namibie rondreis

Namibië, onze rondreis – deel 2

Namibië, onze rondreis – deel 2

Alweer bijna 2 maanden terug van onze fantastische rondreis door Namibië, waar ik nog dagelijks aan terug denk. Vorige maand schreef ik deel 1 over deze reis en nu is het tijd voor deel 2.

Rode woenstijnduinen

05.30 uur... wakker worden in onze prachtige accommodatie. Jammer dat we er niet langer van kunnen genieten, maar op naar Sossusvlei! De eerste hotspot die je na de gate tegenkomt is Dune 45, waar alle touringcars stoppen... en wij dus niet. Er was ons al ingefluisterd dat je beter door kunt rijden naar de hoogste duin, Big Daddy. We zijn zelf met onze 4x4 het laatste stukje door de woestijn gereden, adrenaline rush! Net als de klim naar boven trouwens: wat een hoogte, wat een uitzichten over rode woestijnduinen en de witte deadvlei. De top van Big Daddy bereiken en naar beneden rennen was, hoe gek dat misschien klinkt, een van de hoogtepunten van onze reis.

Namibië

Swakopmund, vol activiteiten

Wat ook in het rijtje hoogtepunten van Namibië hoort was ons verblijf in Swakopmund. Niet alleen om het goede eten bij de restaurants aan zee, maar ook door de vele activiteiten die je er kunt doen. Blijf gerust 3 nachten, want de keuze is echt reuze. Wat niet in elk reisboek beschreven staat, maar je zeker moet doen: kajakken met zeehonden bij Walvisbaai. Voor de tweede keer deze reis extreem vroeg op, maar dat was het waard. Pedellen tussen honderden zeehonden was echt een feest. Ze zwemmen met je mee, komen nieuwsgierig kijken en maken serieus het geluid van koeien in de wei! Met een beetje geluk trekken ook de dolfijnen voorbij.

Namibië

Wild spotten

Via Uis, waar we de bijzondere woestijnolifanten hebben gezien, en Kamanjab zijn we naar Etosha gereden. Hèt natuurpark van Namibië, waar we 3 dagen wild hebben gespot. We sliepen net onder Etosha en dat is echt aan te raden. Vele malen beter dan de accommodaties in het park, dus laat je niet verleiden.

Het bijzondere aan Etosha zijn de druk bezochte waterplaatsen. Echt anders dan bijvoorbeeld Krugerpark in Zuid-Afrika, waar je meer wild spot tijdens het rijden. Wacht gerust een half uurtje in de auto en je zult getrakteerd worden op kuddes olifanten en giraffen, die het tijd vinden voor een heerlijk bad of een slokje water. Als je net als wij aan het eind van het droge seizoen gaat, kan het wel zo zijn dat zelfs enkele natuurlijke waterplaatsen droog zijn gevallen, wat een droogte!

Moment van bezinning

Nadat we Etosha hadden verlaten was het even tijd voor relaxen, de auto uit. Een moment van bezinning en terug denken aan alles wat we hadden gezien. Dit kan prima in en om het plaatsje Tsumeb. We sliepen in het Teaterhuis, de kleedkamers waren omgebouwd tot sfeervolle kamers. In het theater worden nog optredens gegeven, dus je kunt het treffen dat de plaatselijke bevolking gezellig op bezoek komt. Lekker op het terras met een biertje en kijken wat er allemaal gebeurd.

Ook in Otjiwarongo is het lekker vertoeven, maar kies wel een accommodatie inclusief diner, want het eten in de restaurants is niet best. Bezoek de Cheetah Convervation Fund, nog erg leerzaam ook, en beklim het Waterberg Plateau. We stonden even on top of the world, dus een mooie plek om Namibië al een beetje gedag te zeggen. 

Namibië

Goede afsluiter 

Kies voor een leuke afsluiter van je rondreis door Namibië een heerlijke accommodatie net buiten Windhoek en, afhankelijk van de tijd van je terugreis, een gezellige laatste avond bij een Airbnb in Windhoek zelf.

Ja, wij gaan terug! Ik ben zeker nog niet uitgekeken in Afrika en wellicht combineren we het noorden van Namibië nog eens met Botswana. Nu eerst sparen!

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!