Nice to meet you, Brisbane | Weflycheap

Nice to meet you, Brisbane

Nice to meet you, Brisbane

Een stad die minder bekend in de oren klinkt als Sydney, een stad die daardoor vaker wordt overgeslagen, een stad met duizenden mogelijkheden en een stad die zeker de moeite waard is. Ik heb het over Brisbane.

Benieuwd wat er voor mogelijkheden zijn in Brisbane? Lees dan snel verder!

De cityhopper

Als je in een korte periode veel wil zien zou ik adviseren om de CityHopper te nemen. De ferry laat je, vanaf de Brisbane river, alle hotspots van Brisbane zien. Hij vertrekt elke 30 minuten en er zijn acht opstapplaatsen. Het fijnste van alles, de ferry is helemaal gratis. Plekken waar je absoluut  moet stoppen met deze ferry zijn: South Bank en eagle street pier. South bank is de place to be voor een drankje of hapje te eten. Bij eagle street pier ligt de King george square die zeker een bezoek waard is, ook in de avond. Wil je het mooiste uitzicht van de stad hebben? Stop dan bij het Kangaroo Point.

Brisbane

Walvissen spotten

Wil jij een unieke ervaring meemaken in Brisbane? Wil je zo dicht bij walvissen zijn dat je ze bijna kunt aanraken? Ga dan walvissen spotten in Brisbane! Na ongeveer een uur zagen wij de eerste walvissen. We hebben er ongeveer dertig gezien. De grootste kans om de walvissen te zien is in de periode mei tot en met december.

Dolfijnen voeren

Om deze ervaring nog beter te maken gingen we na het zien van de walvissen richting moreton eiland. Op dit eiland kun je elke avond een ervaring meemaken die vrij uniek is in de wereld; wilde dolfijnen voeden. De dolfijnen wisten vanuit hun instinct dat ze elke avond om 18:00 uur eten kregen. Aan ons de eer om deze dolfijnen te voeren!

Brisbane

Springbrook national park

Heb je nog een beetje tijd over? Vanuit Brisbane ben je binnen anderhalf uur bij het springbrook national park. Het is een mooi natuurpark dat eenvoudig toegankelijk is per auto. Er zijn verschillende plaatsen die je absoluut niet mag missen: canyon lookout, best of all lookout, twin falls en natural bridge.

Brisbane Brisbane

Benieuwd naar meerdere verhalen over mijn Australië reis? Hou dan mijn persoonlijke pagina in de gaten!

Mis nooit meer een topdeal!