qatar airways tijdens covid 19

Vliegen met luxe airline Qatar Airways 

Extra veiligheid en flexibiliteit tijdens COVID-19!

Als je denkt aan vliegen in extreme luxe, service van wereldklasse en de allermooiste Business Class, dan denk je aan Qatar Airways. Deze 5-sterren airline is vorig jaar nog uitgeroepen tot ‘s werelds beste airline en dat snappen wij maar al te goed. Stap je aan boord, dan ervaar je een perfecte prijs/kwaliteit en doet het personeel er alles aan om je in de watten te leggen. Maar hoe gaan zij om met de huidige situatie?

Vliegen vanuit Amsterdam met Qatar Airways 

Amsterdam is én bleef tijdens de COVID19-crisis een belangrijke bestemming voor Qatar Airways en was zelfs één van de vijf wereldbestemmingen die het vliegschema behielden, samen met Sydney en Melbourne (Australië), Tokio (Japan) en Seoul (Zuid-Korea). Qatar Airways is daarmee een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die in deze periode zonder onderbreking vluchten bleef verzorgen van en naar Amsterdam. Ondanks de huidige situatie, staat het bieden van de best mogelijke reiservaring aan alle passagiers nog altijd op één bij Qatar Airways. Vandaag de dag kenmerkt Qatar Airways zich daarom nog steeds als een van de meest veiligste airlines en zal het netwerk zich de komende weken uitbreiden tot bijna 500 wekelijkse vluchten naar meer dan 75 bestemmingen. Hoe waarborgt Qatar Airlines hun veiligheid en wat zijn de extra maatregelen? 

Qatar Airways en de veiligheidsmaatregelen aan boord

Bij Qatar Airways heeft veiligheid ook in deze periode de allerhoogste prioriteit. Daarom zijn de maatregelen voor veiligheid en gezondheid aan boord van het vliegtuig verscherpt. Naast een nieuw beschermpak voor het cabinepersoneel, stelt de luchtvaartmaatschappij ook gelaatsschermen en beschermingssets ter beschikking voor al haar passagiers. Het cabinepersoneel van Qatar Airways draagt daarbij nieuwe beschermende wegwerppakken die over het uniform worden aangetrokken, samen met een veiligheidsbril, handschoenen en mondkapje.

Aan boord krijgen alle passagiers een gratis beschermingskit. In een afsluitbaar etui vind je een eenmalig te gebruiken mondkapje, wegwerphandschoenen en een desinfecterende gel voor de handen. Business Class passagiers krijgen een extra flesje desinfecterende gel. Door de invoering van deze extra hygiënemaatregelen aan boord kunnen passagiers er op vertrouwen om veilig te reizen. Zo is het personeel beschermd, maar jij ook! 

Ultra flexibel vliegticket 

Qatar Airways heeft haar beleid wat betreft vliegtickets aangepast om reizigers nog meer flexibiliteit te bieden. Ideaal, want zo krijg je meer zekerheid in deze onzekere periode! De extra voordelen van deze flexible service zijn: 

  • Behoud je ticket 

Als je boekt bij Qatar Airways heb je de zekerheid om je vliegticket te gebruiken wanneer je wilt. Met de verlengde geldigheid van je ticket, kun je nu tot twee jaar na datum van aankoop gebruik maken van meer flexibiliteit.  

  • Onbeperkte wijzigingen

Met een ticket van Qatar Airways kun je de reisdatum en bestemming gratis en zo vaak je maar wilt wijzigen, voor reizen tot 31 december 2020. Ook kun je de vertrekluchthaven wijzigen naar een andere luchthaven binnen hetzelfde land of een andere bestemming waar Qatar Airways naar vliegt binnen een straal van 8.000 kilometer vanaf de oorspronkelijke bestemming. 

  • Ticket bewaren 

Passagiers die ervoor kiezen om het ticket te annuleren en later te gebruiken, ontvangen een voucher met volledige waarde van hun oorspronkelijke ticket en een extra 10% van de ticketprijs als bonus.

  • Terugbetaling

Indien je vlucht onverhoopt geannuleerd wordt door Qatar Airways, dan ontvang je het betaalde bedrag terug via de betaalmethode gebruikt bij het boeken – de verwerking hiervan kan tot 30 dagen duren.

Benieuwd naar welke droombestemmingen je heel voordelig met Qatar Airways vliegt? Check het op hun website!   

Qatar Airways

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!