Parijs โ€“ de stad van de liefde

Parijs – de stad van de liefde

Oui, Oui Paris! De stad van de liefde! Parijs is één van de mooiste steden van Europa. In deze toch wel dure stad is genoeg te beleven. Kleine straatjes, mooie pleinen, grote parken, dure winkels, de koffietentjes, restaurantjes en bakkertjes geven de stad iets bijzonders. Parijs is zo groot en er is zoveel te doen dat je wel meerdere keren terug kunt komen, want het verveelt niet. Je kunt je makkelijk verplaatsen te voet, met de fiets en metro. Waan je in de Franse sferen en bekijk de beroemde bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, Notre-Dame, Sacré Cœur en de Arc de Triomphe.

Een paar dagen Parijs

Afgelopen week zijn wij drie dagen naar Parijs geweest. Dit waren drie dagen wandelen, fietsen, lekker eten en veel cultuur snuiven. Onze dag begon met een ontbijt bij Coquelicot, een typisch Franse hotspot in Montmartre, je kunt hier ontbijten en lunchen. Het is er klein maar knus. Je kunt er kiezen voor een van de samengestelde ontbijtjes of losse gerechten zoals zoete broodjes, taartjes, toast en stokbrood.

Voor de lunch liepen wij gewoon binnen bij een van de vele bakkertjes die je op de hoek van de straat vindt. Het ruikt er heerlijk naar vers gebakken brood en er is genoeg keuze. Je vindt hier stokbrood, croissantjes, puddingbroodjes, brioche, koekjes, taartjes, chocolade en nog veel meer. Vaak kun je er ook een kopje koffie scoren.

Volgens vele tips die ik heb mogen ontvangen kun je erg lekker eten bij Joe Burger. Het is een simpel restaurant maar het eten is er heerlijk. Je hebt keuze uit verschillende soorten burgers met patat, drinken en een toetje. De prijzen variëren van €7,- tot €10,-, afhankelijk van het gekozen menu. De dag erna hebben wij gegeten bij de pizzeria Papelli, een gezellig restaurant met lekkere pizza’s. Al denk ik dat er veel meer goede pizzeria’s in Parijs te vinden zijn. Waarom wij voor deze hebben gekozen? Het was het dichtstbijzijnde restaurant en iedereen had zin in pizza.

Parijs 5 Parijs 4

De Eiffeltoren

Als activiteit hebben we door de stad gefietst en hebben we de schoonheid bekeken die de stad te bieden heeft. Aangekomen bij de Eiffeltoren een kaartje gekocht en toen begon ons avontuur naar boven. De Eiffeltoren heeft drie verdiepingen, hoe hoger je wilt klimmen, des te meer je betaalt. Het was een hele klim, maar eenmaal op de tweede verdieping aangekomen is het uitzicht adembenemend mooi!

Parijs 3 Parijs 2

Montmartre

Montmartre is een hoge heuvel en een wijk in Parijs, gelegen in het 18e arrondissement. Op de heuvel van Montmartre staat de grote witte Basilique du Sacré-Cœur. Het is een ontzettend groot en indrukwekkend gebouw, de trappen naar het gebouw zijn erg stijl en dus een behoorlijke klim.

Natuurlijk zijn er veel meer bezienswaardigheden in Parijs, maar dat konden wij in deze korte tijd niet bezoeken. Op naar de volgende keer.

Parijs

Mis nooit meer een topdeal!