Perth, voor als het beachlife jou op je surfplank geschreven is! | Weflycheap

Perth, voor als het beachlife jou op je surfplank geschreven is!

Perth, voor als het beachlife jou op je surfplank geschreven is!

Zachtjes schiet ik in de lach, dan kijk ik weer opzij naar mijn vriendin Hayley en begint ook zij harder te lachen. Het werkt zeer aanstekelijk waardoor we samen in de slappe lach uitbarsten op het zonovergoten plein waar we op dat moment genieten van een bubbelend glaasje cava. ‘Mag ik dat citeren?’, vraag ik tenslotte grinnikend. Terwijl we praten over het verschil tussen haar geboorteland en Nederland, komt onze Nederlandse taal ter sprake. Toen zij onlangs hoorde dat wij Nederlanders een koosnaampje gebruiken als ‘scheetje’, stond ze daar een beetje vreemd van te kijken. 

Hayley is ondertussen een goede vriendin van me geworden. Ze woont hier nu meer dan een jaar en komt zelf oorspronkelijk uit Perth in Australië. Ik ben er helaas nog nooit geweest, maar ik kan niet wachten om met eigen ogen te zien wat Hayley me allemaal over haar geboorteplek vertelt.  Waarom Perth volgens Hayley nu echt de moeite waard is om heen te gaan en wat dan de mooiste plekken en aller-leukste hotspots zijn, deel ik graag met jullie. 

Perth

Perth, the place to be

Het is me duidelijk dat als je van het strandleven houdt, Perth echt the place to be is. De meest afgelegen grote stad met zijn prachtige ligging om de Swan River (veel zwemmende zwarte zwanen) heeft namelijk niet alleen het zonnigste klimaat van Australië, maar de stad is ook gezegend met enkele van de mooiste stranden van heel Australië. Een casual dag voor een inwoner van Perth bestaat voornamelijk uit: voor werk nog even (water)sporten en na werk thuis eten om vervolgens weer naar het strand te gaan. Surfen is zelfs een (keuze)vak dat wordt gegeven op de middelbare school.

Mooie hagelwitte stranden en helder blauwe zeeën, een paradijselijk oord. Een plek waar je op bijna elk moment van het jaar kan genieten van een hemelse droom. Hayley haar favoriete strand in Perth is Trigg beach. Anders dan je op meeste plekken leest, raad zij aan in de ochtend erheen te gaan. In de middag begint het namelijk wat harder te waaien. Naast Trigg beach is het een aanrader om naar Cottesloe Beach, of Rottnest Island te gaan. Rottnest Island heeft verschillende strandjes met als uitblinker: The Basin. Snorkelen doe je op Bailey beach, of je gaat daarvoor naar Little Salmon Bay.

Wat Perth voornamelijk zo bijzonder maakt volgens Hayley, is de hoeveelheid aan ruimte. Op iedere plek adem je ruimte in. Alles oogt zo vrij en rustgevend en er is weinig toerisme in Perth. Voor een gezellige picknick, of barbecue gaan de locals graag naar Kingspark waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de Swan River. Om nog meer tot rust te komen na alle strandpret, bezoek je daar de botanische tuinen.

Perth

Strand- en zwembadfeestjes

In het weekend genieten de locals voornamelijk van strand –en zwembadfeestjes. Begin van de avond kijken ze hoe de zon wegzakt in de zee, of kijken ze gezellig naar een film in de openlucht. En in de late avond zijn ze veelal te vinden in Leederville, of Northbridge. Loungen in clubs met in de hand een cocktail, of gezellig in een pub onder het genot van live muziek. 

Drie uur van Perth vandaan bevindt zich een zeer populair wijngebied genaamd Margaret River. Je kunt er genieten van vele wijnproeverijen en een prachtige pittoreske omgeving. Zeer geschikt voor als je even een stranddagje wilt overslaan en gedurende de dag zoet wilt zijn met het verwennen van je smaakpupillen. Een leuke wijntour is: Lamont’s. In Margaret River vind je naast geweldige wijngaarden, olijfgaarden en gezellige restaurantjes ook weer prachtige stranden. Hamelin Bay is zo een voorbeeld van een in een reisbrochure afgebeelde plek. En voor de surfers onder ons schijnt Margaret River een walhalla te zijn, ‘one of the world’s finest places.’ 

Voor mij klinkt een reis vol met overheerlijke wijntjes, botanische tuinen, hagelwitte stranden, heldere hemelsblauwe zeeën, het misschien zelfs spotten van dolfijnen, snorkelen, openluchtbioscopen, muziek, picknicks en barbecues echt helemaal perfect. Bedankt Hayley!

Perth

Mis nooit meer een topdeal!