Nieuw Zeeland - Het land van de ongerepte natuur

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Nieuw Zeeland - Het land van de ongerepte natuur

Nieuw Zeeland - Het land van de ongerepte natuur

Vlieg naar de andere kant van de wereld en word een met de natuur. Nieuw Zeeland zit vol verrassende natuur elementen die je eens in je leven gezien moet hebben. Wil jij weten wat je niet mag missen op het Noordereiland als je in Nieuw Zeeland bent? Lees dan snel verder!

Hot water beach โ€“ Coromandel

Ga naar Hot water beach voor een unieke ervaring, namelijk het graven van je eigen natuurlijke spa. Door de geothermische activiteiten 3km onder de grond komt warm water naar boven. Dit water kan wel 65 graden Celsius zijn en zorgt voor natuurlijke warmte baden. Deze warmte kun je twee uur voor en na de waterstand eb ervaren. Neem je schep mee naar het strand en graaf je eigen spa in de buurt van het water. De warmte vanuit de grond kun je afkoelen met het frisse water uit de zee, waardoor je een aangename temperatuur behoud in jouw zelf gegraven spa!

Tongariro Alpine Crossing

De Tongariro Alpine Crossing is een van de beste eendaagse wandelingen in Nieuw Zeeland en staat in de top 10 single-day wandelingen van de wereld. Deze wandeling is 19,4 km lang, heeft een stijging van 910 meter (van 1150 naar 1967 meter) en duurt gemiddeld 7 uur. Parkeer de auto aan het einde van de wandeling en laat je met de bus naar het begin van de wandeling brengen. De wandeling begint met een vulcanische omgeving met uitzicht op de vulkaan in de verte; hoe dichter je bij de vulkaan komt hoe stijler de wandeling wordt. Kijk onderweg in een rode krater mond en geniet op de top van het adembenemende uitzicht over Enerald lakes en sluit de wandeling af bij Blue lake.

tongariro-crossing-2

ย tongariro-crossing

Whakarewarewa โ€“ Rotorua

Ontmoet de Maori familie en zie hoe zij op traditionele wijze leven met de natuurlijke warmte bronnen. Rotorua ligt in een gebied met veel geothermische activiteit van vulkanische oorsprong. Overal in de stad en omgeving is dit te zien (en te ruiken) in de vorm van hete bronnen die een zwavellucht verspreiden. De Maoriโ€™s gebruiken bronnen door te koken in het kokend hete water en gebruiken de warmte uit de grond als ovens. Ervaar het leven van de Maoriโ€™s en geniet van de gastvrijheid, liefde en warmte van dit dorp.

rotorua rotorua-2Waitomo Glowworm caves

Loop door de grotten van Waitomo en laat je fascineren door de lichtjes van de glowworms. Volg een uitgebreide rondleiding en kom meer te weten over de geschiedenis van deze grotten en het ontstaan van de glowworms. Aan het eind van de tour vaar je een klein stukje door het water en kun je in alle rust genieten van alle lichtjes om je heen.

Rangitoto Island

Vanaf Auckland kun je meer een veerboot oversteken naar het eiland Rangitoto. Dit is een vulkanisch eiland in de Golf van Hauraki, gevormd door een serie van vulkaanuitbarstingen die ongeveer 600 tot 700 jaar geleden plaats heeft gevonden. Op het eiland kun je zelf rondlopen of kiezen voor een rondleiding. De rondleiding brengt je in een treintje tot aan de trap om de top van het eiland te beklimmen. De laatste 365 treden brengen je naar de top van Rangitoto waar je een mooi uitzicht over Auckland kunt bekijken.

Wil je weten wat je allemaal kunt bezoeken op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Lees dan mijn volgende blog!

nieuw zeeland

Mis nooit meer een topdeal!