Header afbeelding

Roadtrip door Nederland

Ontdek alle leuke plekjes in eigen land

Een roadtrip door Nederland: waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt wanneer je van plan bent om op vakantie te gaan. Maar hoe leuk is het om alle mooie plekjes in eigen land te ontdekken! Er is genoeg te doen, van nationale parken tot leuke stedentrips! Nederland is mooier dan je denkt. Het wordt tijd om ons eigen land wat meer te waarderen en een roadtrip is de ideale gelegenheid. Er zijn onwijs veel leuke routes door Nederland te bedenken. Wij hebben er eentje voor je samengesteld. De route is enorm variërend! Waar wacht je nog op? Stap die auto in en word een toerist in eigen land!

Roadtrip route door Nederland

Roadtrip route door Nederland

1. Giethoorn

Je start je route in het mooie Giethoorn gelegen in de provincie Overijssel. Giethoorn staat bekend als het Venetië van Nederland en is erg geliefd. Huur een bootje en ga een rondvaart maken door het mooie Giethoorn, wandel over de bruggetjes of geniet van een heerlijk hapje en drankje aan het water. Dit dorpje is mooi! 

Bekijk accommodaties in Giethoorn

Kanaal in Giethoorn

Smits Paviljoen, Giethoorn

2. De Hoge Veluwe

Je vervolgt je route naar de Hoge Veluwe. Onderweg kom je nog langs de stad Zwolle, het is erg leuk om deze stad te bezoeken wanneer je hier de tijd voor hebt. De Hoge Veluwe is een nationaal park gelegen in Gelderland. Je vindt er een gevarieerd landschap met onder andere heide en naaldbossen. Ook zijn er veel dieren zoals herten en zwijnen te vinden! Hoe leuk om wildlife te spotten in eigen land. Een fietstochtje door de veluwe is echt een must. Verder kun je ook het Kröller Möller museum bezoeken. In dit museum hangen werken van onder ander Vincent van Gogh!

Bekijk accommodaties op de Hoge Veluwe

Heide op de Hoge Veluwe

Heide op de Hoge Veluwe

3. Amersfoort 

Na wat natuur ontdekt te hebben is het tijd voor enkele mooie steden. De eerste op de lijst is Amersfoort. In Amersfoort vind je nog veel middeleeuwse invloeden terug zoals de muurhuizen die onderdeel waren van de stadsmuur. Daarnaast is de Koppelpoort en de Onze-Lieve-Vrouwetoren echt een bezoekje waard. Als kunstliefhebber kun je naar het Piet Mondriaan museum. Leuk feitje: dit museum zit gevestigd in het huis waar Piet Mondriaan ook echt is geboren.

Bekijk accommodaties in Amersfoort

Koppelpoort Amersfoort

Koppelpoort, Amersfoort

4. Utrecht

Na Amersfoort volgt natuurlijk Utrecht. Deze stad heeft zo’n gezellige sfeer, dat wil je niet overslaan!  In de stad zelf vind je natuurlijk de Domtoren. Verder zijn er heel veel mooie kerken te vinden zoals de Sint-Janskerk of de Sint-Pieterskerk. Wandel langs de grachten, bekijk leuke winkeltjes of plof neer op één van de gezellige terrasjes. Met kinderen is het heel leuk om naar het spoorwegmuseum te gaan! Er is daar zoveel te doen.

Bekijk accommodaties in Utrecht

Grachten in Utrecht

Grachten in Utrecht

5. Dordrecht & de Biesbosch

Dordrecht zit vol met mooie bezienswaardigheden van de Onze-Lieve-Vrouwekerk tot het stadhuis. Het is allemaal even mooi. Loop langs de haven of onder de Groothoofdspoort en ontdek het allemaal. Dicht bij Dordrecht gelegen vind je nationaal park de Biesbosch. Dit park is ideaal om tot rust te komen. Ga kanoën over het water, wandel of fiets door de natuur en leer meer over de omgeving in het bezoekerscentrum!

Bekijk accommodaties in Dordrecht

Stadhuis Dordrecht

Stadhuis, Dordrecht

6. Delft 

De volgende plek op de route is het mooie Delft! In eerste instantie denk je waarschijnlijk er niet aan om deze leuke stad te bezoeken. Toch heeft Delft veel mooie pareltjes. Van het stadhuis tot botanische tuinen. In Delft is het allemaal te vinden. Tijdens je bezoekje aan de stad kun je ook meer leren over de mooie Delfts blauwe kunst. Maak een stadswandeling, bezoek musea, geniet van lekker eten. Wat een leuke stad om te ontdekken! 

Bekijk accommodaties in Delft

Plein in Delft

Plein in Delft

7. Den Haag

Het is de politieke hoofdstad van ons land en daarom kan Den Haag niet ontbreken tijdens je roadtrip door Nederland. Bezoek Paleis Noordeinde, het Binnenhof, het Mauritshuis en de Grote kerk. Vaar door de grachten, breng een bezoekje aan Madurodam of probeer lekker eten uit in de Foodhallen. Den Haag is echt zo gezellig!

Bekijk accommodaties in Den Haag

Het Binnenhof Den Haag

Het Binnenhof, Den Haag

8. Scheveningen

Zeg je Den Haag dan zeg je Scheveningen. Na zoveel moois kan je lekker uitwaaien op het strand wel goed gebruiken. Heb je geen hoogtevrees? Een ritje in het reuzenrad op de pier maken is echt fantastisch! Chill aan het mooie strand, zwem in de zee, wandel over de boulevard of drink een heerlijke cocktail bij een strandclub. In Scheveningen kan je echt even tot rust komen! Voor een heerlijk stranddagje hoef je helemaal niet naar de Spaanse kust!

Bekijk accommodaties in Scheveningen

Pier Scheveningen

Pier, Scheveningen

9. Amsterdam

Een roadtrip in Nederland is gewoon niet compleet zonder een dagje Amsterdam. Hoe vaak je er ook al geweest bent, deze stad blijft leuk om te bezoeken. We kennen allemaal wel de bekende hotspots van Amsterdam zoals het Anne Frank Museum, het Rijksmuseum, de Dam, het Vondelpark en een rondvaart door de grachten. Amsterdam is en blijft prachtig!

Bekijk accommodaties in Amsterdam

Grachten Amsterdam

Grachten in Amsterdam

10. Zaanse Schans

De laatste bestemming van deze leuke roadtrip door Nederland is de Zaanse Schans in Zaandam. De Zaanse schans zijn groen gekleurde houten molens en gebouwen. Deze zijn gelegen aan de rivier de Zaan. Bekijk de molens van binnen, bezoek musea zoals het Zaanse museum of het klompenmuseum en probeer Zaanse lekkernijen. Ga op de fiets of wandel over de Zaanse Schans. Wat een mooie laatste bestemming!

Bekijk accommodaties in Zaandam

Zaanse Schans Zaandam

Zaanse Schans, Zaandam

Na deze roadtrip heb je waarschijnlijk weer wat nieuwe plekjes ontdekt in Nederland en oude plekjes misschien wel herontdekt! Met zoveel moois mag Nederland meer gewaardeerd worden. Hopelijk heb je de smaak te pakken, ontdek ons mooie eigen landje!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. roadtrip door nederland
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.