Parijs; de City of Love; hoe maak je je weekend nog romantischer? | Weflycheap

Parijs; de City of Love; hoe maak je je weekend nog romantischer?

Parijs; de City of Love; hoe maak je je weekend nog romantischer?

Soms moet ik gewoon toegeven aan de clichés. Waarom altijd je best doen om originele en unieke plaatsen te vinden als je ook gewoon traditioneel hand-in-hand langs de Seine kan wandelen?

48-uur in romantisch Parijs – dag 1

  • Het is extra romantisch als je samen kunt slenteren en niet overal rennend naar toe moet, dus maak het programma vooral niet te vol. Mijn eerste 24 uur bestaan maar uit 7 km en een paar metroreisjes. Begin bij metro halte Pont Marie. Vanaf hier ben je praktisch bij de Notre Dame.
  • Op het eiland van de Notre Dame is ook de Pont Neuf. Een brug met sloten waar je je liefde nog eeuwiger kan maken. Mocht je nou geen verliefd stelletje zijn, vermijdt deze brug dan. Het is een af en aan lopen van kleffe stelletjes. Geen enkel probleem als je zelf verliefd bent natuurlijk. Dan heb je toch alleen maar oog voor elkaar ;)

parijs

  • Wandel langs de Seine en kijk mensen. Laat je verrassen door een helemaal chromen T-rex op de oever van de Seine. Of vaar met een bootje door Parijs.

parijs

  • Uiteindelijk kom je bij de Place de Concorde uit. Aan beide zijden vind je hele mooie tuinen en fijne (maar zeer toeristische) terrasjes in de schaduw van de bomen. En natuurlijk sluit je je wandeling af bij de Eiffeltoren. Daar spendeer je makkelijk een paar uurtjes in het gras, kijkend naar de andere toeristen, genietend van de zon.

parijs

  • Ik eet zelf liever niet in het centrum. Het is lastig om tussen alle toeristische “vreetschuren” een gezellig restaurant te vinden. Hetzelfde geld eigenlijk voor de hotels. Het openbaar vervoer in Parijs is erg goed geregeld dus in 20 minuten ben je in veel minder toeristische wijken. Ik kan je Seven Hotel Paris erg aanraden. Super hip design. Zeer comfortabele bedden en makkelijk te bereiken met de metro. Het hotel zit in het Latijns kwartier van Parijs dus er zijn erg veel lekkere restaurants en koffietentjes in de buurt.

parijs

48-uur in romantisch Parijs – dag 2

  • Slaap uit en begin de dag op een echt Parijs terrasje, drink een te lekkere verse jus met een croissant zoals ze die alleen in Frankrijk maken en geniet van uitzicht op Parijzenaren met gevoel voor mode die beginnen aan een nieuwe werkdag.
  • Na een luie ochtend is het tijd om weer wat te gaan doen. Ik vind het zelf leuk om lokale markten te bezoeken. Parijs is daar bij uitstek geschikt voor. Je kunt naar een kunst- en antiekmarkt, een markt voor verzamelingen, kledingmarkten, vlooienmarkten, vintage markten, biologische voedselmarkten, eigenlijk is er altijd wel een leuke markt te vinden.

Mocht je nou niet zo zijn van de markten, dan is er ongetwijfeld een museum te vinden wat aansluit bij je interesses. Parijs heeft zo’n 150 musea dus je hoeft niet per se naar het Louvre.

  • Een dag als deze sluit je het beste af ergens op een dakterras, uitkijkend over de daken van Parijs bij een ondergaande zon. Er zijn verschillende restaurants met dakterrassen. Wij hadden een BBQ bij vrienden, uitkijkend over de Sacre Coeur. Mocht je nou geen vrienden hebben in Parijs dan is afhankelijk van je budget één van de volgende plaatsen ongetwijfeld iets voor jou; Le Perchoir (Oberkampf/Parmentier wijk), Le George (Centre Pompidou) en 43 Up on the Roof (Holiday Inn Paris rooftop bar).

parijs

Mis nooit meer een topdeal!