Header afbeelding

Overwinteren in Kaapstad

 

Nu ik besloten heb om deze winter weer bijna 3 maanden in Kaapstad door te brengen ben ik alweer bijna op de helft van mijn verblijf. De tijd vliegt, maar het lijkt nu al wel 3 maand geleden dat ik het koude Nederland verliet.

Genieten

Ik heb inmiddels al weer diverse wijngaarden ontdekt, verschillende stranden bezocht, en de Tafelberg en Lion’s Head beklommen. Maar ook nieuwe vrienden gemaakt en verrukkelijk gegeten in verschillende restaurants en bij mensen thuis.

Het lekkere voor mij is vooral dat de gemiddelde temperatuur in Zuid-Afrika deze maanden zo rond de 25 graden ligt. Landinwaarts is het zelfs vaak over de 30 graden. En de wind die in januari vrij vaak waait moet nu wat gaan afnemen. Ook de stroom toeristen die vooral in december en in januari nog de stad druk maakt is wat afgenomen.

Het is heel makkelijk en betaalbaar om met Uber jezelf te vervoeren in Kaapstad en de mogelijkheden voor overnachtingen zijn er ruimschoots. Ik vind het ook lekker om verschillende wijken te ontdekken en plaatsjes rondom Kaapstad dus ga ik af en toe op waanzinnige ontdekkingsreizen.

Vrijwilligerswerk

2 jaar geleden heb ik fijne mensen leren kennen die vrijwilligersprojecten en stageplekken voor sociaal werkers opzetten in Kaapstad. Deze mensen van African Sunrise help ik ook af en toe spontaan als ze weer een project hebben, ze zetten zich echt met hart en ziel voor hun projecten in. Ik help ze daarom graag mee. Het zijn echte leuke hands on projecten, zoals bijvoorbeeld een wekelijkse food kitchen voor mensen die op straat leven.

FullSizeRender (12) image1 (5) image2 (2) image3 (3)

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. overwinteren in kaapstad
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.