Internationale baan; cholera, handgranaten en Al Shabaab

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Internationale baan; cholera, handgranaten en Al Shabaab

Internationale baan; cholera, handgranaten en Al Shabaab

Cholera, handgranaten en Al Shabaab. Dat is wat ik volgens het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken zou moeten vrezen tijdens mijn werktrip naar Nairobi. Ik ben wel wat gewend, maar mijn omgeving niet. Ik krijg acuut stress van de stress die zij hebben bij mijn nieuwe werktrip. Maar ik hou van Afrika.. ok, misschien is dat iets te ruim. Ik ben op de meeste plaatsen nog nooit geweest. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat West Afrika of Somaliรซ zomaar verandering kunnen brengen in mijn liefde voor dit continent. Maar goed, daar ging ik nu niet naar toe. Ik ging een week naar Nairobi voor mijn werk.

Kapmessen

Wanneer ik dan op mijn bestemming aan kom, heb ik altijd eerst een dag nodig om me te realiseren dat ik me weer aan heb lopen stellen. Niet elke donkere medemens rent rond met een kapmes (of bomgordel). Ze lopen wel rond met een fantastische glimlach (en een grijns als ze je afzetten). En wat heb ik de geur van houtvuren ontzettend gemist. Het Afrika wat ik tot nu toe bezocht heb, heeft zijn eigen geur. Een geur die waarschijnlijk iedereen die ook in Oost-Afrika is geweest, zal herkennen. Behalve een liefdevol weerzien met mijn favoriete continent heeft Nairobi niet zo heel veel te bieden voor de toerist die daar voor een citytrip naar toe komt. Toch heb ik twee dingen gevonden die je in Nairobi absoluut niet over mag slaan.

Eet-tip Nairobi

Misschien niet helemaal eerlijk om in zoveel luxe te eten als er ook zoveel armoede is, maar ik werd uitgenodigd om daar te eten. Dan ga ik niet dwars liggen uit ideologische overwegingen. Restaurant Zen Gardens is een fijne combinatie van Aziatisch en continentaal eten. Fijne cabbanas in de buitenlucht omringd door palmbomen. Probeer absoluut de groene curry op het menu. Of de rode curry als je van iets pittiger houdt.

nairobi

Vondelpark van Nairobi

Nairobi is een miljoenenstad, maar je merkt het eigenlijk nauwelijks. Het is een tropisch groene stad met een eigen stadspark; Nairobi National Park. Een soort Vondelpark, maar dan net even anders. Het Nairobi National Park is misschien een klein beetje groter (bijna 12.000 hectare versus het Vondelpark van 47 hectare), ligt niet in het centrum, (7 km erbuiten) en je mag er niet picknicken (iets met leeuwen en zo) maar laat je hierdoor vooral niet tegen houden. Uren hobbelen ik en mijn taxi chauffeur door het park om buffels, nijlpaarden, krokodillen, giraffen, zebraโ€™s, allerlei antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog veel meer wild te spotten. Dit alles tegen de achtergrond van de skyline van Nairobi. Het voelt alsof ik in een film van Planet of the Apes gevangen zit.

nairobinairobi

Maar ik kwam daar natuurlijk om te werken ;)

Tips Nairobi:

- Ik heb mijn gamedrive door Nairobi National Park laten boeken door mijn hotel aangezien ik geen huurauto had, maar je kunt hier ook prima zelf rond rijden.- Check van te voren welke wijken wel en niet veilig zijn. Ik sliep in de Qaribu Inn. Een fijn hotel, wat vooral voor mijn werk handig ligt. Een andere wijk die ik absoluut kan aanraden is de wijk Karen.- Downtown Nairobi wordt zelfs door Kenianen zelf afgeraden om lang te verblijven. Echter, ze hebben daar wel een hele leuke lokale markt. Maar ga daar vooral zonder waardevolle spullen naar binnen. Het is er druk, dus de kans is aanwezig dat je zonder deze waardevolle spullen weer buiten komt.

Om iedereen bij het thuisfront gerust te stellen heb ik mijn reis weer netjes op MinBuza aangemeld (zie tips in mijn blog over reizen als vrouw alleen). En om jullie als lezers gerust te stellen; geen handgranaten, geen Al Shabaab, geen cholera. Gewoon een hele normale werkweek.

nairobi

Mis nooit meer een topdeal!