Header afbeelding

Porto

De beste uitzichten en leukste bezienswaardigheden

Afgelopen november besloten een vriendin en ik om samen een stedentrip te gaan zoeken. Voor mij werd dit mijn eerste stedentrip. Met enorm veel enthousiasme begon ik te zoeken naar een leuke trip. We hadden afgesproken om naar aanbiedingen te kijken en daar het leukste uit te kiezen en zo kwamen we al snel bij Porto. Porto is een Portugese havenstad in het noordwesten van Portugal en is de op één na grootste stad van Portugal. Buiten dat het een oude stad is sprak het ons ook erg aan dat deze stad nog niet zo bekend en dus nog niet zo toeristisch was. 

Op 23 februari vlogen wij 's avonds naar Porto. Aangekomen in Porto pakte wij voor 20 euro een taxi naar onze overnachtingsplek Casa Carolina. Na het inchecken zijn wij gelijk naar onze kamer gegaan en gaan slapen. De volgende dag werden wij heerlijk wakker gemaakt door het zonnetje dat stond te broeien op ons raam. Na heerlijk een heerlijk ontbijt kon onze eerste dag in Portonbeginnen. We zijn begonnen met een wandeling door de oude stad van Porto en zo kwamen wij als eerste aan bij Torre dos Clérigos. 

Torre dos Clerigos 

Dit is een toren die vast zit aan een mooie kerk. Binnen in de kerk koop je voor 5 euro een ticket. Daarna volg je in deze kerk een kleine route naar boven. Op de 2e verdieping laat je je kaartje zien en kan je naar boven. Wij hebben hier 30 minuten moeten wachten omdat het erg druk was. Eenmaal boven aangekomen dacht ik gelijk dit was het wachten zeker waard. Vanaf de toren kan je over heel Porto uitkijken en dat was een prachtig zicht. Na even genoten te hebben van het uitzicht moesten we helaas weer met onze groep naar beneden.  

Uitzicht over Porto, Portugal
Het prachtige Porto in hartje winter.

Zodra we buiten kwamen merkte we al snel dat het weer ons wilde verassen want het was veel warmer dan voorspeld. Normaal gesproken is het in februari zo'n 14 graden in Porto maar ze gaven al 18 graden op. Uiteindelijk werd het de eerste dag al 20 graden. Dit heerlijke zomerse weer maakte onze dag natuurlijk alleen maar beter. Met het zonnetje op ons gezicht liepen we verder naar het uitkijkpunt voor de louis-I brug en hebben wij daarna nog vele mooie kerken gezien waaronder Igreja do Carmo, Kerk van Sint Ildefonsus & Chapel of Souls. Dit zijn naar mijn mening die 3 mooiste kerken van Porto. Deze kerken hebben prachtige blauwe muurschilderingen aan de buitenkanten van de kerken. Na het grootste gedeelte van Porto gezien te hebben zijn we terug naar ons hotel gegaan om ons rustig om te  kleden voor het eten. Deze avond zijn wij onbeperkt sushi gaan eten bij Tokyo sushi in Porto zelf. 

Torre dos Clerigos porto
Torre dos Clerigos .

Tokyo Sushi 

is een super goedkoop sushi restaurant in de stad van Porto. Hier betaalde wij 9,50 voor onbeperkte sushi, onbeperkte rijst/bami gerechten en onbeperkte toetjes. Voor je drinken betaal je 1,50 per flesje. Zo waren wij dus voor 11 euro klaar met eten die avond. Buiten dat het zo goedkoop was, was het ook nog eens superlekker. Ik heb nog nooit zoveel verschillende soorten verse sushi gehad.  Als je een sushi liefhebber bent is dit dus echt de perfecte plek. Na heerlijk gegeten te hebben zijn we dan ook nog een stukje door Porto gaan wandelen. Porto is in de avond uren ook heel erg mooi. Meerdere gebouwen zijn mooi verlicht. Na de laatste grote bezienswaardigheden gezien te hebben zijn wij weer naar ons hotel gegaan. 

De volgende dag werd het nog warmer. Het werd deze dag wel 24 graden. Omdat we niet wisten dat het 10 graden meer zou worden dan de klimaatkaart en de weerberichten aangaven hadden wij hier niet de juiste kleding voor meegenomen. Deze dag zijn we dus ook begonnen met het halen van een korte broek en een topje. Na snel geslaagd te zijn zijn wij vertrokken naar Jardins do Palácio de Cristal.

Jardins do Palácio de Crista

Dit park is hoog gelegen en daardoor heb je een prachtig uitzicht over rivier de Douro. Ook is het een soort van tuin met mooie bloemen en het heeft het park een kleine waterval en een kleine Fontijn. Dit is de perfecte plek om eventueel te gaan lunchen of zelfs te gaan picknicken. Na dit mooie park gezien te hebben pakten wij voor 2 euro de bus naar Foz do douro.

Foz do douro 

Foz do douro is een stadje aan zee. Wij hebben deze dag dan ook genoten aan het strand. Zo kan je hier lekker bijkomen op leuke terrasjes pal aan het water. Let op! De prijzen liggen hier wel heel hoog. Wij betaalde 3,70 voor een frisje. Ben je op een budgetreis dan zou ik lekker een flesje drinken halen in 1 van de supermarkten want de supermarktprijzen liggen in Portugal wel heel laag. Maar Foz do douro heeft meer te bieden dan alleen leuke terrasjes. Zo heeft het strand mooie rotsachtige stenen waar je lekker tegen aan kan gaan liggen wanneer je even van het zonnetje wilt genieten. Ook staat er aan het einde van het strand een mooie overkoepeling met uitzicht op zee. Wil je een leuke vakantie foto maken dan is dit de perfecte plek. Na een rustig dagje genoten te hebben aan het water zijn we met de bus weer terug gegaan naar Porto. Die avond zijn we weer een rondje gaan lopen door Porto. De volgende dag en tevens onze laatste dag zijn wij om 6:30 vertrokken naar de louis-I brug. 

Foz do douro porto portugal
Foz do douro.

De Louis-I brug 

De Louis-I brug is een mooie brug over rivier de Douro. Aan de overkant van de brug ligt Vila Nova de Gaia. Deze brug kan je op twee manieren over. Via beneden maar ook via boven. Wij zijn deze ochtend naar de bovenkant gegaan. Vanaf hier hebben wij de zonsopgang bekeken. De zonsopgang is hier prachtig te zien. Je ziet de zon namelijk van achter de bergen opkomen. Ook heb je hier een prachtig uitzicht over Porto maar ook over het stadje aan de overkant Vila Nova de Gaia. Na de zonsopgang zijn wij terug gegaan naar het hotel om te gaan ontbijten. Na het ontbijt zijn wij weer terug gelopen naar de brug alleen deze keer naar de onderkant. Aangekomen bij de brug was er een super leuk pleintje met leuke terrasjes en ook voor de rivier was een leuke straat met tentjes. Hier hebben wij even pauze genomen bij een ijssalon. Deze dag was het ook weer 24 graden dus wij konden lekker genieten van ons ijsje met een prachtig uitzicht. Daarna zijn wij via de onderkant van de brug doorgelopen naar het stadje aan de overkant.  Hier wilde wij mosteiro da serra do pilar gaan bezoeken.

Louis-I brug Porto
De boven en onder zijde van de Louis-I brug.

Mosteiro da serra do pilar

Dit is een klooster gelegen boven op een berg. Omdat wij de onderkant van de brug over waren gegaan moesten wij dus ook een heel stuk omhoog lopen. Dit was zelfs voor onze jonge lichamen een uitdaging maar wel een leuke wandeling door mooie oude straatjes. Bijna boven aangekomen te zijn was er een heel mooi park met een super mooi uitzicht over Porto. Omdat we nu aan de overkant waren konden we Porto zelf dus heel mooi zien liggen. Na hier wat foto's gemaakt te hebben zijn wij verder gelopen naar het klooster deze lag nog iets hoger dan het park. Na nog een kleine klim waren we dan aangekomen bij het klooster. Hier kon je ook weer genieten van het uitzicht en omdat dit nog hoger was was dit uitzicht nog beter. Dit uitzicht was echt gigantisch mooi. Na daar even geluncht te hebben zijn wij het klooster voor een paar euro in gegaan. Ook dit was heel erg mooi om te zien. Na het klooster bezocht te hebben zijn we terug gelopen naar de bovenkant van de brug en zijn we weer naar Porto zelf gegaan. 

Uitzicht vanuit mosteiro da serra do pilar.

In Porto zijn wij naar de kathedraal van Porto gegaan deze was ook erg mooi van binnen en van buiten. Na een hapje eten zijn wij terug gegaan naar ons hotel om onze koffer weer in te gaan pakken. De volgende dag werden we vroeg door de taxi opgehaald om onze reis terug naar Nederland te gaan starten. 

Wij hebben allebei genoten van onze 3 dagen in Porto en bevelen Porto dan ook erg aan bij anderen omdat het gewoon een super mooie stad is met super vriendelijke bevolking en leuke dingen om te doen. Hou jij ook van deze dingen dan zou ik zeker een keer Porto gaan bezoeken.

Een aantal tips voordat je Porto gaat verkennen:

  • Goede schoenen is een pre. Porto heeft veel oude straatje met nog oude/losliggende tegeltjes en Porto is heel erg heuvelachtig dus soms moet je een aardige klim maken om ergens te komen.
  • Neem lange en korte kleding mee! Het weer kan namelijk anders zijn dan opgegeven.
  • Neem genoeg losgeld mee voor de bezienswaardigheden. Soms moet je een paar euro betalen om in een klooster of kathedraal te komen maar het is het geld waard!

Prijzen:

Ons reisje hebben we geboekt via Wigwam Travel hier betaalde wij voor de vliegtickets en onze B&B Casa Carolina met ontbijt 219 euro per persoon. Als je zelf boekt rond februari kan je met vliegtickets en verblijf met ontbijt al rond de 170 euro per persoon uitkomen.

Porto zelf is ook heel erg goedkoop. Op een terrasje betaal je rond de 1,50 voor een frisje en voor 10 euro per persoon heb je een heerlijke uitgebreide avondmaaltijd. 

Het openbaar vervoer is hier ook heel goedkoop zo zit je voor 2 euro een uur in de bus en het openbaar vervoer is ook prima te doen.

Beste maanden om te gaan:

De beste tijd om naar Porto te gaan voor een stedentrip is in het voorjaar en najaar. Porto is heel erg heuvelachtig dus is de zomermaanden is het te warm om deze heuvels te beklimmen. 

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. porto bezienswaardigeheden
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.