nieuw zeeland 7 plekken die je niet mag missen

Nieuw-Zeeland; 7 Highlights

Lord Of The Rings & Glow Worms

Mijn eerste grote avontuur alleen, mooie herinneringen, nieuwe vriendschappen en met een groot verlangen om terug te gaan, begin ik met schrijven. Ik heb hier zoveel gedaan, gezien en overwonnen. Van mooie wandelingen, mountainbiken en kajakken in de mooie natuur tot aan skydiving, snorkelen en surfen in de oceaan, meren en rivieren. Nieuw-Zeeland heeft genoeg voor iedereen en daarom heb ik 7 tips voor je die je zeker niet mag missen wanneer je hier bent!

1. Auckland en Wellington, grootste en hoofdstad van Nieuw-Zeeland

Naast dat Wellington de hoofdstad is van Nieuw-Zeeland, wonen er veel meer mensen in Auckland. Wellington ligt op het Zuidereiland en hier is minder werkgelegenheid dan in Auckland. De lokale bevolking -maori en kiwi's- zijn heel vriendelijk, behulpzaam en alles gaat een stuk relaxter dan hier. Wat je niet mag missen in Auckland is om naar de Hobbiton te gaan, ook wel de Gouw genoemd in de films van Lord of the Rings. Daarnaast is er in beide steden een ruim aanbod aan winkels, dus om iets mee te nemen voor het thuisfront zal zeker slagen.

Hobbiton, Nieuw Zeeland
Hobbiton Movie Set

2. Glow Worms in de Waitomo Caves

Dit is een van de meest mooie wonderen van Nieuw-Zeeland. Ik vond het heel onwerkelijk. in de grotten zie je niets, zo donker is het. Het is daarom ook verstandig om met een gids te gaan. Tijdens deze tour krijg je gelukkig een helm met een lamp zodat je nog iets kunt zien, maar het laatste stuk met de boot gaan alle lampen uit om zo de glow worms het best te kunnen zien. Ik vond het een magische gebeurtenis en kon op dat moment niet bevatten dat duizenden kleine wormpjes het enige lichtpunt waren in de Waitomo Caves.

glow worms waitomo cave Nieuw Zeeland
Glow worms in de Waitomo Caves

3. Wandelen in de Nationale parken van Nieuw-Zeeland: Abel Tasman en Franz Josef

Deze twee parken verschillen zoveel van elkaar maar zijn allebei zo mooi op hun eigen manier, dat je ze zeker niet mag missen. Bij beide parken zijn verschillende activiteiten mogelijk en zijn er voldoende mogelijkheden om te overnachten, zowel in het park als daarbuiten.In het nationaal park Abel Tasman schijnt altijd de zon, heb je mooie stranden en mooie wandelroutes met een geweldig uitzicht. Je kunt er zowel met de boot heen als lopend, met de fiets of de auto. Wanneer je met de boot gaat bestaat er een kans dat je zeeleeuwen tegenkomt, wat ook erg leuk is om te zien. Ikzelf heb skydiving boven de Abel Tasman gedaan, wat ik zeker aanraad. Het uitzicht is onbeschrijfelijk en hierna wil je zeker nog een keer!

Abel Tasman National Park, Nieuw Zeeland
Abel Tasman Nationaal Park, met de gespleten appel.

In het nationaal park Franz Josef is het weer heel wisselend. Hier regent het vaker dan de zon schijnt maar het kan ook heel bewolkt en droog zijn. Het prak Franz Josef staat bekend vanwege de gletsjer die je te voet kunt bekijken, wat zeker de moeite waard is. De wandeling die je maakt om er te komen is divers, zo klim je over losliggende keien, loop je langs rivieren, over een brug en tussen bergen. Daarnaast kun je een helikoptervlucht maken -mits het weer het toelaat-, quad-rijden of relaxen in een spa.

Franz Josef Gletsjer, Nieuw-Zeeland
Franz Josef Gletsjer, Nieuw-Zeeland.

4. Punakaiki

Punakiaki is een onwijs mooie plaats. Je kunt hier overnachten in mooie huisjes, dichtbij zee en je hebt het idee dat je in een jungle slaapt. Ik heb samen met een paar meiden een heftige wandeling gemaakt waarbij we stijl omhoog moesten klimmen, oppassen dat we niet uitgleden door de modder en de regen, maar het was zeker de moeite waard. Het uitzicht is namelijk adembenemend, het is de perfecte plek om van de zonsondergang te genieten. Dat we uiteindelijk doorweekt waren en onder de modder zaten maakt op dat moment niets meer uit.

De 'Pancake Rocks', Punakaiki Nieuw-Zeeland
De 'Pancake Rocks', Punakaiki Nieuw-Zeeland

5. Queenstown

Is een kleine stad waar ontzettend veel te doen is. Hier is voor iedereen wel een activiteit te doen, of je nu houd van uitdaging en je grenzen verleggen tot lekker wandelen en winkeltjes kijken. Het rodelen en quad-rijden waren mijn favorieten en natuurlijk even langs de winkeltjes. Voordat je gaat rodelen moet je met een kabelbaan omhoog, waar je kunt genieten van het uitzicht over het grootste meer van Nieuw-Zeeland en de bergen. Bij het quad-rijden bega je modderpoelen, je steekt over bij kleine rivieren en crost door de uitgestrekte vlakte van de natuur!

Queenstown, Nieuw-Zeeland

6. Kajakken en overnachten op een boot in Rotorua

Voor de eerste keer kajakken, in het begin leek het zo makkelijk maar daar kwam ik snel op terug. Je moet met zoveel dingen rekening houden, de stroming, de wind, het om en om peddelen, sturen en niet proberen vast komen te zitten. Het was een hele uitdaging maar ik zou het zo weer doen. Ondanks dat je kletsnat word - ik zat natuurlijk weer voorin- is het een unieke ervaring om door zo'n mooie natuur dit te kunnen doen. Daarnaast hebben we overnacht op een boot, wat zeker een aanrader is wanneer je met een gids reist. Je ziet alles weer vanuit een heel ander perspectief. Zo wist ik niet dat er in Nieuw-Zeeland heel veel sterren zijn 's avonds en dat er lichtgevende algen in het water zitten, wat er magisch uitziet.

Rotorua, Nieuw-Zeeland
Rotorua, Nieuw-Zeeland

7. Milford- en Doubtfull Sound

De meeste reizigers kiezen voor Milford Sound omdat je hier via Highway 94 makkelijk kunt komen. Deze weg alleen is al de moeite waard om te rijden. Om het Fjord goed te kunnen zien is er een mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken, maar als je het iets goedkoper wilt houden is de boottocht een goed alternatief. Wie van uitdaging houd kan overwegen om het Fjord te gaan verkennen met een kajak. Wat je ook kiest je zal er geen spijt van krijgen, de omgeving is adembenemend en zal zeker mooie foto's opleveren. Zo kom je langs verschillende watervallen, kun je pelsrobben, kuif pinguïns en dolfijnen tegenkomen en ervaar je hoe hoog de bergen eigenlijk zijn.

Milford Sound, Nieuw-Zeeland
Milford Sound, Nieuw-Zeeland

Het is al een reis op zich om in het Doubtfull Sound te komen. Zo moet je twee keer met de boot en een uur met de bus, gelukkig kun je hier wel overnachten. Je bent even helemaal afgezonderd van de bewoonde wereld en waant je in een regenwoud. Het is een stuk rustiger met een ruige wildernis van bergen, watervallen, Fjorden en verschillende dieren. Ik maakte een boottocht in het Fjord waarbij de mist zorgde voor iets mysterieus en de Tuimelaars ook even hallo kwamen zeggen.

Ik heb van alles evenveel genoten en kan ook niet wachten om weer terug te gaan. Of dat dit jaar nog is of misschien volgend jaar, dat weet ik nog niet maar het is in ieder geval sneller dan ik had gedacht. Ik ben in die ene maand zo verliefd geworden op dit land dat ik nog meer wil zien en ontdekken..Stiekem hoop ik -nu je dit hebt gelezen- dat het bij jou ook gaat kriebelen om een nieuw avontuur aan te gaan en Nieuw-Zeeland zelf gaat ontdekken. Wil je dan misschien meer Nieuw-Zeeland blogs lezen? Klik dan hier!

Bestemmingen

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!