Oud en nieuw in het buitenland | Weflycheap

Oud en nieuw in het buitenland

Oud en nieuw in het buitenland

December is vaak een maand vol verplichtingen met familie en vrienden. Sinterklaas is net goed en wel weg en dan is het alweer kerst, en als je eindelijk uitgebuikt bent van het kerstdiner, ben je alweer aan het aftellen voor het nieuwe jaar. Deze drukte lijkt er niet echt voor te zorgen dat je fit en uitgerust het nieuwe jaar in gaat, maar hier is een goede oplossing voor: oud en nieuw op een andere plek vieren dan Nederland.

oud-en-nieuw-3

De knoop doorhakken

Als klein meisje was ik altijd dol op oudjaarsdag. We haalden oliebollen bij familie, gingen daarna door om vuurwerk te kopen en ik kwam niet eerder weer binnen totdat het bijna middernacht was. Dan telden we af en gingen we weer door met vuurwerk afsteken tot ik echt wel naar bed moest. De laatste paar jaren is dat alleen wat anders. Ik ga niet meer de hele avond buiten staan om vuurwerk af te steken en er wordt ergens van me verwacht dat ik na middernacht ergens tussen een mensenmassa flink ga staan feesten met mijn vrienden en vriendinnen. Dit is alleen niet aan mij besteed en dit jaar had ik er weinig zin in. Daarom besloot ik samen met mijn vriend na kerst de koffers te pakken en na oud en nieuw pas weer terug te komen. En ik kan je vertellen, ik heb in geen tijden zo’n leuk nieuwjaarsfeest gehad.

oud-en-nieuw-2oud-en-nieuw-5

Ondergewaardeerd

We kozen ervoor om naar Luxemburg Stad te gaan. Geen droombestemming voor oud en nieuw zul je denken, maar Luxemburg is voor mijn gevoel een beetje ondergewaardeerd. De stad is heel mooi onderhouden waardoor oude gebouwen nog goed in tact zijn. De stad heeft een goede mix tussen de historie en de moderne tijd. Er is voor iedereen wat leuks te vinden, van musea en winkels tot gezellige terrasjes en prachtige natuur met veel berglandschap. Je moet alleen geen wereldstad verwachten als je naar Luxemburg gaat, maar zolang je je hier op instelt, is het hier prima vertoeven. Luxemburg loopt niet vol met toeristen en is lang niet zo massaal als de meeste grote steden, om even lekker uit te waaien was dit dus een prima bestemming. Om oud en nieuw te vieren hadden we een plein gevonden waarop een soort van kerstmarkt gebouwd was. Er zat een schaatsbaan bij en het plein was gezellig versierd met allemaal leuke lampjes. We besloten dat we hier oudjaarsavond zouden gaan uitzitten.

  oud-en-nieuw-4

Oudjaarsavond

Op oudjaarsavond aten we een hapje in het centrum en gingen toen naar het plein toe waar we oud en nieuw zouden vieren. We zochten een plekje langs de bar en naast de schaatsbaan. Zo konden we mooi kijken op de schaatsers. Op het plein stond een podium voor de act van die avond en er werd veel leuke muziek gedraaid. Hoe verder de avond vorderde, hoe drukker het werd. Het was wel raar om nooit iemand te herkennen, maar de sfeer was harstikke gezellig. Iets voor twaalf besloten we naar het podium te gaan om daar af te tellen. Helaas was er om 00u nauwelijks vuurwerk, dat was een kleine tegenvaller. Het was ook gek om op elkaar na eigenlijk niemand gelukkig nieuwjaar te kunnen wensen. Natuurlijk moest er even naar de familie geappt worden, maar even een paar bekenden de hand schudden ging niet. We haalden nog een glaasje champagne en dansten verder tussen de menigte tot we naar huis gingen.

oud-en-nieuw

Ervaringen

Ik zou oud en nieuw zeker aanraden in een ander land dan Nederland. De sfeer is anders en je ziet zo ook hoe dit gevierd wordt in andere landen. Ik heb mijn avond heel anders doorgebracht dan ik normaal zou doen en dat was eigenlijk heel leuk. Als je in een grote stad zit vier je ook oud en nieuw met mensen uit nog meer andere landen, waardoor het extra gezellig wordt. Ook is iedereen al in een goede stemming, waardoor je makkelijk een gezellig gesprekje aan kan knopen met een local of juist met een andere toerist. En wat is nou fijner dan uitbrakken op een luxe hotelkamer zonder de verplichting dat je om elf uur weer verwacht wordt bij je familie voor de nieuwjaarsborrel? Weg schuldgevoel ;)

Mis nooit meer een topdeal!