Nieuw Zeeland โ€“ Van het Noordereiland naar Zuidereiland | Weflycheap

Nieuw Zeeland โ€“ Van het Noordereiland naar Zuidereiland

Nieuw Zeeland – Van het Noordereiland naar Zuidereiland

Wellington is de hoofdstad van Nieuw Zeeland en ligt op het zuidpuntje van het Noordereiland. Als je rondloopt in Wellington krijg je het stadsgevoel met de hoge gebouwen en vele winkeltjes waar je dagen in kunt rondlopen. Vanuit Wellington vertrekken er regelmatig boten tussen beide eilanden waar je met de auto op mee kunt varen naar Picton op het Zuidereiland. De bootreis duurt ongeveer 3 – 3,5 uur voordat je aan de overkant bent en onderweg kun je genieten van de mooiste uitzichten. Hoe ver je kijkt, overal zie je de groene bergen en de strak blauwe zee.

Nieuw Zeeland

Kaikoura

Eenmaal aangekomen op het Zuidereiland kun je vanaf Picton doorijden naar Kaikoura. In een oog opslag zie je de zee met zeehonden aan de linkerkant en de besneeuwde bergtoppen aan de rechterkant. In Kaikoura kun je meevaren op de boot en zwemmen met wilde dolfijnen in de Pacific Ocean. In korte tijd zie je de dolfijnen om de boot heen springen en mag je zelf in het water om de dolfijnen van dichtbij te zien. De dolfijnen geven een hele show weg, zwemmen onder je door en springen over je heen!

Nieuw Zeeland

Queenstown

De stad Queenstown is een van de leukste steden van Nieuw Zeeland en staat bekend om de mooie ski gebieden. Niet alleen in de winter maar ook  in de zomer heb je vanuit de stad een prachtig uitzicht naar de mooie besneeuwde bergtoppen. Als je in Queenstown bent, mag je de populaire Fergburger niet missen. De Fergburger is een hamburger gemaakt van Nieuw Zeelands vlees, lam of kip. Het kan er erg druk zijn, maar de burger is zeker het wachten waard!

Franz Josef glacier

De Franz Josef glacier helikoptervlucht is een ‘once in a lifetime’ ervaring die je niet mag missen. Vlieg mee met de helikopter, kijk uit over de besneeuwde bergtoppen en landt op de gletsjer. Ga mee met een ervaren gids over de de ongerepte gletsjer en loop mee onder het ijs. De gids loopt met een bijl voorop om de weg voor je uit te hakken. Onderweg kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen.

Nieuw Zeeland

Pancake rocks

Mocht je langs de westkust van het Zuidereiland rijden, dan is een stop bij Punakaiki zeker de moeite waard. Hier staan de bekende Pancake Rocks en ‘blowholes’. De Pancake Rocks bestaan uit rotsen die door duizende jaren regen, wind en zee zijn weggesleten een speciale formatie hebben gevormd en lijken op een stapel pannenkoeken. Zodra het water hoog staat, stroomt het water met een sterke kracht tegen de rotsformatie aan. Dit zorgt voor een ‘blowhole’ waar het water naar boven spuit en mooie effecten geeft.

Abel Tasman National park

Het Abel Tasman National park ligt in het noorden van het Zuidereiland op 2 uur rijden van Nelson. In dit park kun je genieten van de gouden stranden, helder water en groene bergen. Vanaf Anchorage kun je met een watertaxi een rondje varen over het heldere blauwe water en afgezet worden op een van de stranden van het Abel Tasman National park. Vanaf het strand kun je ervoor kiezen om een van de bekende ‘Coastal tracks’ te lopen. Je loopt dan langs de stranden en door de bossen terug naar Anchorage. Tijdens de wandelingen loop je stevige hellingen op waar je kunt genieten van het geweldige uitzicht over het park. Wil je het park graag vanaf het water bekijken, dan kun je er ook voor kiezen om een kajak te huren met of zonder een gids. 

Nieuw Zeeland

Lake Tekapo

Bezoek overdag Lake Takepo met uitzicht op een prachtig panorama van bergen tegenover het meer en kijk s’nachts naar de oneindige sterren hemel. Het voelt alsof je in een koepel staat en de sterrenhemel als een deken over je heen valt. Met een blik naar boven zie je ontelbaar veel sterren en de melkweg oplichten.

Mis nooit meer een topdeal!