Parijs in de zomer | Weflycheap

Parijs in de zomer

Parijs in de zomer

Tijdens het pinksterweekend verbleven we 3 dagen in Parijs. Omdat dit de tweede keer in Parijs was hadden we vooraf niet heel veel op de planning. Genieten was ons voornaamste doel. In dit blog nemen we jullie graag mee in wat wij deze dagen hebben gedaan. 

Parijs

De Seine

Dit is toch wel waar alles gebeurd. Zeker omdat het erg mooi weer was tijdens ons verblijf. Je kunt heerlijk lopen langs de Seine en alle bezienswaardigheden liggen aan deze rivier. Daarnaast heb je overal plekjes waar je kunt zitten. Koop een stokbrood, wat lekkers voor er op en wat drinken. Je kunt er uiteraard de middag zitten maar je kan er ook voor kiezen om eind van de middag plaats te nemen en de zon onder te zien gaan. Do it the Parisien way! 

Parijs

Fietsen

Langs de Seine kan je heerlijk wandelen, maar houd je niet zo van lopen of wil je Parijs eens op een andere manier zien? Huur dan een fiets! Bij alle bezienswaardigheden (en centrale plekken) vind je een fietsverhuurservice (Velib). Via deze service huur je gemakkelijk een fiets (met creditcard) en kan je bij een willekeurig fietsenpunt weer afleveren! Wij zijn met de fiets naar de Sacre Coeur gegaan, de bezienswaardigheid net buiten het centrum, een mooi tochtje door prachtig Parijs! 

Le Marais

Ons hotel lag aan de rand van de wijk Le Marais en behapt het derde en vierde arrondissement. Het is één van de oudste wijken van Parijs en dat is duidelijk terug te zien in alle historische panden die ziet. De buurt trekt veel hippe en trendy winkeltjes, barretjes en restaurants aan en dat maakt dat de buurt een creatieve en vrolijke uitstraling heeft gekregen. De wijk is ideaal om heerlijk doorheen te struinen en te verdwalen. Als absolute hoogtepunt heeft Le Marais één van de mooiste pleinen van Frankrijk en volgens sommigen zelfs van de wereld, Place de Voges. Veel Parisien komen hier van het zonnetje genieten!

Restaurants

Paperboy

Deze tip kwamen wij op internet tegen. Dit ontbijt/brunch/lunch zaakje zat toevallig vlak bij ons hotel dus besloten we hier te gaan ontbijten. Eenmaal aangekomen bleek er een rij te staan, dit moest dus wel goed zijn. Gelukkig duurde de rij niet lang en konden we mooi in het zonnetje staan. Het is een hip zaakje waar je heerlijke broodjes kunt bestellen maar ook granola en acaibowls staan op de kaart.

La droguerie du marais (creperie)

Per toeval liepen we langs dit zaakje, het was al later op de avond en we hadden al gegeten. Er stond wel een enorme rij dus nieuwsgierig als we zijn liepen we even langs. Veel soorten pannenkoeken zowel hartig als zoet. Deze moesten we onthouden voor de volgende dag en zo geschiedde. Beide kozen we voor een heerlijke pannenkoek met kaas/ham/champignons.

Ladurée

Uiteraard kan een bezoekje aan Ladurée niet ontbreken. Je hebt verschillende vestigingen in de stad. Zelf kozen wij er voor om bij Rue Royal plaats te nemen. Je kunt uiteraard voor de macrons gaan, waar Ladurée bekend om staat of je gaat voor een heerlijk gebakje, dat is waar wij voor kozen. Houd er rekening mee dat het hier niet super goedkoop is (zeg maar vrij prijzig).

Parijs 2

Ben jij wel eens in Parijs geweest? Wat is jouw tip en welk seizoen sprak jou het meeste aan? Laat het weten in de reacties!

Mis nooit meer een topdeal!