Nieuw Zeeland; het land met alleen maar hoogtepunten | Weflycheap

Nieuw Zeeland; het land met alleen maar hoogtepunten

Nieuw Zeeland; het land met alleen maar hoogtepunten

Wij zijn net terug van onze reis naar Nieuw Zeeland en Australie. Deze reis zijn wij gestart met 2 weken rondreizen door het Noordereiland, helaas door tijdgebrek hebben wij het Zuidereiland over moeten slaan. Wij nemen jullie graag mee in de hoogtepunten van het Noordereiland.

Auckland

Wij hadden 2 dagen in Auckland inclusief de dag dat we aankwamen. Een beetje een planning was wel noodzakelijk dus. De serveerster van een klein koffiezaakje wist een aantal must-sees dus die hebben we opgevolgd. De ferry naar Devenport voor uitzicht op de skyline van Auckland, ponsonby road voor de restaurantjes/barretjes, Franklin Road (hele straat in kerstsfeer, lijkt een klein beetje op Dyker Heights in Brooklyn), Mount Eden voor een mooi uitzicht op de gehele stad. En we zijn naar Auckland museum gegaan voor meer achtergrond informatie over het land. Dit alles hebben wij lopend afgelegd, klein detail; Auckland is gebouwd op 50 vulkanen wat dus betekent dat je alleen maar omhoog en omlaag gaat, goed voor de kuit en bovenbeenspiertjes zullen we maar zeggen. 

Nieuw Zeeland

Rotorua

Wai-A-Tapou; hier heb je o.a. Lady Knox, een geiser die iedere dag rond 10.15 uur uitbarst. Je kunt hier verder een tour doen langs de diverse hot water pools en geisers om een indruk te krijgen hoe het vulkanisch landschap eruit ziet. Als je langs de pools loopt voel je de warme stoom al tegen je huid, de kolkende massa onder je moet je daarom maar niet in duiken.

Craters of the Moon; Dit park is erg rustig helemaal in vergelijking met Wai-A-Tapou maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Het lijkt echt op een maanlandschap, uitgestrekt landschap met mysterieuze rookpluimen. Omdat dit niet een heel bekend park is heb je kans dat je helemaal alleen in het park loopt, dit hadden wij, dat maakt het nog indrukwekkender. Mooie bijkomstigheid is de prijs van dit park, voor 8 dollar heb je alle tijd om rond te lopen.

Nieuw Zeeland 2

Lake Taupo

Lake Taupo is een gigantisch kratermeer wat centraal gelegen is op het Noordereiland. In deze omgeving kan je mooie wandelroutes maken langs het meer, of het bezichtigen op de manier die wij hebben gedaan,  namelijk vanaf 12.000ft hoog. Wij hebben namelijk een skydive gedaan boven het meer. Op een zeer zonnige dag hadden wij een schitterend uitzicht over het meer en konden wij zelfs de kustlijnen van het Noordereiland zien.

Tongariro National Park

Tijdens de skydive zagen wij tevens het gebied Tongariro National Park. In dit gebied vind je één van de mooiste dag-crossings ter wereld. De Tongariro Alpine Crossing neemt je 20 kilometer mee door de bergketens in het nationale park. Je wandelt langs en over Mount Tongariro, Mount Ruapehu en Mount Ngauruhoe. Je loopt van 1100m naar 1900m en weer terug naar 750m. Een pittige wandeling, maar alle uitzichten maken dit ruimschoot goed.

Nieuw Zeeland 3

Waitomo

Het dorpje Waitomo zelf stelt niet zo veel voor, maar sinds er de ‘glowworms’ zijn ontdekt is het een toeristische trekpleister geworden. Glowworms zijn beestjes die, zoals de naam al zegt, oplichten in het donker. In verschillende grotten kan je deze bijzondere dieren bekijken. Wij hebben er voor gekozen om de tour van Spellbound te doen. Deze biedt je namelijk een lange tijd in de grotten, in tegenstelling tot de meest toeristische tour van Waitomo Glowworm Caves, hier ben je maximaal 10 minuten ‘in het donker’.  Wij hebben ruim 45 minuten doorgebracht in het donker, en hoe langer je in de grot bent hoe meer glowworms je ziet.  Uiteindelijk waan je je hierdoor in een 1001 nacht sprookje, zoveel glowworms!

Nieuw Zeeland 4

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie hoogtepunten op het Noordereiland. Zo hebben wij ook de Coromendel bezocht, de Bay of Island en heb je het Waipoa forest met de grootste kauri bomen ter wereld. Daarnaast is de natuur fantastisch en kun je onderweg zomaar een natuur park tegenkomen met watervallen! Genoeg te ontdekken op het Noordereiland! Ben jij wel eens in Nieuw Zeeland geweest? Wat was jouw hoogtepunt(en)?

Mis nooit meer een topdeal!