Roadtrip door Europa | Weflycheap

Roadtrip door Europa

Roadtrip door Europa

Reizen is voor steeds meer mensen toegankelijk en verre reizen zijn niet meer alleen voor de elite. Steeds meer mensen pakken het vliegtuig naar verre bestemmingen als Azië en Zuid-Amerika. Niks mis mee, maar ook met de landen in de buurt van ons kikkerlandje heb je weinig te klagen. Een roadtrip is een mega leuke manier om door Europa te reizen!

Wat heb je nodig?

Voor een roadtrip heb je weinig nodig. Je hebt je vervoer nodig en een slaapplek. Het makkelijkst is natuurlijk om een camper of een auto te hebben en kampeerspullen mee te nemen of met de auto telkens een plekje zoeken in een hotel of hostel in de buurt. Je kan natuurlijk ook met het OV of interrailen, maar dan ben je wel meer afhankelijk. Het voordeel van een auto of camper is dat je kan gaan en staan waar je wil, en dat is natuurlijk het leuke van een roadtrip.

Binnen Europa is het zeker een aanrader, want je vakantie begint echt al wanneer je vanaf thuis je auto in stapt. Vanaf daar kan de pret beginnen. En je kan het zo avontuurlijk maken als je wil. Zo snel en zo langzaam als je wil. Kies je ervoor om alles van te voren te boeken, of juist wel te zien waar je uitkomt? Kies je voor de snelweg of kies je toch liever voor de toeristische route? Dat is het voordeel van roadtrippen, je kan het precies zo maken als jij wil.

Roadtrip 2 Roadtrip 1

Hoe?

Roadtrippen kan op vele manieren; in je eentje, met z’n tweetjes of met een hele groep. Je kan het zo gezellig maken als je wil. Roadtrippen kan je ook zo duur maken als je wil en als je relatief in de buurt blijft van Nederland en je bijvoorbeeld al een auto hebt, hoeft de reis niet veel te kosten. En een goedkope reis, is meer geld voor leuke uitjes en lekkere dinertjes op de bestemming. Win-win!

Voordelen van roadtrippen

Het allerleukste en allergrootste voordeel van roadtrippen is natuurlijk dat je mega veel van een land kan zien. Veel meer dan wanneer je met een vliegtuig heen vliegt en daar in je resort gaat zitten. Wanneer je voor de toeristische route kiest, kom je langs de leukste plekjes die je nooit was tegen gekomen in reisbrochures en het dan waarschijnlijk ook niet had bezocht. En hoe leuk is het dan, als je zo’n plekje hebt gevonden, daar gewoon te blijven voor een paar nachten? Het leukste is daarom ook van te voren niks te boeken, zodat je volledig onafhankelijk bent. Je kan gaan en staan waar en wanneer je wilt. En als je dan ook nog met je eigen vervoersmiddel bent, hoef je echt met weinig rekening te houden.

Ik zou je een roadtrip van harte aanbevelen. Overal in de wereld, maar ook vooral in Europa. Er zijn zoveel mooie plekjes dichter in de buurt dan je denkt! En hoe fijn is het dat je het volledig af kan stemmen naar je eigen wensen? Je kan het zo lang, duur en avontuurlijk maken als je zelf wil!

“Happiness is a journey, not a destination”

Roadtrip 3 Roadtrip 4 Roadtrip 5

Mis nooit meer een topdeal!