Header afbeelding

Spot het noorderlicht

Alles wat je moet weten!

Het noorderlicht

Het noorderlicht, of Aurora Borealis, is een lichtshow die 's nachts plaats kan vinden, vooral in de koude noordelijke gebieden. Het schitterend kleurenspel ontstaat wanneer zonnestralen op een bepaalde manier de atmosfeer in komen. Het noorderlicht kan groene, roze, paarse en blauwe dansende golven creëren. Het is echt heel magisch! Dus wie weet ben jij de gelukkige en zie jij binnenkort het noorderlicht!

Waar spot je het noorderlicht?

Door de naam "noorderlicht" zou je bijna denken dat het een licht is wat je in het noorden kan zien. Nou daar heb je dus helemaal gelijk in! Hoe dichter je bij de Noordpool bent, hoe groter de kans is dat je het magische lichtspel te zien krijgt. Daarom is het slim om te reizen naar landen zoals: Canada, Noorwegen, Finland, Zweden of IJsland!

Het noorderlicht in Nederland

Maar wees niet getreurd, want ook in Nederland kan je dit spektakel bewonderen! Tja, misschien heb je niet zoveel kans als in de noordelijke landen en is het licht waarschijnlijk wat minder vel, maar je kan het zeker spotten in Nederland! Ook in Nederland geldt: hoe noorderlijker je bent, hoe hoger de kans is dat je het licht ziet! Vind jij het ook zo jammer dat je pas de dag erna weet dat je het noorderlicht had kunnen spotten? Hou dan deze website goed in de gaten! 

De beste deals om het noorderlicht op te zoeken

Eerst willen we beginnen met een disclaimer! Er is namelijk geen garantie dat je het noorderlicht gaat zien! Het is een natuurlijk fenomeen, dus moeder natuur bepaald of jij de gelukkige bent of niet. Om het spektakel te kunnen bewonderen, hebben we drie accommodaties voor jou gevonden! Wil je een vakantie met meer avontuur? Dan hebben we ook een paar rondreizen op een rijtje gezet voor jou!

Accommodaties:

 • Aurora Bayside Inn, Canada
  Deze accommodatie biedt hele fijne en betaalbare kamers aan. Het hotel is modern en je hebt hier een prachtig uitzicht over het water of de stad. Ook is het hier donker genoeg om het noorderlicht te kunnen spotten! Je hebt niet veel kunstmatiglicht om je heen, dat is toch ideaal!
  👉 Boek Aurora Bayside Inn hier!
 • Ocean Break Cabins, IJsland
  Wil je het noorderlicht spotten terwijl je geniet van de rust? Dan ben je hier op het juiste adres! Op slechts 25 km van de Blue Lagoon liggen de huisjes van de Ocean Break Cabins. Je hebt hier prachtig uitzicht op de zee en de prachtige natuur van IJsland. Doordat je zo afgezonderd bent van de bewoonde wereld heb je super veel kans om het noorderlicht heel goed te kunnen zien!
  👉 Boek Ocean Break Cabins hier!
 • Trasti & Trine Boutique Hotel, Noorwegen
  Dit prachtige boutique hotel is dé plek voor mensen die wel van een beetje luxe houden! Het hotel is super modern en beschikt over een super-de-luxe restaurant! Er zijn veel ramen waardoor je 's nachts wakker gemaakt kan worden door het velle licht van het noorderlicht. Op loopafstand heb je een rivier waar je helemaal tot rust kan komen. Hier moet je heen!
  👉 Boek Trasti & Trine Boutique Hotel hier!

Rondreizen:

 • Varen en wandelen in het noorden van Noorwegen
  Ga op groepsrondreis met zeilschip Antigua op zoek naar walvissen & het noorderlicht! Deze unieke ervaring is op basis van volpension. Overdag kan er gewandeld worden, ontdek je leuke dorpjes en kunnen walvissen gespot worden. 's Avonds speur je de hemel af, op zoek naar een kleurrijk spektakel. 
  👉 Boek de rondreis door Noorwegen hier!
 • 22-35ers reis Finland
  Reis met allerlei twintigers en dertigers door Finland! Je gaat een week land gave winterse avonturen beleven en je overnacht in prachtige hotels. Rol door de sneeuw en warm op in de sauna. Je gaat geweldige maaltijden eten en het land op een unieke manier ontdekken!
  👉 Boek de 22-35ers reis Finland hier!
 • Familiereis Lapland in de winter
  Hou jij van je familie en neem je ze het liefst overal mee naar toe? Dan moet je deze familiereis door Lapland doen! Het wordt een waar avontuur dat ze nooit zullen vergeten! Vrijwel alle activiteiten en maaltijden zijn inbegrepen. Ontdek het land van de kerstman op een prachtige manier.
  👉 Boek de familiereis Lapland hier!

De beste tips om het noorderlicht te spotten

Wil jij deze wens ook van je bucketlist afstrepen? Met deze 5 tips word jij een ervaren ‘poollichtjager’:

 1. Duisternis is je grootste vriend
  Om het noorderlicht überhaupt te kunnen zien, moet het in de eerste plaats donker zijn. Heel erg donker. Je maakt het meest kans op een natuurlijke lichtshow wanneer de nachten lang, koud en donker zijn: van september tot ongeveer eind maart. Verder kan de volle maan de hemel ook te veel oplichten, kies er dus voor om met de nieuwe maan het spektakel te spotten. 
 2. Een goed begin is het halve werk
  Zoals gezegd maak je het meeste kans op het zien van het noorderlicht in donkere gebieden. Vermijd iedere vorm van lichtvervuiling. Zoek daarom een accommodatie op het platteland (bijvoorbeeld boerderij of homestay) of in een klein dorp. Zet ieder uur een wekker (ja, je moet er iets voor over hebben) en bestudeer actuele weersvoorspellingen. Weersomstandigheden zijn erg veranderlijk, net als jouw kans op succes. 
 3. Dit mag je niet vergeten!
  Kort door de bocht: het kleurspektakel hangt samen met uitbarstingen die plaatsvinden op de zon, waardoor elektrisch geladen deeltjes richting de aarde worden gespuwd. Betrouwbare voorspellingen kunnen niet gegeven worden, maar het slimste is om gebruik te maken van de KP-index. Deze loopt van schaal 0 tot 9, hoe hoger het getal, hoe groter de kans op het noorderlicht. Houd daarnaast ook de wolkenradar in de gaten. 
 4. Instellingen voor je camera
  Heb je het geluk dat er kleuren verschijnen aan de Arctische hemel? Dan moet dit natuurlijk gefotografeerd worden. Dit kan met een luxe camera, maar tegenwoordig kan je met een telefoon ook prachtige foto's maken. Is de foto te donker? Vergroot de sluitertijd en/of verklein het F-getal van je diafragma. Laat de ISO waarde zo laag mogelijk, omdat dit anders ruis veroorzaakt. Oh ja, vergeet vooral niet de genieten van de ervaring.
 5. Happy hunting
  Jagen op het noorderlicht is een spannende en uniek ervaring. Geniet van de euforie en adrenaline die door je lichaam stroomt, elke keer weer als de nacht begint. Maar soms heb je pech en ga je ‘met lege handen’ naar huis. Voorkom teleurstelling, stel geen hoge verwachtingen en geniet vooral van je reis. 

Het noorderlicht bij Trasti & Trine Boutique Hotel in Noorwegen

 1. Home
 2. blog
 3. noorderlicht
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.