Op naar het Wilde Westen! | Weflycheap

Op naar het Wilde Westen!

Op naar het Wilde Westen!

Wil je in 3 minuten de hoogtepunten zien? Check dan de video's!
Horseshoe Bend & Antelope Canyon
https://www.youtube.com/watch?v=FaL_OOpTJ-w
Monument Valley
https://www.youtube.com/watch?v=NUcZslLB4Lc
In de buurt van het stadje Page, wat op de grens ligt van de staten Arizona en Utah, liggen de Horseshoe Bend en de Antelope Canyon. Page is tevens een gezellig stadje waar je goedkoop en luxe kan kamperen. Wij stonden voor 18 dollar op een camping waar we op de plaats een barbeque en picknicktafel hadden, en tevens gebruik konden maken van zwembad en jacuzzi! Tegenover de campingplaats was deze avond een Kermis met krakkemikkige kermisattracties. Het was leuk om het vermaak van de locals te zien (voornamelijk indianen). Vooral de stoere jongeren die bij de meest gevaarlijke attractie in de rij stonden te wachten om indruk te maken op de meisjes was grappig om te zien.

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend dankt zijn naar aan de vorm waarmee de rivier door de canyon is gesleten, de buiging van de rivier lijkt namelijk op een hoefijzer. Je kan er vlakbij je auto parkeren en na een stukje lopen kan je van een prachtig uitzicht genieten. Je hoeft er trouwens geen entreegeld of iets dergelijke te betalen. Je kunt letterlijk tot de rand komen en er gaan zitten, hekjes of veiligheidsvoorschriften kennen ze hier (nog) niet. Als je je bedenkt hoeveel kracht nodig is geweest om dit wonder der natuur te creëren, droom je langzaam weg in de schoonheid van je uitzicht. Het heeft even nodig om te bezinken, dit soort extreme uitzichten vind je nergens anders ter wereld. Het bewees ons nogmaals dat de USA veel te bieden heeft!

Antelope Canyon

In Page ligt ook de Antelope Canyon, een zeer drukke toeristische trekpleister gerund door Navajo Indianen. Dit zijn prachtige smalle kloven die in de loop van de tijd door water en modder zijn uitgesleten. Waarschijnlijk ken je het wel van 1 van je Windows laptop/pc achtergronden, er zit namelijk standaard een foto van deze canyon tussen! Alleen de canyon in gaan is geen optie. Dit heeft 2 redenen: 1, ze willen natuurlijk geld verdienen en 2, het is een plek waar je verrast kan worden door zogenaamde 'Flash Floods'. Simpel gezegd houd dit je binnen enkele seconden kan worden verrast door bulderend water wat door de smalle canyon heen raast, omdat het een eind verderop flink heeft geregend. Dit fenomeen zorgt voor de prachtige contouren in de canyon maar heeft tevens meerdere mensen het leven gekost. Sinds een ramp met een groep franse toeristen die het niet hebben overleefd, is een gids verplicht. Je moet een kaartje kopen om met een groepje en een gids de canyon in te gaan, dat kost zo'n 28 dollar per persoon. De canyon is een paar honderd meter lang en je moet soms hele stijle trapjes op en af. Binnen is het echter adembenemend mooi, laat de prijs je niet afschrikken!

westen

westen

Monument Valley

Na een paar uur rijden vanaf Page kwamen we aan bij Monument Valley. Monument valley is geen National park maar een reservaat dat ligt in de 'Navajo Nation' (Navajo is van oudsher een indianenstam). Om het reservaat in te komen betaal je 20 dollar. Je kan hier dan zelf rondrijden of met een tour meegaan. Wij konden een groot deel van de weg zelf met de campervan bereiken en gingen dus zelf op pad. Stuk goedkoper!
De enorme rotsen zijn door duizenden jaren erosie gevormd. Het is echt alsof je je in een Western Movie bevindt. Dat is ook niet gek, want hier zijn veel bekende Westerns opgenomen en vele bekende blockbusters hebben hier scenes opgenomen. Forest Gump en Back To The Future III, om er maar even 2 te noemen. De soundtrack van de wereldberoemde Western film 'The good, the bad and the ugly' floten wij terwijl we de monumenten zagen, dit ging vrijwel automatisch! De omgeving ademt de setting van het Wilde Westen en het is echt een plek die je bekend voorkomt door TV. Erg leuk om dit ook eens in het echt te zien.

Tips

* Kampeer voor 18 dollar inclusief BBQ, zwembad en Jacuzzi bij 'Page Lake Powell Campground'.
* Tours bij Monument Valley zijn duur. Check de tour-routes en ga zelf op avontuur!
* Sta vroeg op wanneer je overnacht vlakbij Monument Valley om een zonsopkomst mee te maken, je zult rijkelijk worden beloond!
Vanuit hier reizen we door naar Bryce Canyon, tot de volgende update!

westen

westen

westen

westen

westen

Mis nooit meer een topdeal!