noorderlicht 5 tips

5 tips om het noorderlicht te spotten!

Noorderlicht

Het noorderlicht is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer. Om dit magische licht te kunnen zien geef ik je de volgende 5 tips!

1. App

Download een Aurora app die aangeeft hoeveel kans er op het noorderlicht is op jouw locatie. Het handige aan sommige apps is dat deze direct aangeven hoe laat de grootste kans is en of er bewolking op komst is.

2. Heldere hemel

Het noorderlicht is vrijwel alleen te zien als het helder is. Het blijft altijd spannend of het noorderlicht zicht laat zien maar bij veel bewolking is de kans vrijwel nihil. Kijk dus goed aan het begin van de avond of er al sterren te zien zijn.

3. Camera

De camera ziet het noorderlicht vaak al eerder dan jijzelf. Zorg ervoor dat je een statief gebruikt en stel de camera in met een lange sluitertijd. Zo neemt de camera veel licht op en heb je vaak een duidelijk beeld van wat er daarboven in de lucht gebeurd.

4. Lichtvervuiling

Zorg ervoor dat je op de donkerste plek in je omgeving bent. Met zo min mogelijk verlichting heb je de grootste kans om het noorderlicht te zien. Lantarenpalen en zelfs de maan kunnen ervoor zorgen dat het noorderlicht niet zichtbaar is.

5. Opblijven

Gemiddeld heb je tussen 23:00 en 02:00 uur de meeste kans op het noorderlicht. Je kunt om het uur je wekker zetten of uiteraard buiten wachten tot er iets te zien is. Ik zelf ben 5 nachten op gebleven en 2 avonden kwam het noorderlicht rond 23:30uur al tevoorschijn. Niet zo goed voor je nachtrust maar geloof me, het is het allemaal waard!

 
 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!