Header afbeelding

One Happy Island Aruba!

Deze bezienswaardigheden mag je niet missen

Woensdag 18 maart is het Arubadag! Op deze dag wordt er gevierd dat Aruba zijn eigen volkslied en vlag heeft. Aruba, de “A” van de ABC-eilanden behoorde, samen met Bonaire en Curacao, tot de Nederlandse Antillen. Officieel bestaan de Nederlandse Antillen niet meer, maar dit is nog altijd een veelgebruikte benaming voor de eilanden. Met Oranjestad als hoofdstad, het gehele jaar door zon, prachtige witte stranden, een relaxte cultuur en prachtige hoogstandjes is Aruba zeker One Happy Island. Met een directe vlucht van ongeveer 10 uur ben je er al en je wordt warm verwelkomt door zon en zo’n lekkere bries. Hagelwitte stranden, cactussen en Dividivi-bomen. Een prachtig gezicht, wat the tropical dream toch echt maakt. Lees in deze blog over de top 10 bezienswaardigheden op dit bounty eiland! 

De leukste bezienswaardigheden op Aruba

Aruba is rijk aan bijzondere bezienswaardigheden en prachtige stranden. Wil je Aruba écht ontdekken, huur dan een auto. Deze kan je op het vliegveld, via je hotel of bij lokale autoverhuurders huren, opties genoeg! Wij hebben een top leukste bezienswaardigheden voor je gemaakt. Deze bezienswaardigheden mogen tijdens je vakantie op Aruba niet ontbreken! 

 • Flamingo's spotten op Flamingo Beach

Flamingo Beach is dé plek om Flamingo's te spotten op Aruba! Het strand en de Flamingo’s behoren wel tot het Renaissance Hotel en er is een maximum mogelijk aan bezoekers per dag. Wil je de Flamingo’s dus echt zien, wees er dan wel snel bij! Toch niet zo’n fan van onze roze gevederde vrienden, dan is je tropical dream gewoon mogelijk op de hagelwitte stranden van Eagle Beach, Palm beach, Baby Beach waar je pelikanen in actie kan spotten.

Bezienswaardigheden Aruba flamingos spotten

 • Bezoek Natural Bridge

Toch even van het strand af dan kan je de, helaas ingestorte, Natural Bridge bezoeken. Deze brug is ontstaan uit koraalkalksteen en was 30 meter lang! Dit natuurverschijnsel was een grote trekpleister voor Aruba en vormde hét symbool van het eiland. Door erosie en de harde wind is deze natuurlijke brug in 2005 ingestort. Niet getreurd, want deze plek nog steeds een bijzondere bezienswaardigheid! De Natural Bridge heeft in middels een kleiner broertje en deze brug is ook zeker een bijzonder verschijnsel.

 • Ga snorkelen of duiken

De onderwaterwereld van Aruba is misschien nog wel indrukwekkender dan het vaste land. Boca Catalina is een populaire snorkelplek, waar je prachtige kleurrijke vissen, koraal en schildpadden kunt spotten. Tres Trapi is ook een bijzondere snorkelbestemming, want daar bevinden zich tal van zeesterren. Aruba heeft daarnaast ook hele mooie plekjes voor duikliefhebbers! Vind de vliegtuigwrakken op de bodem van Arashi Reef of spot het scheepswrap ter hoogte van De Palm Island. Op zoek naar nog iets spannender? Dan moet je op zoek gaan naar Pedernales bij Palm Beach. Pedernales was een olietanker en is in de tweedewereldoorlog beschoten door een onderzeeër.

Tip: je kunt ook een snorkel- of duiktrip boeken! Zo wordt je naar de beste snorkelplekken gebracht en leer je leuke weetjes over Arube van een local. 

Bezienswaardigheden Aruba scheepswrak

 • Wandel door Oranjestad

Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, is een kleurrijke plek, waar je goed terecht kunt om te shoppen! Koop hier een lokaalgemaakte souvenir of een creatie van de lokale kunstenaars. Shopliefhebbers kunnen hun hart op bij Renaissance Mall. De architectuur en de felle kleuren van de gebouwen zijn er bijzonder en zeker een fotootje waard! Drink een heerlijke cocktail bij CILO City Lounge en geniet van het uitzicht op de jachthaven.

Bezienswaardigheden Aruba Oranjestad

 • Ontmoet de ruige kant van Aruba in Arikok National Park

Als je benieuwd bent naar de ruige kant van Aruba, dan is Arikok National Park een echte aanrader. Je kunt hier veel verschillende dieren, spotten, kliffen verkennen en unieke plantsoorten ontdekken. Als je beschikt over een 4x4 huurauto kun je dit nationaal park zelf ontdekken. Zo niet, is dat ook geen probleem. Je kunt namelijk verschillende excursies naar dit bijzondere plekje boeken. Ontdek Arikok National Park bijvoorbeeld per jeep, paard of buggy Dat wordt een te gekke ervaring! Tip: bezoek ook de Natural Pool, de Fontein grot en de Guadirikiri grotten.

 • Kom tot rust op het hagelwitte strand

Aruba is rijk aan hagelwitte stranden met helderblauw water. Het eiland telt maar liefst 22 zandstranden! De ideale plek om te genieten van je vakantie en helemaal te ontspannen. Om je zoektocht naar de mooiste stranden wat te vergemakkelijken, hebben wij een top 3 voor je gemaakt.

 1. Baby Beach
 2. Palm Beach
 3. Eagle Beach

Bezienswaardigheden Aruba Eagle beach

 • Bewonder de streetart in San Nicolas

San Nicolas ligt op 30 minuten rijden van Oranjestad, in het zuiden van Aruba. Sinds 2016 wordt hier de Aruba Art Fair georganiseerd. Tijdens dit evenement laten kunstenaars hun kunstwerken zien aan het publiek. Deze kunstwerken kennen veel verschillende vormen en soorten, zoals muziek, dans en schilderingen. Waar dit evenement bekend om staat zijn haar waanzinnige muurschilderingen. Tijdens dit 3-daagse festiviteiten creëren internationaal bekende artiesten bewonderenswaardige straatkunst. Dit evenement wordt meestal rond november georganiseerd, maar de exacte data worden jaarlijks bepaald. De streetart is het hele jaar door te bewonderen, dus dat is dan ook zeker een aanrader! 

 • Bezoek Alto Vista Chapel

Ruim 270 jaar geleden werd het originele en het oudste kerkje van Aruba op dit plekje gebouwd met stro en hout. In 1952 is deze kapel gebouwd, op de plek van het originele kerkje. Deze kerk bevindt zich midden in het Arubaanse landerijen, met prachtig uitzicht over Aruba en op de zee. 

Bezienswaardigheden Aruba Alto Vista Chapel

 

Wil jij de Arubaanse cultuur, het altijd zonnige weer en de prachtige natuur zelf ontdekken? Weflycheap zoekt altijd naar de beste deals voor Aruba. Met wie wil jij op zonvakantie naar dit prachtige eiland?

Bestemmingen

 1. Home
 2. blog
 3. one happy island aruba
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.