brengen aan dit fantastische Café. In mijn volgende blog blik ik terug op het afgelopen jaar en neem ik jullie mee in mijn plannen voor komend jaar.

italie italie

Mis nooit meer een topdeal!