Waarom Oeganda de Pearl of Afrika word genoemd!

#1 Natuur

Oeganda is 1 van de landen met de meest vruchtbare grond. Door de vruchtbare grond is de natuur in het land 12 maanden per jaar volledig in de bloei en prachtig groen. Je ziet overal prachtige gekleurde en tropische planten en aan de kant van de weg vind je voor een paar cent heerlijk verse bananen, mango& & ananas.

#2 De big Five

Als je aan safari's denkt in Afrika zullen je gedachtes al snel naar Zuid-Afrika, Kenia of Tanzania gaan. Maar ook in Oeganda kan je de Big Five spotten. Er zijn meerdere natuur gebieden waar je met een gids in een jeep of zelfs op de fiets dieren kan spotten.

#3 Murchison falls

Murchison falls is 1 van grootste nature reserves die Oeganda heeft. Wat ik het mooiste aan dit park vond is dat dit park zo divers is. Om te beginnen staat het park bekend om de enorme waterval, zoals de naam al zegt. Hier kan je per boot van onder heen varen, en in de tussentijd alle mooie vogels en nijlpaarden spotten. Hou je van een sportieve activiteit dan kan je de berg op hiken en van boven af en water naar beneden zien brullen. Wil je iets minder actief zijn kan je heerlijk met een gids door het park heen rijden om dieren te spotten. Je vind er onder andere leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten, giraffen en zebra's.

#4 Het weer

Omdat Oeganda op de Evenaar ligt is het weer 12 maanden in het jaar zeer aangenaam en ligt stabiel tussen de 25 en 32 graden. Daarnaast heeft Uganda 2 regenseizoenen, die zich voornamelijk rond het Victoriameer bevinden, 1 van half oktober t/m half december en 1 van half juni t/m begin juni.

#5 Raften op de Nijl

Ben jij een echte avonturier? dan moet je een dagje doorbrengen in Jinja. 1 van bekendste dingen om hier te doen is wild water raften. Ga je angsten aan in een rubberboot en overtref de verschillende gradaties stroomversnellingen. Je kan dit doen als dag uitje, maar ook meerdaags als je het nog spannender wilt maken. Ik ben er achter gekomen dat ik niet zo heel stoer was, want het was mij veel te eng!

#6 Berggorilla's tracken

Oeganda is 1 van de weinige landen waar je nog gorilla's in het echt kan bewonderen. In Bwindi Impenetrable Forest National Park bevind het grootste deel van alle gorilla's in hetwild. Dit park ligt aan de grens met Congo, het andere land waar de Gorilla in het wild is te spotten. Samen met professionele rangers ga je diep de jungle in op zoek naar de Gorilla's. Ondanks dat Gorilla's enorm groot en sterk zijn, zijn ze zachtaardig en doen ze weinig kwaad. Hierom kan je heel dichtbij komen, en ze in hun natuurlijke habitat bewonderen. Dit is echt een unieke ervaring. Met de bedreigingen is het helaas nog maar de vraag hoelang dit nog mogelijk is, dus als je de kans krijgt raad ik je aan om deze te nemen! Niet geheel onbelangrijk: met de kosten van deze excursie steun je het behoud van de Gorilla's in het wild :)

#7 Liefdevolle mensen

Oeganda is een erg onontdekt land waar je tot nu toe niet veel over hoort en weinig toerisme ziet. Dit maakt veel mensen angstig om hier heen te gaan, is het wel veilig? Mijn persoonlijke kijk hierop is dat het zeker veilig genoeg is om hier door te reizen! Zeker is dit een land waar veel armoede is, en zoals in de meest armoedige landen moet je oplettend zijn en voorzichtig zijn in het donker. Maar wat ik vooral heb ervaren is dat de mensen hier heel erg open en liefdevol zijn. Als toerist word je vaak met veel enthousiasme ontvangen. 1 van de dingen die mij het meest is bijgebleven is dat als iemand iets te snacken had in de Matatu's (taxibusjes) dat het met alle mensen in de bus gedeeld werd.

#8 Kampala

Kampala is de hoofdstad van Oeganda & is een stad om je ogen uit te kijken. Baan je door de hectiek achter op een boda boda (brommer taxi) en kijk je ogen uit terwijl de Boda zigzaggend tussen al het verkeer door rijd. Hou je van kunst dan raad ik je aan om naar de Crafts Market of de Woman's Market te gaan. Hier vind je veel handgemaakte souveniers en houten sculpturen. Wil je architectuur zien dan moet je echt naar de Gaddafi moskee. Deze prachtige moskee kan je bezoeken en als je helemaal naar boven klimt heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad.

#9 Onontdekt

In Oeganda vindt je op dit moment nog weinig toerisme. Om deze reden is het land nog heel puur. Alles wat je ziet, is zoals het echt is, en niks is voor het toerisme gemaakt. In welke periode van het jaar je ook komt, je kan altijd genieten van de echtheid van het land zonder dat je tussen alle andere toeristen in leeft.

#10 Lake Bunyonyi

Voor complete ontspanning kan je een paar dagen relaxen bij Lake Bunyonyi. Bij de meeste stranden van Uganda kan je helaas niet zwemmen. Dit in verband met Bilharzia. Dit is een wormpje dat zich innestelt in je huid, en je erg ziek maakt. Gelukkig kan dit wel bij Lake Bunyonyi. De perfecte manier om even te badderen, genieten van de prachtige natuur, en lekker in het zonnetje te liggen.

Mis nooit meer een topdeal!