One Happy Island Aruba! | Weflycheap

One Happy Island Aruba!

One Happy Island Aruba

Happy én Windy

Aruba, de “A” van de ABC-Eilanden, samen met Bonaire en Curacao behoorde Aruba tot de Nederlandse Antillen, echter vanaf 1996 is Aruba onafhankelijk. Met Oranjestad als hoofdstad, het gehele jaar door zon, prachtige witte stranden en relaxte cultuur en prachtige hoogstandjes, is Aruba zeker One Happy Island. Met een directe vlucht van ongeveer 10 uur ben je er al en je wordt warm verwelkomt door zon en zo’n lekkere bries. Want naast dat iedereen er Happy is, is er ook de bekendheid van A windy island. Dus wanneer je je koffer inpakt, vergeet vooral je zonnebrand en hoed met touw niet!

Aruba

Aruba, net Texel, maar dan beter.

Hagelwitte stranden, cactussen en Dividivi-bomen. Missen kan je ze niet, want ze zijn werkelijkwaar overal. Een prachtig gezicht, wat the tropical dream toch echt maakt. Aruba is met zijn 30km lengte en 9 km breedte net zo groot als Texel, en met 30 min rij je met de auto van het ene uiterste naar het andere. Maar door de nét andere ligging, kent Aruba het hele jaar door een aangenaam klimaat met onder andere winterse temperaturen boven de 25 graden. Kenmerkend voor the windy island zijn de Dividivi-bomen, ze groeien met de wind mee, waardoor ze een richting op groeien. Wat handig is, want je kan er heerlijk onder liggen als je de zon tóch even zat bent. Om je nog meer het “thuis-gevoel” te geven is dat ze bijna overal Nederlands spreken! Net Texel, maar beter.

Aruba

On the road!

Wil je Aruba écht ontdekken, huur dan een auto. Deze kan je op het vliegveld, via je hotel of bij lokale autoverhuurders huren, opties genoeg! Maar wees wel op tijd met reserveren, er zijn bepaalde seizoenen, zoals hoogseizoen en cruiseseizoen dat het erg druk is op Aruba.  De wegen die je tegen kan komen zijn vaak off-road, dus een grotere auto is wel handig en zeker comfortabeler! Vind je het toch spannend, dan zijn er genoeg tours die je de mooiste plekjes laten zien.

Bezienswaardigheden

Flamingo’s op de Flamingo Beach op Aruba, en jij kan ertussen liggen! Het strand en de Flamingo’s behoren wel tot het Renaissance Hotel, en er is een maximum mogelijk aan bezoekers per dag, wil je de Flamingo’s dus écht zien, wees er dan wel snel bij! Toch niet zo’n fan van onze roze gevederde vrienden, dan is je tropical dream gewoon mogelijk op de hagelwitte stranden van Eagle Beach, Palm beach, Baby Beach waar je pelikanen in actie kan spotten. Toch even van het strand af dan kan je de, helaas ingestorte, natural bridge bezoeken. Tot rust komen in de natuur van Aruba, dat kan in de Spaanse Lagoen, een binnenbaai met een eigen eco-systeem. De Franse Pas waar je mooie vogels kan spotten. Toch iets meer “binnendeurs” wat doen, dan heeft Aruba nog de Guadirikiri grotten, waar je verlicht raakt door door de zonnestralen die via het plafond binnendringen en voor wat historie ga je naar de Fonteingrot met de rotstekeningen van de Arowak-Indianen. Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan het nationaal park Arikok, waar je te voet de Natural Pool of genoemd Conchi kan bezoeken. Bijkomen van al het moois wat je gezien heb, dan is een bezoek aan Zeerover een must. Een plek waar local en toerist komen om te smullen van versgevangen vis en garnalen voor een aantrekkelijk prijsje. Toch toe aan wat luxers, bezoek dan de Screaming Eagle, wees wel op tijd met reserveren!

Na een bezoek aan Aruba, kan ik zeker zeggen dat ik een One Happy Girl ben!

Aruba

Check nu ook alle last minute en all inclusive Aruba deals!

Mis nooit meer een topdeal!