namibie rondreis deel 1

Namibië, onze rondreis – deel 1

Namibië, onze rondreis – deel 1

Foto’s uitzoeken, album maken, verhalen vertellen en natuurlijk een blog schrijven. Allemaal acties om maar zo lang mogelijk in onze Namibië ‘bubbel’ te blijven. Je raadt het al, we hebben recent echt een fantastische rondreis mogen maken. Dit is deel 1 van mijn Namibië blog!

De voorbereiding

Na onze reis naar Zuid Afrika, alweer 7 jaar geleden, wilde ik beslist meer van Afrika zien. Afgelopen februari was dan het moment om vliegtickets te boeken en alle accommodaties vast te leggen. Dit heb ik zelf geregeld en daar heb ik overigens geen moment spijt van gehad. Een goede mix tussen lodges (die over het algemeen best prijzig zijn) en Airbnb heeft perfect uitgepakt. Ons vervoer ter plekke was een Toyota Hilux, we zijn toch voor een 4x4 gegaan. Een hoge auto heb je zeker nodig, een 4x4 niet overal. Voor ons tweetjes was achteraf gezien een Toyota Fortuner voldoende geweest, maar ach het waren een kleine 5.000 fantastische kilometers. Wat een avontuur!

Namibië

Fish River Canyon

Wij hadden besloten om ook Fish River Canyon in het zuiden te gaan bezoeken, de tweede grootste canyon ter wereld. Na een nachtje Windhoek reden we naar onze tussenstop midden in de Kalahari Woestijn. De leegte en uitgestrektheid begint al snel op je in te werken, het aantal passerende auto’s neemt vlot af. Het eerste stuk is wat eentonig, maar later wist ik dat dit meer dan goed wordt gemaakt! Een tussenstop op weg naar Fish River Canyon is fijn om nog lekker te relaxen. Het zwembad, naast de waterplaats waar beesten komen drinken, is dé plek om tot je door te laten dringen dat je echt in Namibië bent.

Al rijdend naar het zuiden is het leuk om te stoppen bij Quivertree Forest, de kokerbomen, en Giant’s Playground, de bizarre rotsformaties. We verbleven op een Guest Farm in Grünau, een prima uitvalbasis voor Fish River Canyon. De route daarheen is al adembenemend, want overal zie je de eerste tekenen van de canyon. De eerste blik over dit immense natuurverschijnsel smaakte naar meer. Met je auto kun je naar diverse uitzichtpunten en soms ben je helemaal alleen. Bij de Grand Canyon in USA had ik soms het gevoel dat ik naar een schilderij stond te kijken en dat had ik hier totaal niet, waanzinnig! Stop op de terugweg even bij Canyon Roadhouse voor een hapje en drankje. De oude auto’s op het terrein zijn een bezienswaardigheid op zich. 

Namibië

Aus en haar omgeving

De reis zelf is je bestemming… dat benadrukt de route naar Aus. Wauw! De kleuren van de woestijn met de blauwe lucht en witte wolken erboven laten letterlijk je mond even open vallen van verbazing. Nooit eerder heb ik zoiets gezien en besefte me ook des te meer hoe bijzonder Namibië is. De regio staat bekend om de wilde paarden, ga ze ook zeker bekijken. Echter zijn het de uitzichten die een enorme indruk hebben achtergelaten. Vraag in je lodge naar wandelroutes, heerlijk om hier even de benen te strekken, want dat kan niet overal.

Vanuit Aus hebben we ook het kustplaatsje Lüderitz bezocht. Een uur lang uitzicht op de woestijn, de (zee)wind neemt toe en blaast zand over de weg. Ineens is daar een stad, bekneld tussen de Namibische woestijn en de zee. Rondlopen in kleurrijk Lüderitz voelt daardoor een beetje gek, op een goede manier. 

Namibië

Safari op de boerderij

Onze volgende stop was een lodge die ik zeker even moet benoemen, onze favoriet We Kebi Safari Lodge in de buurt van Maltahohe. De foto zegt genoeg denk ik en dan heb je het bergachtig gebied daar omheen nog niet gezien! Zoals bij veel lodges kon je ook hier een safari boeken. Eigenlijk ga je met de truck van boerderij naar boerderij, maar er is genoeg te zien en je krijgt veel uitleg. Eerst was alles bij ons een Bokje en nu heten ze Koedoe, Oryx, Steenbok of Springbok!

Waarom de volgende dag om 05.30 uur de wekker ging, zal ik in mijn volgende Namibië blog vertellen. Heb je al vragen over onze reis of planning? Laat maar weten.

Namibië

 

Bestemmingen

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!