Ga je mee naar de nog onontdekte plekjes op dit prachtige eiland?! Santorini | Weflycheap

Ga je mee naar de nog onontdekte plekjes op dit prachtige eiland?! Santorini

Santorini: ga je mee naar de nog onontdekte plekjes op dit prachtige eiland?!

Santorini, een Grieks en voor mij zeker een van de mooiste plekken in Europa. Het romantische idee dat over dit eiland bestaat is zeker waar! Maar wil je nou niet tussen alle toeristen staan terwijl je van je wijn geniet en met je lover naar de mooiste zonsondergang kijkt, lees dan verder. In deze blog neem ik je mee naar de nog onontdekte plekjes op het eiland Santorini.

Waar boek je je hotel?

Persoonlijk houd ik er niet zo van om mijn vakantie te vieren met een heleboel pottenkijkers om me heen. Daarom boekten wij ons hotel in Imerovigli. Vanaf het vliegveld konden we meteen een taxi nemen die ons voor 20 naar ons hotel bracht (vaste prijs, je kunt niet afdingen, het is geen Turkije). Dit ritje was nogal legendarisch, omdat dit de eerste keer is dat ik in een taxi reed die bestuurd werd door een vrouwelijke bestuurder! Hoe goed geëmancipeerd is Griekenland! Afijn, waarom Imerovigli? Het plaatsje is vrij hoog gelegen op het eiland, waardoor je hier de allermooiste zonsondergang kunt aanschouwen. Ook is het niet zo druk als bijvoorbeeld in Oia of Fira dus kun je van het uitzicht genieten zonder 100 anderen om je heen. Aanrader: Nataly & Katrin Apartments. De appartementen zijn van alle luxe voorzien, de gastvrouw is super en het uitzicht is adembenemend.

santorini

De Zwarte Cross zonder modder!

Altijd al eens op een quad willen rijden? Dat doet iedereen op dit eiland! Het is een soort Zwarte Cross, maar dan met witte huisjes om je heen in plaats van modder. Je zult zien dat op de meeste quads de man voorop- en de vrouw achterop zit. Maar mijn feministische ik wilde zelf ook wel een keer rijden! Ik raad je aan om de middelgrote quad te huren als je geen ervaren quad rijder bent, anders is het ding best zwaar te besturen. Zelfs met de middelgrote quad moest ik m’n kippenspierballen wel gebruiken!

santorini

Vlychada Beach, het mooiste strand van Santorini

Als je op het warme Santorini bent, wil je natuurlijk ook een duik in de mooie blauwe zee nemen, maar naar welk strand ga je dan? De “Red Beach” is verreweg het populairste strand, die raad ik je dan dus ook niet aan. Wij reden een stukje verder naar “Vlychada Beach”, een strand dat omringd is door rotsen die lijken alsof ze gecreëerd zijn door Mr. Salvador Dali himself! Het is een strand waar de locals heengaan in plaats van alle Europeanen en Chinezen die ook op dit eiland rondlopen. Rust en romantiek gegarandeerd op dit nog onontdekte strand.

santorini

Pyrgos, het Oia zonder toeristen

Pyrgos is een klein historisch dorpje dat erg veel leuke winkeltjes heeft met allemaal zelf gemaakte dingen. Ga voor souvenirtjes niet naar Fira, maar ga naar Pyrgos; meer rust en meer exclusiviteit. Over het hele eiland zijn veel kerken te bewonderen en dat is in Pyrgos niet anders. Als je nog geen overtuigend gelovige bent, dan word je dat op dit eiland wel!

santorini

Dinner with a view

’s Avonds dineren met de ondergaande zon, daar is Santorini de perfecte plek voor. But then again, dat doe je liever zonder hordes mensen om je heen. Het eten is over het algemeen niet duur, zo heeft de crisis in Griekenland toch nog een klein voordeeltje voor ons gierige Nederlanders. De service daarentegen is ongekend! Nu moet ik eerlijk toegeven dat de mensen over het algemeen enorm gastvrij, blij en behulpzaam zijn op dit eiland. Kunnen wij nog best wat van leren! Aanrader: Aegeon Restaurant in Imerovigli is THE BEST!

santorini

Benieuwd naar meer? Volg me dan op instagram: irene.suzan

Mis nooit meer een topdeal!