10x de leukste reisboeken

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

reisboeken

De 10 leukste reisboeken

Droom weg bij de mooiste reisverhalen

Of je nu een boekenwurm bent of niet, reisboeken hebben iets magisch over zich, waar iedereen van houdt. Reis de hele wereld over en droom over jouw toekomstige reizen... Heerlijk toch?! Wij hebben de 10 leukste reisboeken voor je opgezocht die écht een plekje in jouw boekenkast verdienen. Lees snel verder!

1. Lonely Plantet’s Ultimate Travelist

Dit boek is een ware parel op je boekenplank. In het boek worden 500 bijzondere plekjes besproken die een op jouw bucketlist moeten komen te staan. De afbeeldingen en vormgeving van dit boek maken het een waar avontuur.

2. Off the beaten track, Elke Salverda

Dit reisboek is geschreven voor de echte avonturiers onder ons. In Off the beaten track worden de mooiste plekjes beschreven die nog niet door de toeristen zijn ontdekt. Zo kun je de echte, authentieke cultuur van een bestemming ontdekken en de meest verrassende reisherinneringen maken.

3. Solo reizen, Liesbeth Rasker

Als jij een bijzondere reis wilt maken, moet je dat doen. De wereld ligt aan je voeten en jij kan deze zelf ontdekken! In het boek Solo reizen geeft Liesbeth Rasker de beste tips over solo reizen. Liesbeth Rasker geeft je in dit boek net dat ene zetje om die ene reis te maken, waar je al zo lang over droomt.

4. Take a break, Sara van Geloven

Een sabbatical nemen van je drukke baan of een tussenjaar nemen tijdens je studie? In het boek Take a break interviewt Sara van Geloven verschillende reizigers die jou de beste tips en handigste info te geven. Zo weet jij hoe je je goed moet voorbereiden op je lange reis en stap jij zelfverzekerd het vliegtuig in.

5. 365 dagen onderweg, Floortje Dessing

Floortje Dessing, het reisicoon van iedere travelholic en reisliefhebber, heeft in haar boek 365 dagen onderweg haar reiservaringen omschreven, gedurende (je raad het al) 365 dagen. Je leest over de meest geweldige bestemmingen, van slapen in een boomhut in Australi’’e tot meditatieoorden in Arizona. Dit en de prachtige foto’s zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk je koffers wilt inpakken en het vliegtuig in wilt stappen.

6. Before They Pass Away, Jimmy Nelson

Dit boek lijkt minder op de voorgaand benoemde boeken, maar zeker niet minder interessant. Fotograaf Jimmy Nelson neemt je in dit boek mee langs de laatst overlevende stammen ter wereld. Door middel van prachtige foto’s en portretten worden zij in beeld gebracht en worden hun bijzondere tradities vastgelegd. Heel indrukwekkend en zeker een aanrader!

7. Verliefd op Nederland, Roëll de Ram

Ons eigen landje heeft zoveel mooie plekjes te bieden. Verliefd op Nederland beschrijft bijzondere plekken en unieke accommodaties. Zo krijg je de kans om Nederland helemaal opnieuw te ontdekken! Backpack Bestemmingen en Verliefd op Europa zijn nog twee boeken van dezelfde schrijfster, Roëll de Ram, die een echte must-read zijn!

8. Wanderlust, Gestalten

Als je gek bent op hiken en wandelen, is dit boek echt iets voor jou. In Wanderlust worden de gaafste wandelroutes beschreven met bijbehorende kaarten, handige tips en indrukwekkende foto’s.

9. Wie (niet) reist is gek, Ap Dijksterhuis

In het reisboek Wie (niet) reis is gek omschrijft Ap Dijksterhuis, psycholoog en reisfanaat, de leukste reisverhalen en de effecten die het maken van reizen met zich mee brengen. Zo omschrijft Ap dat reizen ons creatiever maakt en zorgt dat wij minder snel veroordelen. Dit boek is super interessant en leest ook nog eens lekker weg!

10. Word hard, travel hard, Suzanne van Duijn

Is het jouw droom om reizen te combineren met je werk? In Work hard, travel hard, ervaren digital nomad, legt Suzanne van Duijn uit hoe je van elke bestemming ter wereld je werkplek kunt maken. Suzanne deelt haar ervaringen en is eerlijk over alle voor- en nadelen van een leven als digital nomad. Dit reisboek inspireert je zo dat je niet kunt wachten om met je laptop het vliegtuig in te stappen.

Reisboeken

Mis nooit meer een topdeal!