Reizen met het vliegtuig? Keep calm and relax. | Weflycheap

Reizen met het vliegtuig? Keep calm and relax.

Reizen met het vliegtuig? Keep calm and relax.

Reizen is leuk. Toch kun je al op het vliegveld oog in oog komen te staan met de eerste frustraties. Als het even tegenzit krijg je te maken met regeltjes, lange wachtrijen, chagrijnig douanepersoneel of vertraagde vluchten. In dit artikel geef ik vijf tips, zodat jouw reis sneller, prettiger én goedkoper verloopt. Lees snel verder.

Vóór je vlucht – Zorg voor je eigen drinken

Door alle gezonde spanning en afscheid nemen, maakt je lichaam meer adrenaline aan. Gevolg: je krijgt sneller dorst. Tijd om die woestijn uit je mond te spoelen!  Bespaar kostbare euro’s en neem altijd een leeg flesje (zoals de duurzame Dopper) mee van huis. Vul deze direct bij een waterfonteintje zodra je door de douane bent gekomen.

vliegtuig

Vóór je vlucht – Verwacht het onverwachte

Ben je een pechvogel? Dan sta je straks met lege handen bij de bagageband, omdat het luchthavenpersoneel je tas of koffer verkeerd heeft ingecheckt.  In zo’n geval duurt het soms wel een paar dagen voordat je weer beschikt over je geliefde bagage. Heb je nog een gaatje vrij in je handbagage?  Zorg er dan voor dat je  - naast de meest noodzakelijke dingen- ook slippers, ondergoed, t-shirt, korte broek en badkleding bij je hebt. Better safe than sorry.

Reizen met het vliegtuig? Keep calm and relax.

Vóór je vlucht – Gratis internet

Ja, dit schijnt echt te werken. Wil je voor het boarden nog even het laatste nieuws checken op je mobiel, maar is er alleen draadloos internet waarvoor je moet betalen? Typ dan ‘?.jpg’ achter de URL die je wilt bezoeken. Hiermee omzeil je de beveiliging van het systeem en kan je internetten voor noppes.

Tijdens je vlucht – Vliegen als een koning

Reis je met iemand anders, zoals je lover? Dan is het fijn om wat extra ruimte te hebben in het vliegtuig. De truc is om vooraf plaatsen te reserveren, op een rij met drie stoelen. Selecteer de twee plaatsen bij het raam en gangpad. Zo blijft er één, onaantrekkelijk ogende stoel vrij in het midden. Want zeg nou eerlijk, zou jij deze lege stoel kiezen? Dit werkt vanzelfsprekend alleen wanneer de vlucht niet compleet is volgeboekt. Komt er toch iemand anders jullie feestje verstoren? Zeg dat je bij elkaar hoort en vraag vriendelijk of diegene van plaats wil ruilen. Extra tip: kies bij voorkeur een rij ergens in het midden of achterin het vliegtuig. Komen er op het laatste moment toch nog (alleenreizende) passagiers bij, dan worden deze vaak op de eerste paar rijen geplaatst.

Reizen met het vliegtuig? Keep calm and relax.

Na je vlucht – Vermijd hyena’s bij de bagageband

Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, het is overal hetzelfde: wachten op bagage. Een voorspelbaar moment. Let maar eens op: de meeste passagiers gaan, eenmaal uit het vliegtuig, steeds sneller lopen naarmate ze de ‘bagage claim’ naderen. Vervolgens wurmen ze zich (zo vriendelijk en onopvallend mogelijk) een weg naar voren, zodat ze verzekerd zijn van het mooiste plekje, met het beste uitzicht op de mechanische mond die bagage op een lopende band spuugt. Er is niets mooiers dan de kinderlijke vreugde in de ogen van mensen wanneer ze de knalrode schoenveters aan een zwarte koffer herkennen. Als je geluk hebt zie je nog heel even het wijzende vingertje van een vrouw op sandalen, terwijl de man nonchalant de koffer opwacht en deze trots, met één stevige ruk, van de band haalt. Het komt dan ook regelmatig voor dat ik als laatste achterblijf en alleen nog maar kan denken: ‘Shit, ik hoop niet dat mijn onderbroeken ergens in Moldavië liggen’ (zie tip 2). Voorkom stress en frustratie, door je tas of koffer in te checken als breekbare bagage. Dit werkt helaas niet altijd, of je hebt pech dat je moet bijbetalen. Plak daarom thuis zelf een duidelijk zichtbare sticker met daarop het woord ‘breekbaar’ op je tas of koffer. Hierdoor behandelt het luchthavenpersoneel jouw bagage extra voorzichtig en wordt deze bovenop in het laadruim van het vliegtuig gelegd. Dit betekent dat je tas of koffer als eerst wordt uitgeladen, als eerst op de band verschijnt en dat jij als eerste van je vakantie kan gaan genieten.

Laat onder dit artikel weten wat jouw tips zijn!

Volg me op Instagram: @minnemaatje

Mis nooit meer een topdeal!