Van Der Valk hotel Deventer

Review: Van der Valk hotel Deventer

We sliepen met ons gezin van 3 personen (man, vrouw en zoontje van 2,5) in de gezinskamer, dus 2 losse kamers en een badkamer. Het imposante hotel Deventer zie je al snel liggen vanaf de A1 en heeft daardoor een super goede bereikbaarheid. Helaas is het centrum van Deventer dan wel een stukje verder weg en in de directe omgeving is uiteraard niets te beleven. Maar dat is natuurlijk redelijk kenmerkend voor een Van der Valk hotel. Dat weet je van te voren, dus totaal geen probleem! 

Van der Valk Deventer vooraanzicht

Het hotel is nieuw en dat zie je! Alles blinkt en ziet er spik en span uit. De incheck is soepel, snel & de staff is vriendelijk. Hierna wacht een prachtige kamer op ons met een waanzinnig uitzicht over de A1. Ons zoontje vond dit vrij imposant en was niet meer voor de ramen weg te slaan.

 

De kamer zelf is ideaal ingericht voor gezinnen. Direct na de entree heb je aan je rechthand de badkamer en loop je door in de ouderenslaapkamer. Een deur gaat naar de 2e slaapkamer waar 2 losse bedden staan. Als de kids op bed gaan, kan je dus nog vrij bewegen tussen de grote slaapkamer en de prachtige royale badkamer met ligbad. Enige minpunt is dat Hotel Deventer €10 rekent voor een kinderbedje. Dat is toch wel frappant op een gezinskamer waar je €180 voor betaalt per nacht. Je mag er tegenwoordig vanuit gaan dat dit inclusief is. Zeker als je bedenkt dat het bedje zelf €50 kost en hier dus gewoon een verdienmodel achter zit. 

Hotel Deventer badkamer

We hadden een arrangement geboekt met diner en ontbijt, dus we hoefden het hotel niet meer uit. Het 3-gangen diner was van wisselende kwaliteit. Je merkt hier dat de keuken nog niet optimaal op elkaar is ingespeeld. De voorgerechten waren gemiddeld, een heerlijke tonijnsalade en een matige carpaccio. De Deventer Schnitzel als hoofdgerecht was toch wel zwaar ondermaats, met een lading uien en champions erop gekwakt (dat was het kenmerk van Deventer blijkbaar). We werden blij verrast door het dessert wat van goede kwaliteit was. Maar voor een culinair 3-gangendiner hoef je hier nog niet aan te kloppen. Wellicht in de toekomst, als de gerechten wat veelzijdiger worden en de kwaliteit niet afhankelijk is van een keukenmedewerker die enkel hoeft te verwarmen en de ingrediënten treurig op een hoopje gooit. Ons zoontje was overigens een heel tevreden eter tijdens deze maaltijd. Saillant detail: de 1.5m maatregel werd niet gehandhaafd en als gasten voelden we ons voor het blok gezet toen een medewerker aan vroeg of er ook gasten pal naast ons binnen 1 meter konden plaatsnemen. 


Het slapen is in een nieuw Van der Valk hotel altijd goed. De kamers zijn geluiddicht, de gordijnen maken de kamer donker & de airco werkt optimaal. Ideale slaapcondities dus! 

De volgende morgen was het tijd voor het ontbijtbuffet, en hiervoor ga je WEL naar een Van der Valk hotel. Het ontbijt is uitgebreid, vers door live coocking en de kwaliteit is hoog. Chapeau! Wij hebben hier enorm van genoten en konden wel blijven opscheppen... 

Al met al hebben we enorm genoten van onze overnachting! Er is zeker nog werk aan de winkel voor dit hotel van Valk Exclusief, maar wij zijn er van overtuigd dat dit gaat goedkomen in de toekomst! 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!